Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ruim 50 Friese voetbalclubs doen mee aan Regenboogvlaggen voor Fryslân

03-09-2021

HARLINGEN - Vertegenwoordigers van ruim 50 Friese amateurvoetbalclubs én sc Heerenveen en sc Cambuur rolden donderdagavond 2 september een grote Regenboogvlag uit op het veld van FC Burgum.

Daarmee maakten zij het statement dat iedereen welkom is bij de voetbalclubs en zich veilig moet kunnen voelen op en rondom de voetbalvelden. Ze sluiten zich hiermee aan bij Regenboogvlaggen voor Fryslân. Deze beweging is gestart door Moeders en Vaders van Fryslân, die zoveel mogelijk mensen willen inspireren om van 11 oktober (Coming Out Day) tot en met 16 oktober (Roze Zaterdag) een Regenboogvlag te laten wapperen. Zowel in het echt, als op www.regenboogvlaggenvoorfryslân.frl

 

De ruim vijftig voetbalclubs vinden het belangrijk dat iedereen optimaal en met plezier kan deelnemen aan de sport. En om uit te dragen dat alle leden, maar ook hun familie en vrienden, welkom zijn. Daarom doen ze mee aan Regenboogvlaggen voor Fryslân. Dit hebben ze met het uitrollen van de Regenboogvlag bekend gemaakt. Volgens Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation is het uniek dat zoveel voetbalclubs gezamenlijk zo’n statement maken. "Dit is fantastisch. Een enorme boost voor de Regenboogcommunity en voor iedereen die hen omarmt. We hopen dat nog veel sportclubs gaan volgen." De John Blankenstein Foundation ondersteunt dit initiatief en biedt gratis workshops aan voetbalclubs om diversiteit bespreekbaar te maken.

 

Digitale vlaggen 

Moeders en Vaders van Fryslân willen met Regenboogvlaggen voor Fryslân zoveel mogelijk mensen inspireren om van 11 tot en met 16 oktober de regenboogvlag uit te hangen. En om hem online te planten op www.regenboogvlaggenvoorfryslân.frl. Zo is meetbaar hoeveel vlaggen precies in Fryslân en daarbuiten worden uitgehangen. Het streefaantal is 1.100 Regenboogvlaggen.

 

Eén van de initiatiefnemers van Regenboogvlaggen voor Fryslân is Tineke Admiraal. Zij is moeder van twee kinderen en vrijwilliger bij Be Quick Dokkum. Samen met vijf voetbalvoorzitters is zij aanjager voor de uitnodiging aan de voetbalclubs met deze mijlpaal als tussentijds resultaat. Zij verwacht dat de lijst met voetbalclubs die zich aansluiten bij Regenboogvlaggen voor Fryslân de komende periode alleen maar zal groeien. 


Voetbal voor iedereen

Dirk van der Woude, voorzitter van FC Burgum, geeft aan dat zij permanent de Regenboogvlag laten wapperen. "We willen duidelijk uitdragen dat onze club voor iedereen is. De vlag is ook een symbool om actief beleid te voeren om de acceptatie te vergroten ten aanzien van de LHBTIQ+ community. Maar ook ten aanzien van iemands afkomst en religie. Iedereen is welkom."

 

Volgens Irene Dekker van de KNVB verbindt voetbal miljoenen mensen en mag niemand worden uitgesloten. "Het voetbal dat wij nastreven is er voor iedereen. Dat wordt ook met deze beweging onderstreept. Wij zijn heel erg blij met het initiatief. Dit draagt bij aan bewustwording. In oktober heeft het betaald voetbal ook een actie rondom Coming Out Day om te laten zien dat iedereen, leden en hun vrienden en familie, welkom is."

 

Initiatiefnemers

Regenboogvlaggen voor Fryslân is een idee en concept van Sipke Jan Bousema. Mede-initiatiefnemers zijn de Moeders en Vaders van Fryslân, onder wie Tineke Admiraal, Arie van Barneveld, Carla en Christian van Hoorn, Bas Andriesse en Marijke Westerhof. Het initiatief is gerealiseerd in opdracht van discriminatiemeldpunt Tûmba/Mirka Antolović, gesteund door gemeente Leeuwarden.

 

Algemeen Politiek & Maatschappij Sport & Recreatie

Meer nieuws

Het Alternatief 93

03-09-2021

HARLINGEN - Vanavond wederom drie uurtjes Alternatieve muziek op Omroep RSH.

Kennismakingsbezoek Burgemeester Ina Sjerps aan Zeerobben

03-09-2021

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd Zeerobben vereerd met een kennismakingsbezoek door Harlingens nieuwe burgemeester Ina Sjerps.

GGD Fryslân weekbericht 27 augustus tot en met 2 september 2021

03-09-2021

HARLINGEN - Aantal besmettingen stabiel, stijging onder scholieren.

Reacties

Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Food 80/20 Food 80/20
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats