Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Samen het beste ontwerp maken voor Harlinger Bos

22-11-2021

HARLINGEN - Het Harlinger Bos wordt aangepakt.

Het gaat daarbij om achterstallig onderhoud aan groen en aan paden. Veel is inmiddels al uitgevoerd. Daarnaast is in 2019 een eerste schets gepresenteerd voor de hoofdstructuur van een aanvullend parkje in het Harlinger Bos, naast de Jeu-de-Boules-baan.

 

De gemeente Harlingen streeft naar meer bewegingsmogelijkheden in de openbare ruimte voor jong en oud. Het Harlinger Bos is een prachtige ruimte om daar invulling aan te geven. Daarom heeft de gemeente een aangepast plan opgesteld, aanvullend op de hoofdstructuur van bovengenoemd park. In dit aangepaste plan zijn meerdere bewegingselementen opgenomen, zoals een evenwichts- en klauterparcours van liggende bomen langs het water, stapstammen en zwerfkeien. Ook een heuvel met uitkijktoren met touwen om te klimmen, een tokkelbaan en een crossbaan maken onderdeel uit van het aangepaste plan.

 

Nieuwe schets

Naar aanleiding van het aangepaste plan ontstonden kritische geluiden uit de buurt. Gemeente Harlingen is daarom in gesprek gegaan met de wijkverenigingen van Groot Ropens en Ludinga en omwonenden om de inrichting te bespreken. Afgelopen week is een overleg geweest om te komen tot een gedragen inrichtingsplan. Het resultaat is dat er een nieuwe schets wordt gemaakt, waarbij de uitkijktoren, tokkelbaan en crossbaan vervallen. Deze nieuwe schets zal nogmaals met de buurtverenigingen en omwonenden worden besproken.

 

Wethouder Harry Boon licht toe: ‘Gemeente Harlingen is een JOGG-gemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht). We hebben gezondheid en bewegen in de openbare ruimte hoog op de agenda staan. Een plek waar jong en oud kan bewegen en ontmoeten hoort daarbij. Dat betekent dat we bij de inrichting van de openbare ruimte vaak elementen toevoegen die uitnodigen tot bewegen.’

 

Biodiversiteit

In het park leven talloze insecten, vogels en kleine zoogdieren. Gemeente Harlingen wil graag de biodiversiteit in haar gemeente versteken. Zo komt er onder andere een insectenhotel in het Harlinger Bos en wordt er een bloemenmengsel ingezaaid. Door het natuurlijk beheer van gemeente Harlingen krijgen bomen, struiken en kruiden zoveel mogelijk de ruimte.

 

Gemeente Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geen treinen tussen Leeuwarden - Harlingen Haven van 27 november tot en met 5 december

22-11-2021

HARLINGEN - Door vervanging van de brug over de Arumervaart, nabij Franeker rijden er geen treinen van zaterdag 27 november tot en met zondag 5 december tussen Leeuwarden en Harlingen Haven.

Programma rondom De Bildtse Wassenaars

22-11-2021

HARLINGEN - Hein Jaap Hilarides treedt op met een programma rondom zijn laatste roman Beppe Xenia.

Leger des Heils collecteert voor kwetsbaren in Harlingen

22-11-2021

HARLINGEN - In de week van 29 november tot en met 4 december gaan de collectanten van het Leger des Heils de straat weer op voor de landelijke collecte.

Reacties

Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda