Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Sc Franeker overklast fc Harlingen

15-02-2018

HARLINGEN - Met een uitblinkende Sander Hoekstra bleek sc Franeker in de derby tegen fc Harlingen een maatje te groot voor de jeugdige thuisclub.

Sc Franeker overklast fc Harlingen Foto: Dorus Breidenbach.

Vooral verdedigend schoten de Harlingers te kort.

 

De overwinning van de buren was zeer terecht en van een echte derby was nooit sprake. Op een prima bespeelbaar veld was sc Franeker heer en meester. Al na drie minuten keek de fc Harlingen tegen een achterstand aan. In de verdediging werd niet goed opgelet en Sander Hoekstra kon ongehinderd de 0-1 binnen schieten. Toch zou het weer drie minuten later gelijk worden. Op rechts kreeg fc Harlingen een corner te nemen en zoals bijna altijd is aanvoerder Ane Schaap de nemer ervan. Hij draaide de corner scherp binnen met links, over alles en iedereen heen verdween de bal rechtstreeks in de boven hoek en zo stond het in de 6e minuut 1-1.

 

Sc Franeker bleef echter de betere ploeg en de Harlinger doelman Vincent van der Werf moest in deze wedstrijd diverse malen ingrijpen om een doelpunt te voorkomen. Na een pass van Niels Vlottes kwam er een kleine kans voor linkerspits Remko Zandberg, maar zijn schot ging over. In de verdediging van fc Harlingen kregen beide backs, op rechts Nick van der Kooi en links Marco Zeilmaker het zwaar te verduren. Hun snelle en balvaardige tegenstanders waren hen menig maal de baas. Daardoor werd het centrum gevormd door Ane Schaap en Patrick van der Waard, uit elkaar gespeeld. Op het middenveld hadden Jeroen van Dellen, die later geblesseerd uit moest vallen, Sjouke Bootsma, Sander Zeilmaker en Martin van Andel het erg moeilijk.

 

In de twintigste minuut leek Franeker de leiding te zullen nemen, maar een goede kans bleef onbenut. Remko kreeg ook nog een gele kaart na een lichte overtreding. Een schot van Sander Zeilmaker verdween naast. In de 38e minuut was het wel raak. Door een foutje van doelman Vincent van der Werf, na een ingeschoten bal van Hoekstra, verdween de bal onder hem door tergend langzaam in het doel, 1-2 en dat werd ook de ruststand.

 

Meteen na de rust was het weer Sander Hoekstra die scoorde na een onoplettendheid in het centrum van de Harlinger verdediging, 1-3. Een slechte start van de tweede helft voor de thuisclub. Na een foutje van Ane moest Vincent de bal met de voet uit het doel houden. Franeker kreeg ook een aantal vrije trappen te nemen op zeer gunstige plaatsen om te scoren, ze lieten dat echter na. Wat fc Harlingen ook probeerde, Franeker bleef duidelijk de betere ploeg. Het duurde tot de 66e minuut voor Franeker opnieuw zou scoren. Uit een prima aanval was het ditmaal Gerlof Dijkstra die de 1-4 scoorde.

 

Bij de fc Harlingen werd Marco gewisseld en Ronnie Zijlstra kwam er voor hem in. In de 77e minuut krijgt Franeker een vrije trap. Deze wordt door de verdediging van fc Harlingen niet goed verwerkt en het is wederom Sander Hoekstra die scoort en de 1-5 maakt. Vlak voor tijd wordt het ook nog 1-6 door Mart Kuperus. Op de ruime overwinning van sc Franeker valt niets af te dingen. Fc Harlingen zal tegen de wat mindere tegenstanders de punten moet pakken om uit de gevarenzone te blijven. Over de inzet van dit jonge team valt niets te klagen.

 

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Nick van der Kooi, Patrick van der Waard, Ane Schaap, Marco Zeilmaker (Sylvester Feenstra), Jeroen van Dellen (Ronnie Zijlstra), Sjouke Bootsma, Sander Zeilmaker, Martin van Andel, Niels Vlottes, Remko Zandberg.

 

  • Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

PvdA Harlingen maakt het verkiezingsprogramma bekend

15-02-2018

HARLINGEN - De PvdA Harlingen heeft het verkiezingsprogramma 2018-2022 bekendgemaakt, met daarin onze plannen voor Harlingen, Midlum en Wijnaldum.

Stichting wil Harlinger zoutwinning als landelijk voorbeeldproject

15-02-2018

HARLINGEN - Maak van de zoutwinning bij Harlingen een landelijke pilot.

De strijd om titel regiokampioen Nationale Voorleeswedstrijd 2018

15-02-2018

HARLINGEN - Op maandag 19 februari organiseert Bibliotheek Noord Fryslân de regiowedstrijd van de Nationale Voorleeswedstrijd in De Koornbeurs te Franeker.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant