Odyssee scholen

Odyssee scholen

Welkom bij Stichting voor openbaar onderwijs Odyssee. ‘Leren, elke dag een avontuur!’ Passend Onderwijs van Waterpoort tot Wad.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ruim 70 AED-apparaten in Harlingen

09-01-2019

HARLINGEN - De dekking van AED-apparaten in Harlingen is bijzonder hoog.

Ruim 70 AED-apparaten in Harlingen AED-buitenkast zoals die op verschillende locaties in de stad en dorpen hangt

Dankzij een actieve EHBO-afdeling én de gemeente Harlingen zijn er nu ook een paar honderd mensen die kunnen reanimeren, de AED bedienen en die via een meldsysteem kunnen worden ingezet bij hartproblemen. De afdeling Harlingen van de knv EHBO is in de regio één van de weinige partners van de Hartstichting. Samen met de gemeente Harlingen is er in de afgelopen periode een groot aantal cursussen opgezet. Dit heeft geleid tot 400 mensen die kunnen reanimeren en de AED bedienen.

 

De Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt bij mensen met hartproblemen ingezet. Dankzij Diac Medical, een Harlinger onderneming die in medische apparatuur handelt, zijn er naast de bestaande AED-apparaten, tien extra aan het potentieel toegevoegd. De speciale AED-buitenkasten zijn door de Hartstichting en Feyenoord (ze zitten samen in een project) beschikbaar gesteld. Van de ruim 70 AED-apparaten in de stad en dorpen Midlum en Wijnaldum, zijn ca. 14 stuks 7X24 uur beschikbaar. Burgerhulpverleners die de cursussen gevolgd hebben en die zijn aangemeld bij Hartslag, kunnen bij hartproblemen van medeburgers worden opgeroepen om te helpen.

 

De laatste groep Harlingers die in december de opleiding volgende in het muziekgebouw van Hosanna aan de Hermesweg, tevens thuisplaat van de EHBO-vereniging, waren leden van de gemeenteraad (CDA, PvdA en Hoop) en het college van B&W. Ook burgemeester Sluiter, zijn echtgenote en de wethouders Boon en Kuiken zijn nu gediplomeerd AED-bedieners en kunnen reanimeren.

 

De afd. Harlingen van de knv EHBO doet meer. In 2018 hebben 22 actieve leden zich ingezet als hulpverleners om aan de vraag van diverse organisaties te kunnen voldoen. In totaal waren er 67 Evenementen. De eerstvolgende is zaterdag 12 januari bij Zeerobben in het Wintervoetbal toernooi. Er werd ook een EHBO-basiscursus met zeven geslaagde deelnemers gehouden. Afgelopen jaar kwamen ruim 100 leden in vijfgroepen naar de drie herhalingslessen. Als ‘Reanimatie Partner van de Hartstichting’ zijn er niet alleen Reanimatiecursussen in Harlingen gegeven maar ook in: Koudum, Stiens, Bolsward, Grou, Sloten, Haskerdijken en Jellum-Bears. De eerste Reanimatie AED-cursussen staan alweer gepland. Voor de basiscursus EHBO die 7 maart start kunnen nog enkele personen zich aanmelden. Het te behalen diploma voldoet aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis, de Zorgverzekeraars en is door de minister van Volksgezondheid eveneens goedgekeurd. Bij deze opleiding is Reanimatie en AED-bediening geïntegreerd.

 

 

 

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

De blog van Gijs van Hesteren: Brommen en zeilen in Phuket (1)

09-01-2019

HARLINGEN - In deze blog deelt Gijs van Hesteren zijn ervaringen en inzichten met jou.

Kom kijken en kennis maken op de RSG Simon Vestdijk!

09-01-2019

HARLINGEN - Op woensdag 13 februari 2019 wordt er op de RSG Simon Vestdijk nog een extra doe-middag in Harlingen georganiseerd.

Huldiging prijswinnaars P.V. Ons–Genoegen 2018

09-01-2019

HARLINGEN - De jaarlijkse en feestelijke afsluiting van het vliegseizoen 2018 werd dit jaar ook weer gecombineerd met een nieuwjaarsreceptie op zaterdagmiddag 5 januari 2019, in het clubgebouw aan de Vormer dit zodat ook de eilander liefhebbers aanwezig konden zijn.

Reacties

Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda