Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

RSG Simon Vestdijk zet in op mentale weerbaarheid

21-09-2022

HARLINGEN - Op RSG Simon Vestdijk is het nieuwe schooljaar alweer een aantal weken onderweg.

Naast de focus op de lessen, de vakinhoudelijke begeleiding en individuele aandacht geeft de school ook dit jaar weer prioriteit aan het welbevinden van de leerlingen. Aangejaagd door de gevolgen van corona in de afgelopen jaren heeft de school ervaring opgedaan met diverse trajecten om de mentale weerbaarheid van leerlingen te vergroten. Zo heeft de school afgelopen schooljaar een psycholoog van Maarsingh & Van Steijn in huis gehaald, hebben docenten een opleiding tot coach gevolgd en worden er Lefdagen georganiseerd door Menno Tuik van Buro Weerbaarheid. Aanvullend is het nieuwe schooljaar afgetrapt met Ireen Wüst en komen er later dit jaar nog topsporters in klas 4 in het kader van Project Comeback.

 

En ook op basis van de recente onderzoeken blijkt dit maar weer broodnodig. In het voortgezet onderwijs kampt 43 procent van de meisjes met emotionele problemen. Dit is in de afgelopen jaren sterk gestegen. Ook onder jongens staat de mentale gezondheid onder druk. Dit alles blijkt uit onderzoek van het HBSC. De onderzoekers zien vooral de coronacrisis als oorzaak van de verslechtering van de mentale gezondheid. Ook de druk van schoolwerk speelt hierin mee. In de afgelopen 20 jaar is de druk door schoolwerk verdriedubbeld naar 45 procent.

 

Voldoende reden om opnieuw Menno Tuik namens Buro Weerbaarheid uit te nodigen op RSG Simon Vestdijk voor alle tweede en derde klassen met een speciale Lefdag. Deze dag staat in het teken van zelfbewustzijn en zelfreflectie. Met behulp van diverse werkvormen focust Menno Tuik om verandering op dit vlak teweeg te brengen op individueel en groepsniveau. Intern begeleider en mentor Sandra Gerritzen: “Het is goed om een dergelijke dag aan het begin van het schooljaar te houden. Door de verschillende werkvormen, sport en spel worden leerlingen uitgedaagd uit hun comfortzone te stappen. Daarnaast is het goed voor de onderlinge verbinding. Leerlingen begrijpen elkaar beter.”

 

Inmiddels zijn de eerste Lefdagen weer achter de rug. De andere dagen zijn ingepland. De ervaringen zijn positief. De Lefdagen zorgen voor meer bewustzijn over gedrag en emotie bij leerlingen. Door bewust te zijn van de invloed die een leerling heeft op het eigen succes en hierop te kunnen reflecteren, vergroot niet alleen de prestaties van leerlingen, maar bovendien het mentaal welbevinden van leerlingen. In deze tijd meer dan broodnodig!

 

Onderwijs

Meer nieuws

Garagesale Byniastate

21-09-2022

HARLINGEN - Zaterdag 24 september a.s. is het zo ver!

HMHC nieuws

21-09-2022

HARLINGEN - Met: Dames 1, Dames O25, Heren 1 en de trimhockeyers.

Kerkpoortsbrug weggetild

21-09-2022

HARLINGEN - In opdracht van Gemeente Harlingen gaat De Boer & De Groot de Kerkpoortsbrug restaureren.

Reacties

Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wellheat Shop Wellheat Shop Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn TeamFRL TeamFRL Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas TeamFRL TeamFRL Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen