De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ruim 50 Friese voetbalclubs doen mee aan Regenboogvlaggen voor Fryslân

03-09-2021

HARLINGEN - Vertegenwoordigers van ruim 50 Friese amateurvoetbalclubs én sc Heerenveen en sc Cambuur rolden donderdagavond 2 september een grote Regenboogvlag uit op het veld van FC Burgum.

Daarmee maakten zij het statement dat iedereen welkom is bij de voetbalclubs en zich veilig moet kunnen voelen op en rondom de voetbalvelden. Ze sluiten zich hiermee aan bij Regenboogvlaggen voor Fryslân. Deze beweging is gestart door Moeders en Vaders van Fryslân, die zoveel mogelijk mensen willen inspireren om van 11 oktober (Coming Out Day) tot en met 16 oktober (Roze Zaterdag) een Regenboogvlag te laten wapperen. Zowel in het echt, als op www.regenboogvlaggenvoorfryslân.frl

 

De ruim vijftig voetbalclubs vinden het belangrijk dat iedereen optimaal en met plezier kan deelnemen aan de sport. En om uit te dragen dat alle leden, maar ook hun familie en vrienden, welkom zijn. Daarom doen ze mee aan Regenboogvlaggen voor Fryslân. Dit hebben ze met het uitrollen van de Regenboogvlag bekend gemaakt. Volgens Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation is het uniek dat zoveel voetbalclubs gezamenlijk zo’n statement maken. "Dit is fantastisch. Een enorme boost voor de Regenboogcommunity en voor iedereen die hen omarmt. We hopen dat nog veel sportclubs gaan volgen." De John Blankenstein Foundation ondersteunt dit initiatief en biedt gratis workshops aan voetbalclubs om diversiteit bespreekbaar te maken.

 

Digitale vlaggen 

Moeders en Vaders van Fryslân willen met Regenboogvlaggen voor Fryslân zoveel mogelijk mensen inspireren om van 11 tot en met 16 oktober de regenboogvlag uit te hangen. En om hem online te planten op www.regenboogvlaggenvoorfryslân.frl. Zo is meetbaar hoeveel vlaggen precies in Fryslân en daarbuiten worden uitgehangen. Het streefaantal is 1.100 Regenboogvlaggen.

 

Eén van de initiatiefnemers van Regenboogvlaggen voor Fryslân is Tineke Admiraal. Zij is moeder van twee kinderen en vrijwilliger bij Be Quick Dokkum. Samen met vijf voetbalvoorzitters is zij aanjager voor de uitnodiging aan de voetbalclubs met deze mijlpaal als tussentijds resultaat. Zij verwacht dat de lijst met voetbalclubs die zich aansluiten bij Regenboogvlaggen voor Fryslân de komende periode alleen maar zal groeien. 


Voetbal voor iedereen

Dirk van der Woude, voorzitter van FC Burgum, geeft aan dat zij permanent de Regenboogvlag laten wapperen. "We willen duidelijk uitdragen dat onze club voor iedereen is. De vlag is ook een symbool om actief beleid te voeren om de acceptatie te vergroten ten aanzien van de LHBTIQ+ community. Maar ook ten aanzien van iemands afkomst en religie. Iedereen is welkom."

 

Volgens Irene Dekker van de KNVB verbindt voetbal miljoenen mensen en mag niemand worden uitgesloten. "Het voetbal dat wij nastreven is er voor iedereen. Dat wordt ook met deze beweging onderstreept. Wij zijn heel erg blij met het initiatief. Dit draagt bij aan bewustwording. In oktober heeft het betaald voetbal ook een actie rondom Coming Out Day om te laten zien dat iedereen, leden en hun vrienden en familie, welkom is."

 

Initiatiefnemers

Regenboogvlaggen voor Fryslân is een idee en concept van Sipke Jan Bousema. Mede-initiatiefnemers zijn de Moeders en Vaders van Fryslân, onder wie Tineke Admiraal, Arie van Barneveld, Carla en Christian van Hoorn, Bas Andriesse en Marijke Westerhof. Het initiatief is gerealiseerd in opdracht van discriminatiemeldpunt Tûmba/Mirka Antolović, gesteund door gemeente Leeuwarden.

 

Algemeen Politiek & Maatschappij Sport & Recreatie

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

03-09-2021

HARLINGEN - Zaterdag 3 september is er van 12.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Het Alternatief 93

03-09-2021

HARLINGEN - Vanavond wederom drie uurtjes Alternatieve muziek op Omroep RSH.

Kennismakingsbezoek Burgemeester Ina Sjerps aan Zeerobben

03-09-2021

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd Zeerobben vereerd met een kennismakingsbezoek door Harlingens nieuwe burgemeester Ina Sjerps.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Omdraai De Omdraai Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen