Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

RSG Simon Vestdijk in actie voor Oekraïne

04-03-2022

HARLINGEN - Op 24 februari escaleerde de situatie in Oekraïne.

In een paar dagen tijd zijn er al honderden doden en gewonden en sloegen honderdduizenden Oekraïners op de vlucht naar buurlanden zoals Polen. De materiële schade is groot. Omdat de noodtoestand is afgekondigd en mannen tussen de 18 en 60 jaar moeten blijven om te vechten, staan veel ontheemde vrouwen en kinderen er alleen voor. De ontwikkelingen dreigen nu uit te lopen op een humanitaire ramp voor 44 miljoen Oekraïners. De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 hebben de handen in elkaar geslagen om geld in te zamelen. Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, psychosociale hulp en schoon drinkwater. Voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is niets meer zeker. Zij zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun nu nodig. Het ingezamelde geld kan hen voorzien van levensreddende noodhulp.

 

De beelden uit Oekraïne zijn hartverscheurend. De leerlingen en medewerkers van RSG Simon Vestdijk zijn buitengewoon betrokken en begaan bij de vreselijke situatie daar. Op initiatief van een aantal betrokken docenten en de leerlingen van de leerlingenraad grijpt RSG Simon Vestdijk de landelijke aftrap van Giro555 op maandag 7 maart aan om zelf geld in te zamelen voor Oekraïne. De rest van het week staat in het teken van Oekraïne. Leerlingen worden uitgedaagd om creatieve acties uit te voeren om geld in te zamelen. Denk hierbij aan het inzamelen van lege statiegeldflessen. Leerlingen van de leerlingenraad zullen filmpjes opnemen met daarin een oproep om geld te doneren. De organiserende docenten, mw. E. Rombout, mw. Y. Visser en mw. M. Visser in een persoonlijke oproep: “Laten we met elkaar een fantastisch bedrag ophalen voor de mensen die dit vreselijke drama moeten ondergaan, geen keuze hebben, geliefden kwijtraken, geen thuis meer hebben. Kou en honger hebben en niet weten wat de toekomst brengt. Laten wij hen financieel steunen. Help mee!”

 

De organisatie van de school ondersteunt het initiatief van de docenten en leerlingen van harte. Directeur Gerald Schutte: “School is meer dan een plek waar we de leerlingen opleiden voor de toekomst. Het is ook een plek waar we leerlingen uitdagen om maatschappelijk betrokken (wereld)burgers te worden. De huidige situatie in Oekraïne grijpt ons allemaal aan. Juist nu, kunnen we als school onze kracht laten zien.” De school ondersteunt het initiatief door op 7 maart de volledige kantineopbrengst te doneren aan Giro555. Daarnaast zullen door school verspreid enkele collectebussen geplaatst worden. Teamleider Geu Luik: “We willen hiermee als organisatie het goede voorbeeld geven én tevens eerste stap te zetten in een grote opbrengst voor Giro555.”

 

De actie op RSG Simon Vestdijk duurt de hele week van maandag 7 maart t/m vrijdag 11 maart. Alle ideeën om extra geld op te halen zijn welkom en kunnen aangedragen worden bij de betrokken docenten en de schoolleiding. Wil jij ook een bijdrage leveren?

 

Steun onze actie door een donatie te doen: https://www.inactievoorgiro555.nl/team/rsg-simon-vestdijk

 

 

Algemeen Onderwijs Politiek & Maatschappij Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Café Sven kaatspartij

04-03-2022

HARLINGEN - Een mooi zootsje atleten verskenen afgelopen zondag na een lange tijd in de Waddenhal.

Televisiezenders, radiostations en sociale media massaal in actie voor Giro555

04-03-2022

HARLINGEN - De landelijke en regionale media komen maandag 7 maart massaal in actie voor de Giro555 campagne Samen in Actie voor Oekraïne.

Drie gemeenteraden stemmen in met businesscase Empatec

04-03-2022

HARLINGEN - De gemeenteraden van De Fryske Marren, Harlingen en Waadhoeke hebben de Businesscase die is vormgegeven voor Empatec, vastgesteld.

Reacties

Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Wellheat Shop Wellheat Shop Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wellheat Shop Wellheat Shop