Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Bij PLUS kun je van zondag 21 april tot en met zaterdag 27 juli 2019 exclusief sparen voor Tupperware van de hoogste kwaliteit.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ruim 70 AED-apparaten in Harlingen

09-01-2019

HARLINGEN - De dekking van AED-apparaten in Harlingen is bijzonder hoog.

Ruim 70 AED-apparaten in Harlingen AED-buitenkast zoals die op verschillende locaties in de stad en dorpen hangt

Dankzij een actieve EHBO-afdeling én de gemeente Harlingen zijn er nu ook een paar honderd mensen die kunnen reanimeren, de AED bedienen en die via een meldsysteem kunnen worden ingezet bij hartproblemen. De afdeling Harlingen van de knv EHBO is in de regio één van de weinige partners van de Hartstichting. Samen met de gemeente Harlingen is er in de afgelopen periode een groot aantal cursussen opgezet. Dit heeft geleid tot 400 mensen die kunnen reanimeren en de AED bedienen.

 

De Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt bij mensen met hartproblemen ingezet. Dankzij Diac Medical, een Harlinger onderneming die in medische apparatuur handelt, zijn er naast de bestaande AED-apparaten, tien extra aan het potentieel toegevoegd. De speciale AED-buitenkasten zijn door de Hartstichting en Feyenoord (ze zitten samen in een project) beschikbaar gesteld. Van de ruim 70 AED-apparaten in de stad en dorpen Midlum en Wijnaldum, zijn ca. 14 stuks 7X24 uur beschikbaar. Burgerhulpverleners die de cursussen gevolgd hebben en die zijn aangemeld bij Hartslag, kunnen bij hartproblemen van medeburgers worden opgeroepen om te helpen.

 

De laatste groep Harlingers die in december de opleiding volgende in het muziekgebouw van Hosanna aan de Hermesweg, tevens thuisplaat van de EHBO-vereniging, waren leden van de gemeenteraad (CDA, PvdA en Hoop) en het college van B&W. Ook burgemeester Sluiter, zijn echtgenote en de wethouders Boon en Kuiken zijn nu gediplomeerd AED-bedieners en kunnen reanimeren.

 

De afd. Harlingen van de knv EHBO doet meer. In 2018 hebben 22 actieve leden zich ingezet als hulpverleners om aan de vraag van diverse organisaties te kunnen voldoen. In totaal waren er 67 Evenementen. De eerstvolgende is zaterdag 12 januari bij Zeerobben in het Wintervoetbal toernooi. Er werd ook een EHBO-basiscursus met zeven geslaagde deelnemers gehouden. Afgelopen jaar kwamen ruim 100 leden in vijfgroepen naar de drie herhalingslessen. Als ‘Reanimatie Partner van de Hartstichting’ zijn er niet alleen Reanimatiecursussen in Harlingen gegeven maar ook in: Koudum, Stiens, Bolsward, Grou, Sloten, Haskerdijken en Jellum-Bears. De eerste Reanimatie AED-cursussen staan alweer gepland. Voor de basiscursus EHBO die 7 maart start kunnen nog enkele personen zich aanmelden. Het te behalen diploma voldoet aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis, de Zorgverzekeraars en is door de minister van Volksgezondheid eveneens goedgekeurd. Bij deze opleiding is Reanimatie en AED-bediening geïntegreerd.

 

 

 

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

De blog van Gijs van Hesteren: Brommen en zeilen in Phuket (1)

09-01-2019

HARLINGEN - In deze blog deelt Gijs van Hesteren zijn ervaringen en inzichten met jou.

Kom kijken en kennis maken op de RSG Simon Vestdijk!

09-01-2019

HARLINGEN - Op woensdag 13 februari 2019 wordt er op de RSG Simon Vestdijk nog een extra doe-middag in Harlingen georganiseerd.

Huldiging prijswinnaars P.V. Ons–Genoegen 2018

09-01-2019

HARLINGEN - De jaarlijkse en feestelijke afsluiting van het vliegseizoen 2018 werd dit jaar ook weer gecombineerd met een nieuwjaarsreceptie op zaterdagmiddag 5 januari 2019, in het clubgebouw aan de Vormer dit zodat ook de eilander liefhebbers aanwezig konden zijn.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen