De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ruime zege fc Harlingen 1 tegen De Sweach

12-10-2020

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft zondagmiddag op eigen veld een ruime en verdiende overwinning behaald tegen het elftal van De Sweach.

Ruime zege fc Harlingen 1 tegen De Sweach Tjerk de Boer van Omroep RSH "streamt" de actie. Foto: Dorus Breidenbach.

Al voor de rust nam de thuisploeg een comfortabele voorsprong en gaf deze niet meer weg. Vanwege de geldende coronamaatregelen moest de wedstrijd zonder publiek worden gespeeld. Daarom werd er deze keer voor een livestream gezorgd via de site van Omroep RSH, zodat iedereen het duel toch kon volgen.

 

Aan de aftrap verschenen Pieter Wesseloo, Mateusz IJpe, Stefan Adema, Sjouke Bootsma, Ivo Wilkeshuis, Jesse Mulder, Jens van Sluis, Imro Schouwenaar, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Jasper de Jong.

 

Het ging razendsnel, want nog voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was lag de bal al tweemaal in het doel. Allereerst was het Jasper de Jong die de complete Sweachster defensie voorbijliep alsof het pionnen waren. Hij omspeelde de doelman en schoof de 1-0 binnen. Dertig seconden later was de stand weer gelijk toen De Sweach de aftrap nam en Ties Vonk zag dat doelman Wesseloo te ver voor z'n doel stond en vanaf de middellijn de bal over hem heen het doel in zeilde: 1-1 en dat in de eerste vijf minuten.

 

Sjouke Bootsma gaf een lange bal op Arjan Outhuyse. Die bracht de bal voor het doel, maar daar stond niemand van fc Harlingen om binnen te tikken. Na een kwartiertje kreeg fc Harlingen een indirecte vrije trap op de rand van de zestien na een fout van de Sweachster goalie, maar deze belandde net naast het doel. Kansen waren er wel voor de thuisploeg. Zo ontstond er even later een schiettent voor het doel van de gasten, maar de doelman, paal en een verdediger zorgden er in die volgorde voor dat een tweede doelpunt voor fc Harlingen uitbleef. In de vijfentwintigste minuut gaf Imro Schouwenaar vanaf de rechterkant een pass op maat richting Jesse Mulder en hij zette fc Harlingen op een verdiende 2-1 voorsprong. Jasper de Jong zat lekker in de wedstrijd, want na ruim een half uur ging hij er opnieuw vandoor. Hij omspeelde andermaal de doelman en schoot fraai de 3-1 tegen de touwen.

 

Fc Harlingen speelde een heel goede eerste helft en scoorde erop los. Een goed uitgespeelde aanval belandde voor de voeten van Remko Zandberg en hij zette de thuisploeg zelfs op 4-1. Dat dit doelpunt naar meer smaakte, bleek amper een minuut later. Vanaf de aftrap kwam de bal weer bij Remko Zandberg en zijn schot ging andermaal buiten het bereik van de doelman tussen de palen. Zo ging fc Harlingen na een uitstekende eerste helft met een riante en verdiende 5-1 voorsprong de rust in.

 

Vlak na de start van de tweede helft kregen Jesse Mulder en Remko Zandberg kort na elkaar de kans op een zesde treffer, maar de inzet van Jesse belandde in de handen van de doelman en die van Remko in het zijnet. Er stond een klein uur op de klok toen De Sweach een vrije trap mocht nemen. Het schot was hard en op het doel, maar de redding van Pieter Wesseloo was ook knap. Dit leverde de gasten de eerste hoekschop op van de tweede helft. Ook deze inzet was goed, maar Jens van Sluis stond op de juiste plek om de bal voor de doellijn weg te koppen. Kort hierop werden Yuri Riemersma en Patrick v/d Waard ingebracht voor Imro Schouwenaar en Ivo Wilkeshuis.

 

De Sweach voetbalde de tweede helft wel beter dan de eerste, maar fc Harlingen had achterin de zaakjes goed voor elkaar. Voorin probeerde men toch nog een doelpuntje mee te pikken en kreeg hier ook kansen toe. Youri Bouma kwam er nog in voor Jens van Sluis. Fc Harlingen speelde er niet minder om en het is dat Jasper de Jong een kwartier voor tijd een voorzet van Remko Zandberg verkeerd raakte, maar anders was de bal geheid het doel in gegaan. In de slotfase kreeg Remko nog een mooie kans, maar de voet van de doelman bracht redding. Jasper de Jong had zijn derde van de middag kunnen maken toen hij één op één met de keeper kwam, maar zijn lob was net te hoog en raakte de lat. Dat De Sweach vlak voor tijd de eindstand op 5-2 zette, was alleen interessant voor de statistieken. Een ruime zege dus voor het team onder leiding van Steffen Hansma en daar hebben de jongens hard voor gewerkt! Foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door D. Breidenbach, zie je onder aan deze pagina.

 

We bedanken RSH Harlingen voor het mogelijk maken van een live verbinding en Dorus Breidenbach voor de prachtige wedstrijdfoto’s.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Wethouder Erik de Groot opent IDO en ING servicepunt in Bibliotheek Harlingen

12-10-2020

HARLINGEN - Vanaf 26 oktober hebben alle vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân een Informatiepunt Digitale Overheid.

Zeerobben lijdt ontluisterende nederlaag in Winsum

12-10-2020

HARLINGEN - In een eerste klas onwaardige confrontatie laat Zeerobben zich inpakken door een fysiek sterker Winsum.

HMHC MA1 vecht zich naar 3-3 eindstand

12-10-2020

HARLINGEN - Op een ‘Corona-leeg' Sportpark Balkland hockeyde Harlingen HMHC MA1 zaterdag thuis tegen MHC Westerkwartier MA1.

Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Omdraai De Omdraai
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda