Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

RSG Simon Vestdijk Harlingen ontvangt Erasmus+ accreditatie

24-01-2023

HARLINGEN - Vrijdag 20 januari jl. ontving RSG Simon Vestdijk Harlingen fantastisch nieuws: de school heeft vanaf nu een Erasmus+ accreditatie.

Het ontvangst van de accreditatie is een kers op de taart voor de school. Al langere tijd zet de school zich in om leerlingen op te leiden tot wereldburgers. Zo is de school al enige jaren lid van het Global Citizen Network en werken docenten en leerlingen aan digitale samenwerkingsprojecten met andere Europese scholen via het Europese online samenwerkingsplatform eTwinning. De Erasmus+ accreditatie biedt de mogelijkheid om deze activiteiten verder uit te breiden en te verdiepen met een vereenvoudigde subsidieaanvraag.   

 

Erasmus+

Het Erasmus+ is een EU-programma op het gebied van onderwijs, opleiding, jeugdzaken en sport. Voor het voortgezet onderwijs biedt het programma vele mogelijkheden voor leerlingen en medewerkers om met andere Europese scholen in contact te komen, om kennis en ideeën uit te wisselen en met internationale organisaties en beleidsmakers samen te werken. De accreditatie geeft de mogelijkheid om subsidies aan te vragen voor een breed scala aan activiteiten: uitwisselingen voor individuele leerlingen en groepen, cursussen en opleidingen voor medewerkers, docenten die in het buitenland met een collega meelopen en buitenlandse stages.  

 

Grensverleggend onderwijs

RSG Simon Vestdijk heeft de ambitie om grensverleggend onderwijs aan te bieden aan iedere leerling. Cora de Groot-Huizenga, coördinator wereldburgerschap en internationalisering is dan ook erg blij met de accreditatie: “Deze accreditatie geeft ons als school de mogelijkheid om samen met de leerlingen en collega’s de grenzen over te gaan. Zo kunnen we kennis en ervaring opdoen in het buitenland en leren van andere talen en culturen.” Aan de accreditatie ging een lang proces vooraf. De Europese Commissie gaat namelijk niet over één nacht ijs. Zo moeten de aanvragers goed laten zien dat ze een duidelijke en toekomstbestendige visie op het gebied van internationalisering hebben en hier in de komende jaren ook verder mee aan de slag te willen. Teamleider havo/vwo bovenbouw van RSG Simon Vestdijk, Geu Luik, kijkt terug op een intensief maar waardevol proces: “Met elkaar hebben we goede gesprekken gevoerd over onze ambities en daarmee onze visie op internationalisering aangescherpt. De accreditatie schept vertrouwen dat we op de juiste weg zitten.”

 

De komende periode gaat RSG Simon Vestdijk aan de slag om een mooi programma van internationaliseringsactiviteiten voor schooljaar 2023-2024 vorm te geven. De mogelijkheid van de Erasmus+ subsidie zal voor veel deelnemers de drempel hiertoe verkleinen.  

 

Algemeen Onderwijs

Meer nieuws

Harlingen op tiende plek van meest gastvrije steden!

24-01-2023

HARLINGEN - Harlingen staat op de tiende plek in een lijst van Booking.com, de internationale website waarop burgers een accommodatie voor hun vakantie of reis kunnen boeken.

Open Oproep Jongeren maken cultuur open

24-01-2023

HARLINGEN - Voor initiatieven die cultuurdeelname bij jongeren stimuleren en hun culturele ontwikkeling versterken.

Vrouwen 1 en Meiden MO15 in het nieuw

24-01-2023

HARLINGEN - Zo’n 2 maanden geleden klommen Sander Alberda, Dirk Arends en Frans Bode namens Zeerobben -met gevaar voor eigen leven- samen met Wim Kroon van onze nieuwe dames- en meisjessponsor Windstroompark De Riedpolder tot in de top van één van die grote windmolens die wij bijna dagelijks passeren langs de A31.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Wellheat Shop Wellheat Shop Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus