Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Samen in Beweging blijkt een schoot in de roos

01-12-2022

HARLINGEN - De kennismakingsmiddag ‘Samen in Beweging’ afgelopen zaterdag in de Waddenhal is een schoot in de roos geweest.

Ruim zestig mensen zijn op de markt met G-sportaanbieders afgekomen. Daarvan hebben er veertig ook daadwerkelijk deelgenomen aan de diverse sport- en beweegactiviteiten.

 

De markt was een initiatief van de werkgroep Inclusief Sporten. Dat is een onderdeel van de Stichting Sportakkoord Harlingen die dergelijke initiatieven niet alleen initieert, maar ook financiert. Het doel van de middag was om Harlingers een beperking kennis te laten maken met het aanbod van G-sportaanbieders. En die opzet is gezien de opkomst en de positieve reacties zeer goed geslaagd.

 

De deelnemers konden deelnemen aan diverse sport- en beweegactiviteiten die werden aangeboden Jiu Jitsu Kenmei, Harlinger Mixed Hockey Club, FC Harlingen, Stichting Sport en Spel, Anja Pathuis (Golf), Basketbalvereniging Green Lions en Stal Ludinga. Het paard van Stal Ludinga stond naast de sporthal, maar was bij de deelnemers erg in trek. Niet alleen om op te zitten, maar vooral ook om te aaien.

 

Een andere grote trekker van de middag was muziekkorps Hosanna. Het korps had de deelnemers in een muzikale optocht door Harlingen naar de Waddenhal gebracht en daar ook zelf enkele slagwerkworkshops voor mensen met een beperking opgezet. En ook daar was veel belangstelling voor.

 

Joël de Jong, de Harlinger para-olympiër en ambassadeur Inclusief Sporten van het Sportakkoord Harlingen, was in de sporthal aanwezig om te laten zien dat een beperking geen beperking hoeft te zijn om toch je dromen na te jagen en die ook te bereiken. Al met al kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde middag die zeker een vervolg zal krijgen met als doel het sport- en beweegaanbod in Harlingen structureel uit te breiden met beweegactiviteiten voor mensen met een beperking. Inmiddels hebben ook twee moeders van kinderen die aan de middag hebben deelgenomen zich aangemeld bij de werkgroep Inclusief Sporten om met hun expertise uit de dagelijkse praktijk een bijdrage te leveren om dat te realiseren.   

 

Sport & Recreatie Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Voorbeschouwing: VVI – Zeerobben

01-12-2022

HARLINGEN - Altijd moeilijk.

Zeerobben nieuws

01-12-2022

HARLINGEN - Met het Jeugdjournaal, de Meiden en de Senioren.

Harlinger ‘Zoutsloter Kerstmarkt’ terug van weggeweest!

01-12-2022

HARLINGEN – Zaterdag 10 december a.s. wordt de Zoutsloot in Harlingen weer volledig in kerstsfeer ondergedompeld.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wellheat Shop Wellheat Shop Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wellheat Shop Wellheat Shop Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie