Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

RSG Simon Vestdijk beste havo en vwo van Friesland

16-01-2020

HARLINGEN - Jaarlijks publiceert Elsevier Weekblad in januari een onderzoek naar de beste middelbare scholen van Nederland.

Dit jaar zijn maar liefst twee afdelingen van RSG Simon Vestdijk de winnaars van de provincie Friesland. Uit ‘Beste Scholen 2020’ blijkt namelijk dat de havo en de vwo afdeling het predicaat goed hebben gekregen.

 

Voor de havo is dit al het tweede jaar op rij. Teamleider bovenbouw havo, Rianne Schadron, is dan ook terecht trots: “Het predicaat is een beloning op het werk van de school en van onze docenten. Het laat zien dat we iedere dag weer, het beste uit onze leerlingen willen halen, waarbij we kansen willen bieden aan leerlingen. Iedere dag opnieuw willen we ons onderwijs verbeteren”. Voor RSG Simon Vestdijk is het dubbelop feest, want ook de vwo afdeling komt als beste van Friesland uit de bus. Teamleider bovenbouw vwo, Geu Luik, is ook buitengewoon blij met het resultaat: “In een tijd waarin lerarentekort en leerlingenkrimp een belangrijke rol spelen, is het buitengewoon knap dat we keer op keer goede onderwijsresultaten weten neer te zetten”.

 

Onderzoek

Het onderzoek van Elsevier Weekblad wordt gebaseerd op een viertal indicatoren die de onderwijsinspectie ook gebruikt: onderwijspositie (positie van leerlingen in de derde klas t.o.v. het basisschooladvies), onderbouwsnelheid (percentage van leerlingen dat onvertraagd de derde klas bereikt), bovenbouwsucces (percentage leerlingen dat overgaat, en in een keer het diploma behaalt) en het gemiddelde cijfer van het centraal eindexamen. Elsevier Weekblad gebruikt hierbij het gemiddelde van de drie meest recente schooljaren. De afdelingen havo en vwo scoren op de indicator onderbouwsnelheid ‘super’. Dat wil zeggen dat beide afdelingen bij de beste 15% van Nederland behoren. Ook het gemiddelde cijfer van het centraal eindexamen van de havo wordt beoordeeld als ‘super’. Alle overige indicatoren scoren voldoende.

 

Open dag

De uitslag van ‘Beste Scholen 2020’ is een steuntje in de rug voor de voorbereidingen die worden getroffen voor de Open Dag. Op woensdag 5 februari is van 15.30-20.30 uur de Open Dag van de vestiging Harlingen en op donderdag 6 februari van 12.00-14.30 de doe-middag en van 19.00-21.00 de infoavond van de vestiging Franeker. Op bruisende wijze laat de school, haar docenten en leerlingen zien wat de vestiging allemaal te bieden heeft. Leerlingen van de basisschool uit groep 7 en groep 8 zijn samen met hun ouders van harte welkom om de Open Dag en doe-middag van RSG Simon Vestdijk te bezoeken, om te zien wat de school in huis heeft.

 

 

Onderwijs

Meer nieuws

Copini Opticiens zoekt een optometrist fulltime/parttime

16-01-2020

HARLINGEN - Wil jij werken bij de grootste zelfstandige opticien in Friesland?

Knieklachten?

16-01-2020

HARLINGEN - Sport jij ook zo graag, maar zit die vervelende knieblessure steeds in de weg?

De meest verkochte producten van 2019 online

16-01-2020

HARLINGEN - We kopen steeds meer online. Het overgrote deel van de producten is dan ook goed te krijgen in webwinkels.

Reacties

The Shamrock The Shamrock DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Broodje Nuchter Broodje Nuchter BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Lichtboei De Lichtboei Greenart Production Greenart Production Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie