Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Van 11 t/m 13 september 2020 verandert de Dokkade/Nieuwe Willemskade weer in een culinair walhalla. Volop verwennerij, genieten van (live) muziek en de mooiste blik op zee!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ruim 200 deelnemers aan Visser-ijdagenloop

29-08-2019

HARLINGEN - De tweede hittegolf van 2019 was een feit maar gelukkig was het woensdagavond de 28e augustus iets koeler in Harlingen waar de Sportvereniging Friesland de Visser-ijdagenloop organiseerde.

'S middags was het nog behoorlijk warm maar de bewolking en fris briesje van zee maakte het voor de ruim 200 hardlopers wat aangenamer om te lopen maar kozen de meesten voor de 10 km met daarin twee verzorgingsposten met bekertjes water en sponzen en werden ze ook nog getrakteerd op een licht buitje al stelde dit weinig voor. Gelukkig geen onweer dat zou veel later komen en Ajax hoefde pas rond negen uur te voetballen dus alle gelegenheid om naar Harlingen te gaan om te hardlopen op je eigen aangepast tempo. De 16 km lopers moesten langs de zeedijk en via de hoge brug de Halsbân terug via Kimswerd naar Harlingen. Zee kregen 3 verzorgingsposten en dat was geen overbodige luxe immers het was toch nog wel drukkend warm. Vol lof was men dan ook over de organisatie die veel lopen organiseert en alles in het werk stelt om het de lopers naar de zin te maken.

 

Zo heeft men het parkoers aangegeven met krijtkalkpijlen om te voorkomen dat de lopers fout zouden gaan lopen, dat kon nu ook zolang er maar geen grote buien kwamen voor de loop dan lossen de pijlen op en moet men het overnieuw gaan doen.  Op de kardinale kruispunten stonden verkeerregelaars om de lopers veilig te laten oversteken, bij het politiebureau kon dat ook mooi over de zebra. Voor de 5 km route stonden ook begeleiders en fietste Jan v.d. Wal die samen met Anita deze route had bedacht voorop. Voor de start pakten de vrijwilligers de flesjes, Snelle Jelles, etc. gesponsord door de JUMBO Olaf Hermus Harlingen in en Frisia spekjes om die na de finish uit te reiken aan de deelnemers en vrijwilligers. Van der Meer Bloemen had voor de winnaars potten zomerheide beschikbaar gesteld.

 

In de gezellige kantine van de Waddenhal kon men zich inschrijven en verkleden en douchen en na de loop iets nuttigen tijdens de derde helft. Bij de sporthal was de start/finishboog opgezet, tenten voor de verzorging en één voor Integra Fysiotherapie waar Jan Sinagi en team voor massage en voorlichting blessurebehandeling zorgden.

 

De derde tent was voor de ervaren tijdjury Anneke Kerstholt en Roelie v.d. Ziel die al de startnummers en tijden noteerden zodra de lopers over de finish kwamen, deze volledige uitslagen staan op de site www.svfriesland.nl  ze stonden naast de verzorgingswagen van SV Friesland waar de lopers bouillon, vruchtendrank en fruit kregen aangeboden deze wagen is bij al hun lopen aanwezig.

 

Josefien Kooistra gaf het startsein nadat haar man Jan even wat mededelingen via de geluidsinstallatie deed, fijn dat ze dit nog beiden mee kunnen doen ondanks hun beider ziekte kanker. Jochem Broekstra van het Visserijdagen comité wensten iedereen veel succes zij hadden het sporthalgebruik gesponsord, hij hoopte dat de SV Friesland volgend jaar weer deze mooie loop organiseert zij ondersteunen dit evenement graag.

 

 

De 5 km was ook goed bezet, VV Zeerobben liep met een groep jeugd mee, op de 10 km liep Rinze Kootstra uit Harlingen mee, zijn tijd was 1.09.21 Rinze is 81 jaar.

 

Uitslagen Visser-ijdagenloop Harlingen 29-08-2019 organisatie sv Friesland st. Jabik

16.1 KM:

Mannen

1e Koos Jelmer De Vries Leeuwarden 1.05.58

2e Alan Van Hoey Nijmegen 1.11.01

3e Pieter Talsma Mantgum 1.13.37

4e Melle van Laar Vlieland 1.14.05

5e Menno bakker Franeker 1.14.06

Vrouwen

1e Monique de Jong Goutum 1.38.48

2e Gisela Nijsse Oud Sabbringe 1.51.29

 

10 KM:

Mannen

1e Jetze Genee Makkum 37.46

2e Sander van Hoorn Leeuwarden 40.40

3e Jeffrey Nieuwenburg Harlingen 42.10 

4e Maarten Hofstra Franeker 42.59

5e Durk Tichelaar Harlingen 43.57

6e Teatse Tichelaar Harlingen 44.38

Vrouwen

1e Anita Flapper Berlikum 45.03 

2e Janneke v.d.Windt Leeuwarden 45.22 

3e Marrit Hoekstra Easterein 47.42

4e Marije Steigenga Wons 48.16

5e Minke Hell Suwâld 51.49

 

5 KM:

Mannen

1e Pieter Prins Marsum 19.22 

2e Edward Hilgenga Harlingen 20.49

3e Allard Sym Spenger Harlingen 20.53

4e Arjan v.d. Wal Pingjum 22.02

5e Johann Lichtendahl Harlingen 22.44

Vrouwen

1e Meike Regeling Stiens 22.21

2e Ytjanda Sloot Stiens 25.50

3e Klazien Bijlsma Makkum 26.12

4e Lianne La Roi Rijswijk 27.41

5e Annelies Bouma Harlingen 30.29

 

 

Evenement Sport & Recreatie

Meer nieuws

Programma vrijdag 30 augustus Visserijdagen

29-08-2019

HARLINGEN - Van 28 augustus tot en met 31 augustus 2019 staat Harlingen in het teken van de van de 60e editie van de Visserijdagen.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

29-08-2019

HARLINGEN - Vanaf 2 september gaat de allerjongste groep bij fc Harlingen weer trainen.

Visserijdagen roofvogeldemonstratie

29-08-2019

HARLINGEN - CZVideofull heeft weer een mooi videoverslag gemaakt van dit goedbezochte onderdeel van de Visserijdagen.

Reacties

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Vr 3 juli
t/m
Wo 30 september
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Broodje Nuchter Broodje Nuchter Karsten Wonen Karsten Wonen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Greenart Production Greenart Production The Shamrock The Shamrock
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Greenart Production Greenart Production Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï