Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

SBHH "blij met brief staatssecretaris Vijlbrief"

08-07-2022

HARLINGEN - Staatssecretaris Mijnbouw Hans Vijlbrief gaat na de vakantie met inwoners van Harlingen in gesprek over de nulmeting die momenteel in de stad wordt uitgevoerd.

SBHH "blij met brief staatssecretaris Vijlbrief" Staatssecretaris Hans Vijlbrief - Foto Martijn Beekman.

Dat schreef hij afgelopen woensdag, op het randje van het parlementaire jaar, in een brief aan de voorzitter van de Tweede Kamer.

 

De Stichting Bescherming Historisch Harlingen (SBHH) is vooral blij met het nieuws dat de staatssecretaris ook de Commissie Mijnbouwschade aan tafel uitnodigt. "Dat geeft de kans alsnog inhoudelijk te praten over de metingen die we in het kader van de Pilot Harlingen uitvoeren", zegt adviseur Chris Elsinga van de SBHH. "In een eerder gesprek, in mei, was de Commissie daar niet toe bereid. Mogelijk komen we daar straks nu wél uit." De SBHH bood het ministerie van EZK onlangs aan om samen met Frisia Zout naar Den Haag te komen om de impasse rond de Harlinger nulmeting te doorbreken. "We waarderen het dat de staatssecretaris dit zo oppakt. Eerder bemiddelde hij met succes rond de zoutwinning bij Haaksbergen; hopelijk levert dit ook een positief resultaat op."

 

De SBHH wil weerleggen dat nulmetingen onmogelijk zijn, zoals de Commissie Mijnbouwschade bij haar bezoek aan Harlingen stelde. Bovendien wil de stichting erkenning van de bewijskracht van de metingen die momenteel in Harlingen plaatsvinden. "Wetenschappers van de Universiteit Twente en Wageningen Universiteit onderschrijven dat de bodem onder de Pilot Harlingen wegvalt wanneer de Commissie Mijnbouwschade geen duidelijkheid geeft over de waarde van de metingen", stelt Chris Elsinga namens de stichting. "In dat geval is ook een vraag hoeveel publieke middelen nog aan de metingen besteed moeten worden. Gemeente Harlingen, provincie Fryslân en het ministerie van EZK steken er nu geld in. Dat moet wel een duidelijke meerwaarde opleveren."

 

Bedrijfsleven Gemeente Politiek & Maatschappij Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Ingezonden: Dankbaar en trots op burgemeester Ina Sjerps van Harlingen

08-07-2022

HARLINGEN - Ik krijg na afgelopen zaterdag 25 juni 2022 berichten binnen met de vraag waarom ik niet aanwezig was bij de opening van de Witte Anjerperk, in de Harmenspark in Harlingen.

Badge Tall Ships Race Harlingen

08-07-2022

HARLINGEN - Het idee om een badge voor de Tall Ships Race Harlingen te maken, zijn de eerste schetsen en ideeën ontstaan in 2014.

Galerie de Vis: Gineke Zikken – Havens

08-07-2022

HARLINGEN - Met een tentoonstelling van havengezichten van Gineke Zikken haalt Galerie de Vis in Harlingen de zeelucht naar binnen.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wellheat Shop Wellheat Shop BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen