Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

RSG Simon Vestdijk beste havo en vwo van Friesland

16-01-2020

HARLINGEN - Jaarlijks publiceert Elsevier Weekblad in januari een onderzoek naar de beste middelbare scholen van Nederland.

Dit jaar zijn maar liefst twee afdelingen van RSG Simon Vestdijk de winnaars van de provincie Friesland. Uit ‘Beste Scholen 2020’ blijkt namelijk dat de havo en de vwo afdeling het predicaat goed hebben gekregen.

 

Voor de havo is dit al het tweede jaar op rij. Teamleider bovenbouw havo, Rianne Schadron, is dan ook terecht trots: “Het predicaat is een beloning op het werk van de school en van onze docenten. Het laat zien dat we iedere dag weer, het beste uit onze leerlingen willen halen, waarbij we kansen willen bieden aan leerlingen. Iedere dag opnieuw willen we ons onderwijs verbeteren”. Voor RSG Simon Vestdijk is het dubbelop feest, want ook de vwo afdeling komt als beste van Friesland uit de bus. Teamleider bovenbouw vwo, Geu Luik, is ook buitengewoon blij met het resultaat: “In een tijd waarin lerarentekort en leerlingenkrimp een belangrijke rol spelen, is het buitengewoon knap dat we keer op keer goede onderwijsresultaten weten neer te zetten”.

 

Onderzoek

Het onderzoek van Elsevier Weekblad wordt gebaseerd op een viertal indicatoren die de onderwijsinspectie ook gebruikt: onderwijspositie (positie van leerlingen in de derde klas t.o.v. het basisschooladvies), onderbouwsnelheid (percentage van leerlingen dat onvertraagd de derde klas bereikt), bovenbouwsucces (percentage leerlingen dat overgaat, en in een keer het diploma behaalt) en het gemiddelde cijfer van het centraal eindexamen. Elsevier Weekblad gebruikt hierbij het gemiddelde van de drie meest recente schooljaren. De afdelingen havo en vwo scoren op de indicator onderbouwsnelheid ‘super’. Dat wil zeggen dat beide afdelingen bij de beste 15% van Nederland behoren. Ook het gemiddelde cijfer van het centraal eindexamen van de havo wordt beoordeeld als ‘super’. Alle overige indicatoren scoren voldoende.

 

Open dag

De uitslag van ‘Beste Scholen 2020’ is een steuntje in de rug voor de voorbereidingen die worden getroffen voor de Open Dag. Op woensdag 5 februari is van 15.30-20.30 uur de Open Dag van de vestiging Harlingen en op donderdag 6 februari van 12.00-14.30 de doe-middag en van 19.00-21.00 de infoavond van de vestiging Franeker. Op bruisende wijze laat de school, haar docenten en leerlingen zien wat de vestiging allemaal te bieden heeft. Leerlingen van de basisschool uit groep 7 en groep 8 zijn samen met hun ouders van harte welkom om de Open Dag en doe-middag van RSG Simon Vestdijk te bezoeken, om te zien wat de school in huis heeft.

 

 

Onderwijs

Meer nieuws

Copini Opticiens zoekt een optometrist fulltime/parttime

16-01-2020

HARLINGEN - Wil jij werken bij de grootste zelfstandige opticien in Friesland?

Knieklachten?

16-01-2020

HARLINGEN - Sport jij ook zo graag, maar zit die vervelende knieblessure steeds in de weg?

De meest verkochte producten van 2019 online

16-01-2020

HARLINGEN - We kopen steeds meer online. Het overgrote deel van de producten is dan ook goed te krijgen in webwinkels.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Food 80/20 Food 80/20 Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Greenart Production Greenart Production Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zensa Moda Zensa Moda Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie IJssalon Min12 IJssalon Min12