Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

RSG Simon Vestdijk zet in op mentale weerbaarheid

21-09-2022

HARLINGEN - Op RSG Simon Vestdijk is het nieuwe schooljaar alweer een aantal weken onderweg.

Naast de focus op de lessen, de vakinhoudelijke begeleiding en individuele aandacht geeft de school ook dit jaar weer prioriteit aan het welbevinden van de leerlingen. Aangejaagd door de gevolgen van corona in de afgelopen jaren heeft de school ervaring opgedaan met diverse trajecten om de mentale weerbaarheid van leerlingen te vergroten. Zo heeft de school afgelopen schooljaar een psycholoog van Maarsingh & Van Steijn in huis gehaald, hebben docenten een opleiding tot coach gevolgd en worden er Lefdagen georganiseerd door Menno Tuik van Buro Weerbaarheid. Aanvullend is het nieuwe schooljaar afgetrapt met Ireen Wüst en komen er later dit jaar nog topsporters in klas 4 in het kader van Project Comeback.

 

En ook op basis van de recente onderzoeken blijkt dit maar weer broodnodig. In het voortgezet onderwijs kampt 43 procent van de meisjes met emotionele problemen. Dit is in de afgelopen jaren sterk gestegen. Ook onder jongens staat de mentale gezondheid onder druk. Dit alles blijkt uit onderzoek van het HBSC. De onderzoekers zien vooral de coronacrisis als oorzaak van de verslechtering van de mentale gezondheid. Ook de druk van schoolwerk speelt hierin mee. In de afgelopen 20 jaar is de druk door schoolwerk verdriedubbeld naar 45 procent.

 

Voldoende reden om opnieuw Menno Tuik namens Buro Weerbaarheid uit te nodigen op RSG Simon Vestdijk voor alle tweede en derde klassen met een speciale Lefdag. Deze dag staat in het teken van zelfbewustzijn en zelfreflectie. Met behulp van diverse werkvormen focust Menno Tuik om verandering op dit vlak teweeg te brengen op individueel en groepsniveau. Intern begeleider en mentor Sandra Gerritzen: “Het is goed om een dergelijke dag aan het begin van het schooljaar te houden. Door de verschillende werkvormen, sport en spel worden leerlingen uitgedaagd uit hun comfortzone te stappen. Daarnaast is het goed voor de onderlinge verbinding. Leerlingen begrijpen elkaar beter.”

 

Inmiddels zijn de eerste Lefdagen weer achter de rug. De andere dagen zijn ingepland. De ervaringen zijn positief. De Lefdagen zorgen voor meer bewustzijn over gedrag en emotie bij leerlingen. Door bewust te zijn van de invloed die een leerling heeft op het eigen succes en hierop te kunnen reflecteren, vergroot niet alleen de prestaties van leerlingen, maar bovendien het mentaal welbevinden van leerlingen. In deze tijd meer dan broodnodig!

 

Onderwijs

Meer nieuws

Garagesale Byniastate

21-09-2022

HARLINGEN - Zaterdag 24 september a.s. is het zo ver!

HMHC nieuws

21-09-2022

HARLINGEN - Met: Dames 1, Dames O25, Heren 1 en de trimhockeyers.

Kerkpoortsbrug weggetild

21-09-2022

HARLINGEN - In opdracht van Gemeente Harlingen gaat De Boer & De Groot de Kerkpoortsbrug restaureren.

Reacties

Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad