Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ruim 70 AED-apparaten in Harlingen

09-01-2019

HARLINGEN - De dekking van AED-apparaten in Harlingen is bijzonder hoog.

Ruim 70 AED-apparaten in Harlingen AED-buitenkast zoals die op verschillende locaties in de stad en dorpen hangt

Dankzij een actieve EHBO-afdeling én de gemeente Harlingen zijn er nu ook een paar honderd mensen die kunnen reanimeren, de AED bedienen en die via een meldsysteem kunnen worden ingezet bij hartproblemen. De afdeling Harlingen van de knv EHBO is in de regio één van de weinige partners van de Hartstichting. Samen met de gemeente Harlingen is er in de afgelopen periode een groot aantal cursussen opgezet. Dit heeft geleid tot 400 mensen die kunnen reanimeren en de AED bedienen.

 

De Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt bij mensen met hartproblemen ingezet. Dankzij Diac Medical, een Harlinger onderneming die in medische apparatuur handelt, zijn er naast de bestaande AED-apparaten, tien extra aan het potentieel toegevoegd. De speciale AED-buitenkasten zijn door de Hartstichting en Feyenoord (ze zitten samen in een project) beschikbaar gesteld. Van de ruim 70 AED-apparaten in de stad en dorpen Midlum en Wijnaldum, zijn ca. 14 stuks 7X24 uur beschikbaar. Burgerhulpverleners die de cursussen gevolgd hebben en die zijn aangemeld bij Hartslag, kunnen bij hartproblemen van medeburgers worden opgeroepen om te helpen.

 

De laatste groep Harlingers die in december de opleiding volgende in het muziekgebouw van Hosanna aan de Hermesweg, tevens thuisplaat van de EHBO-vereniging, waren leden van de gemeenteraad (CDA, PvdA en Hoop) en het college van B&W. Ook burgemeester Sluiter, zijn echtgenote en de wethouders Boon en Kuiken zijn nu gediplomeerd AED-bedieners en kunnen reanimeren.

 

De afd. Harlingen van de knv EHBO doet meer. In 2018 hebben 22 actieve leden zich ingezet als hulpverleners om aan de vraag van diverse organisaties te kunnen voldoen. In totaal waren er 67 Evenementen. De eerstvolgende is zaterdag 12 januari bij Zeerobben in het Wintervoetbal toernooi. Er werd ook een EHBO-basiscursus met zeven geslaagde deelnemers gehouden. Afgelopen jaar kwamen ruim 100 leden in vijfgroepen naar de drie herhalingslessen. Als ‘Reanimatie Partner van de Hartstichting’ zijn er niet alleen Reanimatiecursussen in Harlingen gegeven maar ook in: Koudum, Stiens, Bolsward, Grou, Sloten, Haskerdijken en Jellum-Bears. De eerste Reanimatie AED-cursussen staan alweer gepland. Voor de basiscursus EHBO die 7 maart start kunnen nog enkele personen zich aanmelden. Het te behalen diploma voldoet aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis, de Zorgverzekeraars en is door de minister van Volksgezondheid eveneens goedgekeurd. Bij deze opleiding is Reanimatie en AED-bediening geïntegreerd.

 

 

 

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

De blog van Gijs van Hesteren: Brommen en zeilen in Phuket (1)

09-01-2019

HARLINGEN - In deze blog deelt Gijs van Hesteren zijn ervaringen en inzichten met jou.

Kom kijken en kennis maken op de RSG Simon Vestdijk!

09-01-2019

HARLINGEN - Op woensdag 13 februari 2019 wordt er op de RSG Simon Vestdijk nog een extra doe-middag in Harlingen georganiseerd.

Huldiging prijswinnaars P.V. Ons–Genoegen 2018

09-01-2019

HARLINGEN - De jaarlijkse en feestelijke afsluiting van het vliegseizoen 2018 werd dit jaar ook weer gecombineerd met een nieuwjaarsreceptie op zaterdagmiddag 5 januari 2019, in het clubgebouw aan de Vormer dit zodat ook de eilander liefhebbers aanwezig konden zijn.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei