Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Route en programma Harlingen Ongeschut

15-09-2017

HARLINGEN - De route passeert tal van verrassende optredens en bezienswaardigheden welke de deelnemende bootjes en opvarenden, maar zeker ook de duizenden toeschouwers op de kades een mooie sprookjesachtige avond zullen bezorgen.

Tot middernacht gaat het publiek vermaakt worden!

De 17-jarige Harlinger Sander Santema, beter bekend als DJ Blauwe Maandag, opent het vaarfestival en de band Everyday People met een repertoire van Funk, Soul, Pop, Rock en African Reggae gaat het evenement vanaf het hoofdpodium aan de Noordoostersingel afsluiten!

 

Tussen de opening (ca. 20.00 uur) en de slotact op het hoofdpodium (bij bootjesverhuur "Ouwe Seun" in de bocht Noord Oostersingel) is wederom een verrassend cultureel programma door de Harlinger grachten neergezet!

 

De verplichte vaarrichting (eenrichtingsverkeer) is als volgt:

  • 19.30 uur Verzamelen en start Noord Oostersingel > Zuid Oostersingel > Simon Vestdijksingel > Rozengracht > Zuiderhaven > Oude Buitenhaven > Noorderhaven > Rommelhaven > Noordijs > Franekereind > Noordoostersingel, waar om 22.45 uur de eindact EVERYDAG PEOPLE BAND los gaat.

 

 

 

Programma

DJ BLAUWE MAANDAG (Podium 1) 

 

Blauwe Maandag, Sander Santema, geboren in 2000 wonend in Harlingen. Groeide op in een gezin met passie voor muziek en ruilde op zijn 12e de piano in voor een mixpaneel.

Blauwe maandag draait graag buiten de geijkte paden. Onbekend maakt hij geliefd. De stijl van Blauwe Maandag is te beschrijven als energiek, groots maar ook gevoelig. Van techno tot ambient, met zijn energieke platenkeus maakt Blauwe Maandag van ieder optreden een ontdekkingsreis.  

 

Dit optreden is mogelijk gemaakt door steun van onze partner MEROMAR SEAFOODS!

 

GOLD NUGGETS (Podium 2) 

 

Twee jonge muzikale Harlingers, Boaz zingt, speelt gitaar en Roel drumt er lekker op los. 

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van onze partner supermarkt PLUS LUNENBORG & MAATJES VAN ONGESCHUT!

 

STED. MUZIEKVER. (Podium 3) 

 

De Stedelijke Muziekvereniging Harlingen bestaat al meer dan 140 jaar, maar zij voelen zich nog springlevend! Tijdens Harlingen Ongeschut zullen zij vanaf de walkant aan de Simon Vestdijksingel (pad Harmespark) een bruisend repertoire ten gehore brengen.

 

Hun doel: een mooie bijdrage te leveren aan weer een geweldige, gezellige Harlinger avond en hopelijk werkt ons enthousiasme aanstekelijk. Laat je horen, laat je zien en bovenal, geniet!

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van MAATJES VAN ONGESCHUT!

 

DJ VW BUSJE JUMBO (Podium 4) 

 

Het dak gaat eraf! Letterlijk en figuurlijk… Dit moet je meemaken! Hey DJ! Give me a fat beat!

 

Met dit DJ VWbusje geeft Jumbo Olaf Hermus Harlingen dit jaar een kolkende knalparty welke hoe dan ook een flinke boost aan Harlingen Ongeschut gaat geven!  

 

Wij zeggen 'Let's Dance!!' 

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van onze partner supermarkt JUMBO OLAF HERMUS!

 

THUNDERBIRD6 (Podium 5) 

 

Ook Thunderbird6 is weer van de partij om Harlingen Ongeschut (afdeling Rozengracht) muzikaal te omlijsten. Inmiddels is er een groep trouwe aanhangers die zich weer zullen nestelen aan de overkant en die hebben zich verzekerd van het beste plekje.  

 

De varenden zullen moeten "schipperen" om optimaal van het muziekgebeuren te kunnen genieten maar ook dát gaat dit jaar weer lukken.  

 

Thunderbird6 speelt bekend repertoire 70's 80's en zal ook dit jaar de Rozengracht weer weten te "boeien". 

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van VOGELAAR AUDIO & MAATJES VAN ONGESCHUT!

 

DIE VERS (Podium 6)

 

"Frisse Nederlandstalige hiphop op een stevig bedje van diverse stijlen, met de ambitie om rap met een gevarieerde live band te brengen. Dat is Die Vers.

 

De verschillende achtergronden in deze band zorgen ervoor dat geen nummer hetzelfde klinkt en dat alles vol passie en positiviteit wordt gebracht. Men zegt dat ze klinken als een mix tussen Typhoon, Doe Maar en Diggy Dex, maar ze maken toch echt eigen werk!

 

Akoestisch of versterkt; zij zorgen voor een energieke, intieme en verrassende show. 

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van MAATJES VAN ONGESCHUT!

 

SPOAR5 (Podium 7)  

 

Vorige edities knalden de spetters er af, wij zijn benieuwd wat Spoar5 Punkrock dit jaar voor ons in petto heeft! Ze spelen zaterdagavond op steiger in de Zuiderhaven vlak na de Kleine Sluis. 

 

Spoar5, de Nederlandse "Me first and the gimme gimme's" uit ST NYK. Spoar5 is een punkrock coverband, maar covert op zijn geheel eigen wijze. Wanneer je denkt aan covers dan denk je al gauw aan imitatie, spoar5 doet het net even anders. De basis wordt behouden, maar van daaruit wordt er een punkrock song gecreëerd.  

 

Met de originele songteksten zijn de nummers herkenbaar en net als het origineel gewoon mee te zingen. Spoar5: Rappe Rock Covers, oeh yeah!!!

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van MAATJES VAN ONGESCHUT!

 

THE BREEZER EXPERIENCE (Podium 8) 

 

Doen waar ze goed in zijn, Rock&Roll maken. Strakke licks, vette solo’s, rauwe zang en een harde backbeat.  

 

The Breezer Experience is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige band met muziek die door gaat in de lijn van Herman Brood & His Wild Romance, The Rolling Stones en The Black Crowes.

 

4 Muzikanten die doen wat ze het liefste doen. Hun groeiende publiek vermaken met heerlijke songs die je aan boord van de BDS Transporter (midden in de Zuiderhaven) laten dansen en meezingen.

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van onze partner BDS HARLINGEN !

 

DE B-SIKS (Podium 9)

 

Wanneer je zaterdagavond door de Zuiderhaven vaart zal je ter hoogte van Albert Heijn Harlingen de Ms. Langenort zien liggen waar de B-SIKS haar muziek laat horen. B-SIKS is een formatie die haar roots in Harlingen heeft liggen. Maar liefst 4 van de 6 bandleden wonen in deze mooie havenstad.

 

Na 10 jaar heeft nagenoeg de originele bezetting de draad weer opgepakt. De band is aangevuld met een nieuwe drummer en een toetseniste. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit sfeervolle, semi akoestische nummers met een dansbaar karakter. Nummers uit het verleden wisselt men af met hedendaagse hits.

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van onze partner ALBERT HEIJN HARLINGEN & MAATJES VAN ONGESCHUT!

 

MISS FIRE LADY - Sylvia Loois (Podium 10)

 

Tijdens Ongeschut 2017 wordt je getrakteerd op een vlammend vuurspektakel van Miss Fire Lady! Zij kent geen gevaar; met fakkels en grote vlammen, voert ze de meest adembenemende acts uit. Daar krijgen jullie het vast en zeker warm van!

 

Miss Fire Lady haar vuurteam bestaat uit 2 vurige dames die het publiek graag in vuur en vlam zet met hun kunsten.

 

Zij laten hun talent zien met batons, staven, poi's, vuurspuwen en diverse effecten. Dit zullen zij, samen met nieuwe spectaculaire effecten, laten zien op het Havenplein!

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van MAATJES VAN ONGESCHUT!

 

MARIO KRAMER (Podium 11)

 

Mario Kramer speelt gitaar sinds z’n 10e. In zijn tienerjaren begon hij met het spelen en zingen in punk rock bands. Later breidde zijn muzikale smaak zich uit en speelde hij verschillende muziekstijlen in bands met covers en eigen werk.

 

In zijn eigen nummers zingt Kramer over onderweg zijn, nieuwe dingen opzoeken, jezelf terugvinden, zoeken naar verbondenheid, keuze’s maken, teleurstellingen, liefde, vriendschap, kortom: over het leven zelf. Daarnaast speelt hij covers van artiesten die hij bewondert, zoals Bruce Springsteen, Jason Isbell, Johnny Cash, James Taylor, Bob Dylan, Kris Kristofferson, enz.

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van onze partner STICHTING DE RIEDPOLDER & MAATJES VAN ONGESCHUT!

 

CHIPPIN' BLUES (Podium 12)

 

Dat Fryslân en Grunn ook positief kunnen knallen blijkt wel uit de stomende blues en rock die de mannen van Chippin' Blues weten te produceren.

 

Het is dus 1 keer oefenen en dan de beuk erin, dit is soms te horen maar dat kan ook worden uitgelegd als pure passie, een gelegenheidsband pur sang.
"It’s all about the Blues"

 

De muziek van Chippin'Blues klinkt als: Stevie Ray Vaughan en Joe Bonnamassa. Het repertoire van Chippin' Blues bestaat uit alleen covers.

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van CAFÉ 'T NOORDERKE & MAATJES VAN ONGESCHUT!

 

WRLDBEAT (Podium 13)

 

In 2015 bruiste hun wereldse klanken vanuit de tuin over de Zuidoostersingel, dit jaar speelt WRLDBEAT vanaf de muziekprieel over de Noorderhaven!

 

Welkom in de wereld van WRLDBEAT…

… Reggae wordt gemixt en gekruid met funk, latin en hip-hop in de smeltkroes van deze multiculturele muzikale samenzwering.

 

Met muzikanten uit Suriname, Engeland, België en Nederland, vermengt deze groep routiniers en talenten Caribische ritmes met Amerikaanse funk, rap en Europese pop.

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van onze partners HVS DREDGING SUPPORT BV & ANNA CASPARII!

 

DICKY POWER (Podium 14)

 

En ja hoor!!! Hij is er weer bij. De enige echte The Voice of Harlingen 'Dicky Power'! De voetjes kunnen weer van de vloer, en de handjes kunnen weer in de lucht.

 

Dirk heeft zin om er weer een GROOT FEEST van te maken. Jullie toch ook???......

 

Naast zijn werk als timmerman is Dirk actief in diverse koren en laat graag zijn stem horen als de gelegenheid zich voordoet.

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van MAATJES VAN ONGESCHUT!

 

SLAANDERIJ FAN HARLINGEN (Podium 15)

 

Slaanderij fan Harlingen gaat zaterdag 16 september -tijdens Harlingen Ongeschut- ongetwijfeld voor een spetterend en swingend optreden zorgen!!

 

Slaanderij fan Harlingen geeft een compleet nieuwe kijk op de drumband muziek. Tien man sterk slaan zij de sterren van de hemel! Niet alleen met slagwerk, maar ook met zang, muziek en gitaar!

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van onze partner CAFÉ DE LICHTBOEI!

 

CONNIE VEEREN & BEAU TER HAM (Podium 15)

 

Ook dit jaar zal het trio Conny Veeren & Beau Ter Ham er weer een groot feest van maken op de Grote Sluis t.h.v. Lichtboei Harlingen.

 

Met smartlappen, meezingers en ander leedvermaak zullen ze het feestje nog eens dik overdoen. De finale van The Voice of Holland zullen ze niet halen maar het is wordt vast en zeker erg gezellig!

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van onze partner CAFÉ DE LICHTBOEI & MAATJES VAN ONGESCHUT!

 

DJ MAUSS (Podium R)

 

Dj Mauss zorgt zaterdag voor 100% dansgarantie bij Stadscafé Rekneck op het stadspodium in de Kleine Voorstraat.

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van onze partner CAFÉ REKNECK!

 

DELTA V (Podium 16)

 

Rock ’n Roll met stijl! Drie muzikanten streven hun passie na onder de naam Delta V!

 

Een band bestaande uit drie leden vol passie voor muziek. Sinds november 2016 hebben ze de handen ineen geslagen om spectaculaire optredens neer te zetten.

 

Het ene moment bij u in de achtertuin met een akoestische set. Het andere moment op festivals en in cafés, waar ze het dak eraf knallen met een repertoire boordevol rockmuziek van vroeger en nu!

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van onze partner CAFÉ 'T SKUTSJE & MAATJES VAN ONGESCHUT!

 

LEOVILLE (Podium 17)

 

Jazzband Leoville is zaterdagavond opnieuw van de partij bij Harlingen Ongeschut. Leoville is een graag geziene gast op sfeervolle jazzmiddagen/ avonden.

 

De band, compleet met naamschilden annex muzieklessenaars zoals de na-oorlogse jazz/dansorkesten, put uit een breed scala aan stijlen: Pittige swing, ingetogen ballads, evergreens, doorleefde blues, aanstekelijke latin wisselen elkaar af, met sommige bekende jazznummers in het Fries.

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van onze partner supermarkt PLUS LUNENBORG & MAATJES VAN ONGESCHUT!

 

STORIES FROM SHAMEHILL (Podium 18) 

 

Stories from Shamehill is een eind 2012 opgerichte 3-koppige surf rock formatie uit Ilpendam/Purmerend.  

 

Het onberispelijk geklede trio neemt je mee op een galmende en ronkende reis door hun instrumentale composities. Van het zilte zeebriesje aan de kust naar de verzengende hitte van de woestijn.  

 

De met reverb doordrenkte, ongepolijste surf rock sound van de band zou niet misstaan in een obscure Quentin Tarantino film. Uptempo knallers en good old wave-riders. Traditionele surfmuziek met een moderne twist. 

 

Dit optreden is mogelijk gemaakt door steun van onze partner MEROMAR SEAFOODSMAATJES VAN ONGESCHUT!

 

EVERYDAY PEOPLE BAND (Eindact Hoofdpodium 1)

 

Dé afsluiter van Harlingen Ongeschut 2017!  

Everyday People, We got to live together, so let's party together! Een echte crossover band zowel in bezetting als in repertoire!

Stop met het veroordelen van elkaars verschillen en stop met bang zijn! Door onze verschillen kunnen we van elkaar leren en zijn we allemaal uniek! Ontstaan op het Simmerdeis festival in Drachten uit een productie van de Lawei, een band, jong tot oud, Fries, Surinaams, Afrikaans. EP kenmerkt zich door diversiteit in zowel het repertoire als samenstelling. Met een repertoire van Funk, Soul, Pop, Rock en African Reggae! Oftewel, een echte crossover band zowel in bezetting als in repertoire.

EP staat voor samen doen en beleven, door muziek te maken en te genieten van mensen hun eigen stijlen en culturen. Genieten van het unieke van de verschillen en er dan achter komen dat de essentie van alles bij iedereen hetzelfde is :-)! Eigen nummers en covers met als gemeenschappelijk kenmerken, het eigen geluid, swingend, dansbaar en groovy!!

 

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door steun van onze partner HARLINGEN PROMOTION, GEMEENTE HARLINGEN & BESTEMMING NOORD WEST!

 

Dankzij de organisatie van BENG, de sympathie van maatjes en de geweldige steun van sponsors, organisaties en hulpverleners: JUMBO Olaf Hermus, Meromar Seafoods B.V., HVS Dredging Support B.V., Gemeente Harlingen, Harlingen Promotion, Bestemming NoordWest, BDS Harlingen, Visie-Events, PLUS Lunenborg, Albert Heijn Harlingen, Windstroompark Riedpolder, Hotel Restaurant Anna Casparii, Kustvaart Harlingen, Bootjesverhuur ‘Ouwe Seun’, Copini Opticiens, Café de Lichtboei, Steemar BV, Bouwbedrijf Jelle Bruinsma, Wally’s BV, Eco Protecta BV, UsedCompressor.nl, Café ’t Skûtsje, Café ’t Noorderke, Vogelaar Audio, Restaurant Ons..., ms Langenort, Venneman Concept, HEMA Harlingen, Diac Medical, Hoveniersbedrijf Gerard Bruin, Dio Jurien, Smaragd Security, KIV Noord, Café Rekneck, Havendienst Harlingen kan dit allemaal geregeld worden in onze bruisende en intens levendige stad.

 

Algemeen Evenement Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

De charme van Harlingen op nationale televisie

15-09-2017

HARLINGEN - Het televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert gemeente Harlingen.

Ontdek een wereld vol avontuur

15-09-2017

HARLINGEN - Alle jongens en meisjes van 4 tot 7 jaar worden bij scouting de bevers genoemd.

Ongeschut: uniek vaarfestival door Harlingen!

15-09-2017

HARLINGEN – Zaterdag 16 september zijn vanaf 19.30 uur de wateren in het stadshart van Harlingen weer het decor van Harlingen Ongeschut, een bonte stoet van versierde, sfeervol verlichte en opvallende vaartuigen.

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats
Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas