Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

RSG Simon Vestdijk zet in op mentale weerbaarheid bij jongeren

28-02-2022

HARLINGEN - Eén op de acht jongeren heeft psychische problemen.

Dit blijkt uit onderzoek van de GGD dat is uitgevoerd in de periode voorafgaand aan corona. Veel van deze jongeren hebben last van stress. Als oorzaak van stress wordt ‘school of huiswerk’ het vaakst genoemd, gevolgd door ‘alles wat je moet doen’ en eigen problemen. Deze problemen zijn in de periode van corona alleen maar vergroot. Motivatieproblemen, onzekerheid en sombere gevoelens: een steeds grotere groep middelbare scholieren worstelt met de gevolgen van de coronacrisis. Leerlingen lijden (of hebben geleden) onder het gebrek aan sociaal contact, het niet meer kunnen sporten en bijbaantjes die niet doorgaan. Ondanks dat er veel versoepelingen aankomen, kunnen jongeren nog steeds worstelen met deze periode. Voldoende reden voor RSG Simon Vestdijk om workshops mentale weerbaarheid aan te bieden.

 

In de afgelopen twee jaar lag op RSG Simon Vestdijk de focus vanzelfsprekend op de voortgang van het primaire proces, de organisatie en het onderwijs. Hierbij was ook de nodige aandacht voor de mentale weerbaarheid van leerlingen. De mentor, vakdocent en de intern begeleider spelen hierbij een belangrijke rol. Directeur Gerald Schutte: “Op een gegeven moment – zeker na 2 jaar corona – merk je dat de rek eruit is. Dat vraagt om professionele begeleiding.”

 

Mede op het initiatief van de proactieve en brede leerlingenraad van RSG Simon Vestdijk, is gestart met het opzetten van een professioneel ondersteuningstraject, om de leerlingen de juiste gereedschappen en kennis mee te geven om mentaal weerbaarder te worden. Dit heeft geresulteerd in een aantal workshops mentale weerbaarheid. Deze workshops worden vanaf de voorjaarsvakantie aangeboden door professionals van praktijk Maarsingh & Van Steijn. Waar nodig worden er vervolgafspraken gemaakt. De workshops sluiten naadloos aan bij het eerdergenoemde onderzoek van de GGD: “Psychische problemen kunnen worden voorkomen als jongeren beter leren omgaan met stress. Bijvoorbeeld door hun mentale weerbaarheid en veerkracht te vergroten, of door te praten over de problemen.”

 

Teamleider Alske de Haan, die als portefeuillehouder in de schoolleiding verantwoordelijk is voor zorg, is trots op de samenwerking met Maarsingh & Van Steijn: “De samenwerking met deze professionele praktijk is een mooie toevoeging aan onze zorgstructuur, bestaande uit mentoren, docenten, intern begeleiders en alle partijen buiten school waar we al mee samenwerken.”

 

RSG Simon Vestdijk is benieuwd naar de effecten van de workshops. Schutte: “Als school nemen we graag onze verantwoordelijkheid. Het probleem is te belangrijk om te laten liggen. Ook al is corona misschien op z’n retour, een workshop mentale weerbaarheid kan er ook toe doen, bij andere tegenslagen.”

 

Onderwijs

Meer nieuws

Ruime overwinning voor fc Harlingen 1

28-02-2022

HARLINGEN - Na de vele regenval en harde wind van afgelopen week was het zondag goed vertoeven langs de zijlijn bij de wedstrijd tussen sf Deinum en fc Harlingen 1.

Uitreiking Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon

28-02-2022

HARLINGEN - In bijzijn van zijn familie en het slachtoffer heeft burgemeester Ina Sjerps op maandag 28 februari 2022 een Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon uitgereikt aan Freddy Helvrich.

Ingezonden: “Bitch moet je niet in de binnenstad gaan wonen”

28-02-2022

HARLINGEN - De lockdown is versoepeld en dat mogen we weten ook.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot