Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

SC Berlikum wint het Havenstad jeugd zaalvoetbaltoernooi 2019

02-01-2020

HARLINGEN - “De jeugd heeft de toekomst” en dat is ook precies de reden dat naast het senioren Havenstad zaalvoetbaltoernooi voor de vierde keer op rij het jeugdtoernooi werd georganiseerd.

SC Berlikum wint het Havenstad jeugd zaalvoetbaltoernooi 2019 De jeugdfinalisten van het Havenstadtoernooi 2019; SC Berlikum – AVC. Foto: Dorus Breidenbach.

De opzet is gelijk aan dat van het senioren toernooi. Dit betekende dat er ook prijzen waren voor de beste keeper én voetballer van het toernooi. Zes ploegen wilden graag met elkaar de strijd aangaan. Dit waren de jeugd onder de 11 teams (JO11) van: Stormvogels, Makkum, AVC, Zeerobben, SC Berlikum en fc Harlingen.

 

De eerste wedstrijd begon om 12.00 uur in de “kleine” hal. De spelbegeleiding was in handen van Adriaan Aalders en Evan van Sertima en de scores werden bijgehouden door “kleine Jan & Jan” namelijk Niec Aalders en Finn Janssen die dit fantastisch deden. Vanwege de afmeting van deze hal werd er met drie veld spelers en een keeper gespeeld.

 

We konden weer twee goals lenen van de Hockeyvereniging en wij willen ze daarvoor hartelijk bedanken. Het werd een doelpuntrijk toernooi waarbij er minstens net zo fanatiek werd gestreden als bij de senioren. De tribune was afgeladen met supporters en dat gaf de jongens nog meer energie. Het waren doelpuntrijke wedstrijden. In de poule wedstrijden vielen gemiddeld 7 doelpunten per wedstrijd.

 

De poule indeling was als volgt:

 • Poule A
  fc Harlingen
  Zeerobben
  AVC
 • Poule B
  Stormvogels
  Makkum
  SC Berlikum

 

AVC werd de winnaar in poule A en mocht het in finale opnemen tegen de winnaar van poule B en dat was SC Berlikum. De finale werd gespeeld in de “grote” hal, waar het publiek kon genieten van een bloedstollende finale. Beide ploegen speelden met veel inzet en lieten zien dat ze goed kunnen zaalvoetballen. Berlikum pakte direct het initiatief en AVC werd op eigen helft vastgezet. De keepster van AVC Rianne van der Walt moest al direct een aantal reddingen verrichten om een doelpunt te voorkomen.

 

Bij Berlikum speelt Don Muganza en dat is een groot talent. Hij schoot een bal hard in en dit was zelf Rianne te machtig en het werd 1-0 voor Berlikum. AVC kreeg kleine mogelijkheden in de counter, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Verdedigend stond het bij AVC goed en daardoor bleef lang 1-0 en dan is er altijd nog een kans. Berlikum bleef goed voetballen en Renik Roorda maakte een einde aan de illusie en na de 2-0 was het verzet gebroken. Don Muganza maakte door goed combinatie voetbal van Berlikum nog twee doelpunten en hiermee was Berlikum de terechte winnaar van het toernooi. AVC daarentegen mag ook zeer trots zijn op hun tweede plaats. Hielke reikte de enorme bekers en prachtige medailles uit.

 

De prijs voor keeper van het toernooi ging naar Rianne van der Walt van AVC. Don Muganza van SC Berlikum werd beste speler van het toernooi. Foto: Dorus Breidenbach.

 

De organisatie van het jeugdtoernooi en de sponsors werden bedankt voor hun inzet en bijdrage. Van der Meulen Speelgoed had als klap op de vuurpijl zelfs nog voor alle deelnemers aan het toernooi een bal beschikbaar gesteld.

 

Eindstand:

1 Sc Berlikum
2 AVC
3 Stormvogels
4 Zeerobben
5 Makkum
6 Fc Harlingen

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Regio Team wint 39e Havenstadtoernooi

02-01-2020

HARLINGEN - Voor de 39e keer werd het Havenstadtoernooi gespeeld en georganiseerd door fc Harlingen.

Razende Roeland raast 2020 in

02-01-2020

HARLINGEN - Gelukkig nieuwjaar metal liefhebbers op deze eerste donderdag van het jaar is er weer een verse en stevige uitzending van Razende Roeland bij Omroep RSH.

Visie Events Visie Events HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Greenart Production Greenart Production Broodje Nuchter Broodje Nuchter Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Broodje Nuchter Broodje Nuchter Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen