Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Schaatsteam Harlingen verkoopt (knipper)lichtjes in hartvorm!

29-11-2019

HARLINGEN - Schaatsteam Harlingen - Jeroen & Rick Siemonsma - verkopen op de Zoutsloter Kerstmarkt (knipper)lichtjes in hartvorm voor het goede doel Weissensee4kids aan iedereen die het team een warm HART toedraagt.

Schaatsteam Harlingen verkoopt (knipper)lichtjes in hartvorm! Jeroen & Rick Siemonsma - Schaatsteam Harlingen

Het is weer bijna zover, schaatsteam Harlingen en de rest van Weissensee4kids reizen eind januari af naar de Weissensee om op 24 januari 2020 de Alternatieve Elfstedentocht te schaatsen. De schaatsfamilie doet dit al jaren samen met de organisatie Weissensee4kids voor kinderen met een moeilijke start. Weissensee4kids is een non-profit organisatie die 2 goede doelen steunt, te weten Orange Babies en het Ronald McDonald Huis Zwolle.

 

Samen met Orange Babies kunnen wij ervoor zorgen dat er 500 kinderen van de Five Rand school in Namibië, 2 gezonde maaltijden a € 0,39 per dag kunnen krijgen. Ook het Ronald McDonald Huis Zwolle verbonden aan het Isala ziekenhuis is een van de goede doelen welke de familie een warm hart toedraagt. Hier kunnen ouders van ernstig zieke of premature baby’s, tijdelijk onderdak krijgen om dicht bij hun kind te blijven en als het mis gaat binnen enkele minuten aanwezig kunnen zijn. Beide goede doelen zijn stichtingen die alleen kunnen bestaan uit donaties en sponsoringen.

 

Op zaterdag 14 december 2019 staat schaatsteam Harlingen net 2 jaar geleden, op de Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen. Natuurlijk staan ze er weer met een verloting, de fruittassen, chocolademelk en ook om meer schaatsers te werven. Er zijn werkelijk waar hele grote prijzen te winnen, maar dit jaar hebben wij ook iets nieuws, namelijk (knipper)lichtjes in hartvorm á €2,50! Door zo'n HART te kopen laat u symbolisch zien dat u, net als de schaatsfamilie, kinderen met een slechte start van Stichting Orange Babies en Ronald McDonald Huis Zwolle een warm hart toedraagt. Daarnaast zal het natuurlijk een hartverwarmend gezicht zijn als al de bezoekers met zo'n knipperend hartje over de kerstmarkt strûnen...

 

Als tegenprestatie voor alle donaties en sponsorgelden, hebben de jongens weer het doel om de tocht te volbrengen. De jongens hebben net als de vorige jaren de gedachte “Stoppen is geen optie”, dit omdat stoppen voor kinderen met een moeilijke start ook geen optie is. Vorig jaar waren de jongens ook beiden met deze motivatie in het achterhoofd, een van de weinige deelnemers die de eindstreep van 200 km hebben gehaald.

 

De familie begrijpt, dat sponsors werven en donaties in deze tijd moeilijk is, zeker omdat er al heel veel goede doelen om donaties vragen. Helaas is de stichting te klein om grote acties te houden. De familie is daarom ook extra blij met iedere € die binnenkomt en vinden de sponsoren en donoren helden! De gedachte van die jongens is "Wij hoeven alleen maar te schaatsen en een dag pijn te lijden en wij zijn na een paar dagen de pijn vergeten" wat niet in verhouding staat met de kinderen en de ouders, die maanden soms jaren moeten blijven strijden tegen de pijn...

 

 

Algemeen Evenement Shoppen Sport & Recreatie

Meer nieuws

Een heel weekend Winter Wonderland in Harlingen

29-11-2019

HARLINGEN - Op 6, 7 en 8 december is het extra gezellig in het centrum van Harlingen.

Het Alternatief Marathon Editie bij jarige Omroep RSH

29-11-2019

HARLINGEN - Vanavond, vrijdag 29-11-2019, zijn we er alweer en niet voor drie maar voor zes uren.

Zeerobben en Voedselbank steken handen ineen

29-11-2019

HARLINGEN - Nog een week en dan wordt op 7 december de waardebonnenactie, door Zeerobben georganiseerd, afgesloten.

Reacties

Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Broodje Nuchter Broodje Nuchter Greenart Production Greenart Production VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Broodje Nuchter Broodje Nuchter