Doe/beleefmiddagen

Doe/beleefmiddagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? In november organiseert rsg Simon Vestdijk in Harlingen 2 doemiddagen en in Franeker een beleefmiddag.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ruime zege fc Harlingen 1 tegen De Sweach

12-10-2020

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft zondagmiddag op eigen veld een ruime en verdiende overwinning behaald tegen het elftal van De Sweach.

Ruime zege fc Harlingen 1 tegen De Sweach Tjerk de Boer van Omroep RSH "streamt" de actie. Foto: Dorus Breidenbach.

Al voor de rust nam de thuisploeg een comfortabele voorsprong en gaf deze niet meer weg. Vanwege de geldende coronamaatregelen moest de wedstrijd zonder publiek worden gespeeld. Daarom werd er deze keer voor een livestream gezorgd via de site van Omroep RSH, zodat iedereen het duel toch kon volgen.

 

Aan de aftrap verschenen Pieter Wesseloo, Mateusz IJpe, Stefan Adema, Sjouke Bootsma, Ivo Wilkeshuis, Jesse Mulder, Jens van Sluis, Imro Schouwenaar, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Jasper de Jong.

 

Het ging razendsnel, want nog voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was lag de bal al tweemaal in het doel. Allereerst was het Jasper de Jong die de complete Sweachster defensie voorbijliep alsof het pionnen waren. Hij omspeelde de doelman en schoof de 1-0 binnen. Dertig seconden later was de stand weer gelijk toen De Sweach de aftrap nam en Ties Vonk zag dat doelman Wesseloo te ver voor z'n doel stond en vanaf de middellijn de bal over hem heen het doel in zeilde: 1-1 en dat in de eerste vijf minuten.

 

Sjouke Bootsma gaf een lange bal op Arjan Outhuyse. Die bracht de bal voor het doel, maar daar stond niemand van fc Harlingen om binnen te tikken. Na een kwartiertje kreeg fc Harlingen een indirecte vrije trap op de rand van de zestien na een fout van de Sweachster goalie, maar deze belandde net naast het doel. Kansen waren er wel voor de thuisploeg. Zo ontstond er even later een schiettent voor het doel van de gasten, maar de doelman, paal en een verdediger zorgden er in die volgorde voor dat een tweede doelpunt voor fc Harlingen uitbleef. In de vijfentwintigste minuut gaf Imro Schouwenaar vanaf de rechterkant een pass op maat richting Jesse Mulder en hij zette fc Harlingen op een verdiende 2-1 voorsprong. Jasper de Jong zat lekker in de wedstrijd, want na ruim een half uur ging hij er opnieuw vandoor. Hij omspeelde andermaal de doelman en schoot fraai de 3-1 tegen de touwen.

 

Fc Harlingen speelde een heel goede eerste helft en scoorde erop los. Een goed uitgespeelde aanval belandde voor de voeten van Remko Zandberg en hij zette de thuisploeg zelfs op 4-1. Dat dit doelpunt naar meer smaakte, bleek amper een minuut later. Vanaf de aftrap kwam de bal weer bij Remko Zandberg en zijn schot ging andermaal buiten het bereik van de doelman tussen de palen. Zo ging fc Harlingen na een uitstekende eerste helft met een riante en verdiende 5-1 voorsprong de rust in.

 

Vlak na de start van de tweede helft kregen Jesse Mulder en Remko Zandberg kort na elkaar de kans op een zesde treffer, maar de inzet van Jesse belandde in de handen van de doelman en die van Remko in het zijnet. Er stond een klein uur op de klok toen De Sweach een vrije trap mocht nemen. Het schot was hard en op het doel, maar de redding van Pieter Wesseloo was ook knap. Dit leverde de gasten de eerste hoekschop op van de tweede helft. Ook deze inzet was goed, maar Jens van Sluis stond op de juiste plek om de bal voor de doellijn weg te koppen. Kort hierop werden Yuri Riemersma en Patrick v/d Waard ingebracht voor Imro Schouwenaar en Ivo Wilkeshuis.

 

De Sweach voetbalde de tweede helft wel beter dan de eerste, maar fc Harlingen had achterin de zaakjes goed voor elkaar. Voorin probeerde men toch nog een doelpuntje mee te pikken en kreeg hier ook kansen toe. Youri Bouma kwam er nog in voor Jens van Sluis. Fc Harlingen speelde er niet minder om en het is dat Jasper de Jong een kwartier voor tijd een voorzet van Remko Zandberg verkeerd raakte, maar anders was de bal geheid het doel in gegaan. In de slotfase kreeg Remko nog een mooie kans, maar de voet van de doelman bracht redding. Jasper de Jong had zijn derde van de middag kunnen maken toen hij één op één met de keeper kwam, maar zijn lob was net te hoog en raakte de lat. Dat De Sweach vlak voor tijd de eindstand op 5-2 zette, was alleen interessant voor de statistieken. Een ruime zege dus voor het team onder leiding van Steffen Hansma en daar hebben de jongens hard voor gewerkt! Foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door D. Breidenbach, zie je onder aan deze pagina.

 

We bedanken RSH Harlingen voor het mogelijk maken van een live verbinding en Dorus Breidenbach voor de prachtige wedstrijdfoto’s.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Wethouder Erik de Groot opent IDO en ING servicepunt in Bibliotheek Harlingen

12-10-2020

HARLINGEN - Vanaf 26 oktober hebben alle vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân een Informatiepunt Digitale Overheid.

Zeerobben lijdt ontluisterende nederlaag in Winsum

12-10-2020

HARLINGEN - In een eerste klas onwaardige confrontatie laat Zeerobben zich inpakken door een fysiek sterker Winsum.

HMHC MA1 vecht zich naar 3-3 eindstand

12-10-2020

HARLINGEN - Op een ‘Corona-leeg' Sportpark Balkland hockeyde Harlingen HMHC MA1 zaterdag thuis tegen MHC Westerkwartier MA1.

Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Greenart Production Greenart Production Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Lichtboei De Lichtboei VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona