Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Sc Franeker overklast fc Harlingen

15-02-2018

HARLINGEN - Met een uitblinkende Sander Hoekstra bleek sc Franeker in de derby tegen fc Harlingen een maatje te groot voor de jeugdige thuisclub.

Sc Franeker overklast fc Harlingen Foto: Dorus Breidenbach.

Vooral verdedigend schoten de Harlingers te kort.

 

De overwinning van de buren was zeer terecht en van een echte derby was nooit sprake. Op een prima bespeelbaar veld was sc Franeker heer en meester. Al na drie minuten keek de fc Harlingen tegen een achterstand aan. In de verdediging werd niet goed opgelet en Sander Hoekstra kon ongehinderd de 0-1 binnen schieten. Toch zou het weer drie minuten later gelijk worden. Op rechts kreeg fc Harlingen een corner te nemen en zoals bijna altijd is aanvoerder Ane Schaap de nemer ervan. Hij draaide de corner scherp binnen met links, over alles en iedereen heen verdween de bal rechtstreeks in de boven hoek en zo stond het in de 6e minuut 1-1.

 

Sc Franeker bleef echter de betere ploeg en de Harlinger doelman Vincent van der Werf moest in deze wedstrijd diverse malen ingrijpen om een doelpunt te voorkomen. Na een pass van Niels Vlottes kwam er een kleine kans voor linkerspits Remko Zandberg, maar zijn schot ging over. In de verdediging van fc Harlingen kregen beide backs, op rechts Nick van der Kooi en links Marco Zeilmaker het zwaar te verduren. Hun snelle en balvaardige tegenstanders waren hen menig maal de baas. Daardoor werd het centrum gevormd door Ane Schaap en Patrick van der Waard, uit elkaar gespeeld. Op het middenveld hadden Jeroen van Dellen, die later geblesseerd uit moest vallen, Sjouke Bootsma, Sander Zeilmaker en Martin van Andel het erg moeilijk.

 

In de twintigste minuut leek Franeker de leiding te zullen nemen, maar een goede kans bleef onbenut. Remko kreeg ook nog een gele kaart na een lichte overtreding. Een schot van Sander Zeilmaker verdween naast. In de 38e minuut was het wel raak. Door een foutje van doelman Vincent van der Werf, na een ingeschoten bal van Hoekstra, verdween de bal onder hem door tergend langzaam in het doel, 1-2 en dat werd ook de ruststand.

 

Meteen na de rust was het weer Sander Hoekstra die scoorde na een onoplettendheid in het centrum van de Harlinger verdediging, 1-3. Een slechte start van de tweede helft voor de thuisclub. Na een foutje van Ane moest Vincent de bal met de voet uit het doel houden. Franeker kreeg ook een aantal vrije trappen te nemen op zeer gunstige plaatsen om te scoren, ze lieten dat echter na. Wat fc Harlingen ook probeerde, Franeker bleef duidelijk de betere ploeg. Het duurde tot de 66e minuut voor Franeker opnieuw zou scoren. Uit een prima aanval was het ditmaal Gerlof Dijkstra die de 1-4 scoorde.

 

Bij de fc Harlingen werd Marco gewisseld en Ronnie Zijlstra kwam er voor hem in. In de 77e minuut krijgt Franeker een vrije trap. Deze wordt door de verdediging van fc Harlingen niet goed verwerkt en het is wederom Sander Hoekstra die scoort en de 1-5 maakt. Vlak voor tijd wordt het ook nog 1-6 door Mart Kuperus. Op de ruime overwinning van sc Franeker valt niets af te dingen. Fc Harlingen zal tegen de wat mindere tegenstanders de punten moet pakken om uit de gevarenzone te blijven. Over de inzet van dit jonge team valt niets te klagen.

 

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Nick van der Kooi, Patrick van der Waard, Ane Schaap, Marco Zeilmaker (Sylvester Feenstra), Jeroen van Dellen (Ronnie Zijlstra), Sjouke Bootsma, Sander Zeilmaker, Martin van Andel, Niels Vlottes, Remko Zandberg.

 

  • Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

PvdA Harlingen maakt het verkiezingsprogramma bekend

15-02-2018

HARLINGEN - De PvdA Harlingen heeft het verkiezingsprogramma 2018-2022 bekendgemaakt, met daarin onze plannen voor Harlingen, Midlum en Wijnaldum.

Stichting wil Harlinger zoutwinning als landelijk voorbeeldproject

15-02-2018

HARLINGEN - Maak van de zoutwinning bij Harlingen een landelijke pilot.

De strijd om titel regiokampioen Nationale Voorleeswedstrijd 2018

15-02-2018

HARLINGEN - Op maandag 19 februari organiseert Bibliotheek Noord Fryslân de regiowedstrijd van de Nationale Voorleeswedstrijd in De Koornbeurs te Franeker.

Reacties

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events
VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Almamater Almamater Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt