Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Samen het beste ontwerp maken voor Harlinger Bos

22-11-2021

HARLINGEN - Het Harlinger Bos wordt aangepakt.

Het gaat daarbij om achterstallig onderhoud aan groen en aan paden. Veel is inmiddels al uitgevoerd. Daarnaast is in 2019 een eerste schets gepresenteerd voor de hoofdstructuur van een aanvullend parkje in het Harlinger Bos, naast de Jeu-de-Boules-baan.

 

De gemeente Harlingen streeft naar meer bewegingsmogelijkheden in de openbare ruimte voor jong en oud. Het Harlinger Bos is een prachtige ruimte om daar invulling aan te geven. Daarom heeft de gemeente een aangepast plan opgesteld, aanvullend op de hoofdstructuur van bovengenoemd park. In dit aangepaste plan zijn meerdere bewegingselementen opgenomen, zoals een evenwichts- en klauterparcours van liggende bomen langs het water, stapstammen en zwerfkeien. Ook een heuvel met uitkijktoren met touwen om te klimmen, een tokkelbaan en een crossbaan maken onderdeel uit van het aangepaste plan.

 

Nieuwe schets

Naar aanleiding van het aangepaste plan ontstonden kritische geluiden uit de buurt. Gemeente Harlingen is daarom in gesprek gegaan met de wijkverenigingen van Groot Ropens en Ludinga en omwonenden om de inrichting te bespreken. Afgelopen week is een overleg geweest om te komen tot een gedragen inrichtingsplan. Het resultaat is dat er een nieuwe schets wordt gemaakt, waarbij de uitkijktoren, tokkelbaan en crossbaan vervallen. Deze nieuwe schets zal nogmaals met de buurtverenigingen en omwonenden worden besproken.

 

Wethouder Harry Boon licht toe: ‘Gemeente Harlingen is een JOGG-gemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht). We hebben gezondheid en bewegen in de openbare ruimte hoog op de agenda staan. Een plek waar jong en oud kan bewegen en ontmoeten hoort daarbij. Dat betekent dat we bij de inrichting van de openbare ruimte vaak elementen toevoegen die uitnodigen tot bewegen.’

 

Biodiversiteit

In het park leven talloze insecten, vogels en kleine zoogdieren. Gemeente Harlingen wil graag de biodiversiteit in haar gemeente versteken. Zo komt er onder andere een insectenhotel in het Harlinger Bos en wordt er een bloemenmengsel ingezaaid. Door het natuurlijk beheer van gemeente Harlingen krijgen bomen, struiken en kruiden zoveel mogelijk de ruimte.

 

Gemeente Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geen treinen tussen Leeuwarden - Harlingen Haven van 27 november tot en met 5 december

22-11-2021

HARLINGEN - Door vervanging van de brug over de Arumervaart, nabij Franeker rijden er geen treinen van zaterdag 27 november tot en met zondag 5 december tussen Leeuwarden en Harlingen Haven.

Programma rondom De Bildtse Wassenaars

22-11-2021

HARLINGEN - Hein Jaap Hilarides treedt op met een programma rondom zijn laatste roman Beppe Xenia.

Leger des Heils collecteert voor kwetsbaren in Harlingen

22-11-2021

HARLINGEN - In de week van 29 november tot en met 4 december gaan de collectanten van het Leger des Heils de straat weer op voor de landelijke collecte.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad