De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

RSG Simon Vestdijk wint provinciale Smokefree Challenge

23-06-2021

HARLINGEN - Een half jaar niet roken?

RSG Simon Vestdijk wint provinciale Smokefree Challenge Foto: Joachim de Ruijter.

35 VO-klassen in Fryslân gingen de uitdaging aan. Klas 2H4 van RSG Simon Vestdijk volbracht niet alleen de challenge, maar maakte voor de creatieve opdracht ook nog een heel leuk filmpje over de voordelen van niet roken. Zij zijn daarmee uitgeroepen tot de provinciale winnaars van de Smokefree Challenge 2020/2021!

 

De Smokefree Challenge is een jaarlijkse wedstrijd voor leerlingen van klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Het doel van de challenge is om de niet-roken norm zo lang mogelijk vast te houden. Hoe jonger rokers starten met roken, hoe vaker zij blijven roken. De Smokefree Challenge draagt bij aan het uitstellen van beginnen met roken (bron: Actie Tegengif). Om de uitdaging te volbrengen moeten alle leerlingen van de klas een half jaar lang niet roken. Daarnaast maken de leerlingen een creatieve, vrije opdracht waarmee ze de voordelen van niet roken uitlichten.

 

De provinciale winnaar

Klas 2H4 van RSG Simon Vestdijk in Harlingen leverde onder begeleiding van leerkracht Lysanne Brattinga de beste creatieve opdracht van Friesland in. De klas won daarmee de provinciale Smokefree Challenge.  De leerlingen maakten een filmpje over 10 voordelen van niet roken. Dit deden ze door middel van toneelstukjes, tekeningen en zelfs een rap. Zo kun je als je niet rookt “gewoon bij je vrienden blijven staan op een feestje”, “heb je een betere conditie” en “blijf je lekker ruiken”. Op dinsdag 22 juni reikte Lisa Feddema van GGD Fryslân de prijs uit. Alle leerlingen ontvingen een prijspakketje met onder andere een bol.com cadeaukaart en een “ik blijf rookvrij”-telefoonstandaard.

 

Rookvrij in de gemeente

Nynke Hoekstra, beleidsambtenaar volksgezondheid van gemeente Harlingen, was ook aanwezig bij de prijsuitreiking. “Ik ben erg trots op deze prestatie. Als gemeente vinden we het belangrijk dat ieder kind dat geboren wordt, de kans moet krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving en met goede voorbeelden om zich heen. Door actief in te zetten op een rookvrije generatie wil de gemeente zich hard maken voor een generatie kinderen die opgroeit zonder de schadelijke gevolgen van (mee)roken en die niet in de verleiding komt om te gaan roken.”

De overige 34 klassen ontvingen een “Ik blijf rookvrij”-telefoonstandaard als dank voor hun inzet. De Smokefree Challenge is een initiatief van Ministerie van VWS. De provinciale wedstrijd wordt georganiseerd door GGD Fryslân.

 

Wil jij volgend schooljaar ook meedoen met de Smokefree Challenge? Meld je aan via www.smokefreechallenge.nl.

 

Onderwijs

Meer nieuws

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 16 juni 2021 - VVD Harlingen

23-06-2021

HARLINGEN - Belangrijkste onderwerpen: Start formele procedure bestemmingsplan Recreatiepark Westerzeedijk.

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 16 juni 2021 - CDA Harlingen

23-06-2021

HARLINGEN - Hus en Hiem, Bestemmingsplan recreatiepark Westerzeedijk, Regionale energiestrategie en drie moties.

Welzijnswerkers de wijk in met bakfietsen Keep 'em Rolling!

23-06-2021

HARLINGEN - Wij willen een goed beeld krijgen van wat er speelt in de wijken van de gemeente Harlingen en u als inwoner leren kennen.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen De Omdraai De Omdraai Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Omdraai De Omdraai Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten