Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ruime en verdiende overwinning fc Harlingen

02-03-2020

HARLINGEN - In een winderig Leeuwarden namen MKV'29 en fc Harlingen het tegen elkaar op.

Thuis had fc Harlingen onverdiend verloren, dus kans op revanche. Er stond deze middag een prima spelend fc Harlingen op het veld, dat ondanks de slechte weersomstandigheden goed voetbalde. Er stond een team fel, goed in de duels en allemaal knokkend voor een goed resultaat, dat er dan ook kwam. Jammer was het dat dit positieve resultaat overschaduwd werd door een naar het zich liet aanzien ernstige rugblessure van Fabian Donderwinkel vlak voor afloop van de wedstrijd. Hij werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

Fc Harlingen begon met de volgende spelers: in het doel Pieter Wesseloo, achter Jurjen Breimer, Siefko Jager, Mateusz Ype en Bas Helfferich, Sjouke Bootsma en Imro Schouwenaar. Voorin Fabian Donderwinkel, Barry Hamstra en Remko Zandberg.

 

De eerste tien minuten van de wedstrijd bestond uit aftasten van elkaar, wat is er mogelijk deze middag en wennen aan de invloed van de wind. Er werd door beide ploegen te veel de lange en te hoge bal gespeeld. In de 14e minuut kreeg fc Harlingen op rechts halverwege de helft van MKV een vrije trap die genomen werd door Jesse Mulder. Fabian Donderwinkel wist de bal door te koppen op de inkomende Sjouke Bootsma en hij scoorde via een verdediger de 0-1. Een mooi begin voor de Harlingers. MKV liet dat natuurlijk niet op zich zitten en werd twee keer gevaarlijk, beide keren redde keeper Wesseloo uitstekend met de voet. MKV maakte redelijk veel overtredingen. Barry Hamstra schoot na een goede aanval over. In de 30e minuut kreeg fc Harlingen op rechts een corner. Deze werd door Jesse goed genomen en kwam midden in de doelmond terecht waar Barry al vallend, koppend de 0-2 scoorde.

 

De verdediging moest wel alert blijven en Mateusz wist met een goede ingreep erger te voorkomen. Achterin speelde Siefko Jager als nieuwe aanvoerder een prima partij. Wel heeft hij de neiging af en toe te veel risico te nemen door te gaan passeren en balverlies te leiden wat dan vaak leidt tot gevaarlijke situaties. Vlak voor de rust komt er een lange bal van achteruit bij Fabian, hij kopt weer door naar Barry en deze stormt alleen af op de keeper die hij met een lage schuiver passeert en zo de stand op 0-3 brengt, een ongekende weelde voor fc Harlingen. Hierna komt er een honderd procent kans voor de thuisclub. Pieter Wesseloo tikt gestrekt de bal uit de hoek tot corner die niets zou opleveren. Zo werd de ruststand een verrassende 0-3 voor de gasten.

 

Na de rust begon MKV met veel druk te zetten op fc Harlingen en de achterhoede kreeg het zwaar. Toch bleek deze middag dat deze achterhoede niet zomaar te passeren was. Gesteund door het hardwerkende middenveld, onder aanvoering van overal aanwezige Imro Schouwenaar en de sleurende Sjouke, bleven ze overeind. Uit een counter kreeg Barry een kansje. MKV kreeg in de 48e minuut een uitgelezen mogelijkheid. Alleen afgaand op de keeper schoot de speler naast. In kansrijke positie werd Barry afgevlagd wegens buitenspel. MKV bleef drukken maar al counterend bleef fc Harlingen gevaarlijk. Toen MKV balverlies leed kwam Imro in balbezit, troefde zijn tegenstander af en met een mooie boogbal over de uitkomende keeper scoorde hij de 0-4.

 

Vijf minuten later was er een goede Harlinger aanval. Barry speelde Remko aan, de met links ingeschoten bal werd tot een corner getikt door de doelman. Even later weer een kans maar nu schoot Imro net naast na een mooie pass van Sjouke. Toch zou er weer gescoord worden. In de 70e minuut gaf Imro een mooie steekpass op Remko die op volle snelheid de back eruit liep en laag in de rechter beneden hoek de 0-5 scoorde. Hierna kwamen er uit counters nog meer kansjes voor fc Harlingen, maar het vizier stond wat minder op scherp.

 

In de 74e minuut deed MKV iets terug. Een hard schot vanaf rand zestien werd nog uitstekend gekeerd door doelman Wesseloo. De verdediging bleef misschien uit bewondering stokstijf staan en toen was het voor Melle Bakker simpel om de 1-5 te scoren. Hierna kreeg Remko nog een uitstekende kans om te scoren, hij schoot naast. fc Harlingen bleef gevaarlijk met de uitvallen. Helaas viel Fabian na een duel ongelukkig op zijn rug en bleef krimpend van de pijn liggen, met het al in het begin vermeldde resultaat, erg sneu. De vreugde om deze mooie overwinning werd dus duidelijk getemperd.

 

Een compliment verdient het hele team. De beide backs Jurjen en Bas gaven weinig weg en op het middenveld speelde Jesse uitstekend. De ervaring van Barry doet dit team goed.

 

Inmiddels is Fabian weer thuis met de nodige dosis spierverslappers en pijnstillers. Er bleek in het ziekenhuis niks kapot te zijn maar de boel is wel verschoven en heeft een flinke optater gehad. Namens de club, het team en de gehele staf van fc Harlingen 1 wensen wij Fabian een spoedig herstel toe!

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

VVH Dames 1 pakt weer 4 punten!

02-03-2020

HARLINGEN - Na twee weken vrij te hebben gehad mochten we vandaag weer in het trouwe blauw.

HMHC Nieuws

02-03-2020

HARLINGEN - HMHC Heren beginnen met winst na winterstop.

Harlingers doen mee aan afvalonderzoek- aanmelden nu mogelijk

02-03-2020

HARLINGEN - Wethouder trapt campagne af, met ophangen labels aan containers.

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Lichtboei De Lichtboei Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Greenart Production Greenart Production Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Broodje Nuchter Broodje Nuchter Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt The Shamrock The Shamrock