Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

RSG Simon Vestdijk wint publieksprijs LC Toptalent

21-04-2022

HARLINGEN - Op woensdag 20 april 2022 was de grote finale van de LC Toptalent 2022.

RSG Simon Vestdijk wint publieksprijs LC Toptalent Sanne Lubbers, Ellen Rombout en Bente Rondaan voorafgaand aan de uitreiking

In deze wedstrijd draait het om het beste profielwerkstuk van Friesland. In totaal waren er dertien finalisten die kans maakten op de prijs voor het beste profielwerkstuk voor vmbo, havo en vwo. Alle ingezonden profielwerkstukken maakten daarnaast kans op de publieksprijs. RSG Simon Vestdijk had één finalist in de finale: Sanne Lubbers en Bente Rondaan. Na een spetterende presentatie gingen zij naar huis met de publieksprijs en een cheque van € 333,33. Van de meer dan 4.000 uitgebrachte stemmen hadden Sanne en Bente de meeste stemmen binnengehaald.

 

Sanne en Bente, beide leerlingen van vwo 6 op RSG Simon Vestdijk, onderzochten in hun profielwerkstuk de geschiedenis van de knokploeg van Sexbierum. In de Tweede Wereldoorlog pleegt de groep diverse verzetsdaden, waaronder het weghalen en vernietigen van het bevolkingsregister uit het gemeentehuis van Het Bildt. De groep wordt verraden en diverse leden worden door de Duitsers geëxecuteerd. In het profielwerkstuk gaan Sanne en Bente niet alleen in op de geschiedenis van de knokploeg, maar ook op de invloed van het verzet na de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Sexbierum.

 

Bente is familie van een van de leden van de knokploeg. Na de oorlog werd er bijna niet gesproken over de tragedies uit de Tweede Wereldoorlog. De opa en oma van Bente maken zich zorgen over de opkomst van extreemrechtse partijen. Juist daarom vinden ze het van belang dat het verhaal van de knokploeg wordt doorgeven. De geschiedenis moet je blijven doorvertellen. Sanne en Bente: “De mannen van Sexbierum hebben gestreden voor onze vrijheid, en daar zijn we trots op.”

 

Sanne en Bente zijn trots op het behalen van de publieksprijs: “We hadden deze uitslag niet verwacht. We zijn positief verrast! De winst van de publieksprijs maakt dat we een groot publiek hebben bereikt met ons profielwerkstuk. Dat was ons doel.” Een glunderende profielwerkstukbegeleider, Ellen Rombout, kijkt vanuit het publiek in stadsschouwburg de Harmonie toe wanneer beide leerlingen de prijs in ontvangst nemen: “Ik ben zo trots op beide leerlingen! Ze hebben een prachtig inhoudelijk profielwerkstuk geleverd, waar we ook nu, in deze tijd, nog een hoop van kunnen leren!”

 

Onderwijs

Meer nieuws

De meiden van Zeerobben

21-04-2022

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag maar 2 wedstrijden bij de meiden van Zeerobben.

Razende Roeland ontvangt Rick van Heuzen

21-04-2022

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur en je metal vitamine staan weer klaar, bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn via de ether en internet.

De senioren van Zeerobben

21-04-2022

HARLINGEN - Wisselende resultaten ook bij de senioren.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn CDA Harlingen CDA Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber TeamFRL TeamFRL Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wellheat Shop Wellheat Shop Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events
Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Wellheat Shop Wellheat Shop Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot CDA Harlingen CDA Harlingen