De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Samen Ouder Worden in Harlingen

07-06-2021

HARLINGEN - Het Programma Samen Ouder Worden wil jong en oud met elkaar verbinden.

Samen Ouder Worden in Harlingen Joyce Heida.

Ouderen die actief meedoen in de samenleving zullen hun leven eerder ervaren als zinvol.

 

Ouder worden gaat ons allemaal aan. Ouder worden zorgt voor uitdagingen én voor kansen. Als we ouder worden, is deelnemen aan de samenleving belangrijk. Stichting Present Noordwest Friesland en Samen Ouder Worden (SOW) slaan de handen ineen om ouderen te helpen hun leven op een voor hen zinvolle manier in te vullen. Ouderen zijn onmisbaar om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan het leven van anderen.  Het nieuwe programma Samen Ouder Worden is in veertig gemeenten van start gegaan. Zo ook in de gemeenten Harlingen en de Waadhoeke.

 

Het programma Samen Ouder Worden is gestart in 2019 en werd gecoördineerd door Harmke Lagerwaard. Vanaf april dit jaar heeft Joyce Heida het stokje overgenomen.

 

Joyce heeft Leisure Management gestudeerd en heeft al enige ervaring met organiseren van projecten en evenementen. Zo is ze betrokken geweest bij programma team van The Tall Ships Races 2018 en werkt als coördinator en hoofdtrainer bij de Harlinger Mixed Hockey Club (HMHC). Joyce was op zoek naar een nieuwe uitdaging in het sociaal domein, volgde een loopbaantraject en kwam bij Stichting Present terecht. Hier startte Joyce als Trainee bij Jong Present en volgde een training voor gelukscoach. Na het afronden van het traineeship, was het een logische stap om de taak van Harmke over te nemen. Voor Joyce een unieke kans om haar kwaliteiten, talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen en zich in te zetten voor de doelen van SOW. De visie van Joyce als coach en coördinator van SOW is dat het belangrijk is om je leven zo gezond en gelukkig mogelijk in te richten. Vrijwilligerswerk is goed voor de en draagt bij aan een gelukkig en zinvol leven.

 

Project Zwaaisteen is het eerste project waar Joyce mee start. Een Zwaaisteen® is een stoeptegel met vrolijke zwaaihand die mensen uitnodigt om naar elkaar te zwaaien en zo aandacht te hebben voor elkaar. Een prachtige verbinding tussen jong en oud(er).

 

Voor meer informatie over de zwaaisteen of vragen over Samen Ouder Worden in de gemeenten Harlingen en Waadhoeke kunt u contact opnemen met Joyce Heida. Telefonisch is zij te bereiken op het nummer 0651897715 en per mail op joyce.heida@presentnwf.nl.

 

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Oudste inwoner gemeente Harlingen 103 jaar

07-06-2021

HARLINGEN - De heer Woudstra mocht vrijdag 4 juni 2021 maar liefst 103 kaarsjes uitblazen en is daarmee de oudste inwoner van de gemeente Harlingen.

Opgroeien in Harlingen: gelijke kansen voor iedereen!

07-06-2021

HARLINGEN - In de afgelopen jaren is veel gesproken over het belang van goede kinderopvang.

De eerste podcast Stichting Leerlingen aan de wal staat online!

07-06-2021

HARLINGEN - Stichting Leerlingen aan de wal presenteert bij deze de eerste podcast met als onderwerp: Leerlingen die elke dag heen en weer reizen om aan wal naar school te gaan.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Omdraai De Omdraai Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Omdraai De Omdraai The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas