Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

RSG Simon Vestdijk Harlingen getransformeerd naar La douce France

17-11-2021

HARLINGEN - Vrijdag 12 november was het de Nationale Dag van de Franse taal.

Deze dag wordt landelijk gevierd om meer aandacht te vragen voor de Franstalige wereld en de cultuur. RSG Simon Vestdijk pakte groots uit op de Dag van de Franse taal. Mede hiermee wil de school de keuze voor Frans als vak stimuleren. Directeur Gerald Schutte: “We willen jong en oud laten zien dat Frans ertoe doet in de wereld. We laten de leerlingen op deze dag kennis maken met de taal, de cultuur, het land, het eten en nog veel meer!”

 

Het vak Frans staat soms in de schaduw van moderne vreemde talen zoals Duits en Spaans. Maar in de ogen van docent Frans op RSG Simon Vestdijk, Silke van Renselaar, is dit volkomen onterecht: “Frans is meer dan het rijtje van être. Denk aan Stromae en de prachtige stem van Barbara Pravi op het songfestival en wat dacht je van Omar Sy die je kent van Lupin en Intouchables?” Gelukkig neemt de populariteit van de Franse taal weer toe. Zo bleek uit de ‘Buitenland Barometer’ dat bijna driekwart van de Nederlanders vindt dat ons land meer zou moeten samenwerken met Duitsland en Frankrijk.

 

La douce France in Harlingen

Vanaf 2014 is de Dag van de Franse taal uitgegroeid tot een zeer succesvol evenement. Maar liefst twee derde van alle middelbare scholen in Nederland vieren de dag. En dit jaar dus ook op RSG Simon Vestdijk in Harlingen! En er is meteen uitbundig uitgepakt! Onder de bezielende leiding van docent Bouchra El Boussabi kreeg de hele dag een Franse tint. In de ochtend werden in de lessen de lesstof door de docent verbonden aan de Franse taal en/of Frankrijk.

 

Om 12.15 opende de directeur, Gerald Schutte, de dag officieel in de kantine alwaar er een kleine vlooienmarkt, “marché aux puces”, was opgetuigd. Een heus kunstenaarspleintje is gecreëerd, die niet zou onderdoen voor Montmartre. Een enthousiaste leerling geeft aan: “Het lijkt net Parijs! Petit Paris in Harlingen!” Op het kunstenaarspleintje was een modeshow, live muziek, zang van leerlingen en docenten, en een heuse foodtruck om leerlingen te voorzien van crêpes en pains au chocolat. In de middag konden de leerlingen verschillende ‘Franse’ workshops volgen.

 

Ook de Citroënclub Friesland bezocht de RSG Simon Vestdijk. Met een quiz en hun Citroëns 2CV, Dyane en BX luisterden ze de Franse les op. Stadgenoot Bert Jongepier legde het vast.

 

De eerste Dag van de Franse taal was hiermee een groot succes! Op naar volgend jaar!

 

Benieuwd naar meer foto’s? Houd de social media in de gaten voor een impressie van deze dag onder de hashtag: #simonvestdijkfransedag

 

Algemeen Onderwijs

Meer nieuws

De meiden van Zeerobben

17-11-2021

HARLINGEN - Helaas kon de tegenstander van VR1 (DTD) afgelopen zaterdag geen team op de been brengen.

Ina Sjerps op bezoek bij stichting Present

17-11-2021

HARLINGEN - Wat een waardevolle en mooie ontmoeting met Ina Sjerps, onze nieuwe burgemeester.

Jeugdjournaal Zeerobben

17-11-2021

HARLINGEN - Er wordt nog steeds volop gevoetbald.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires