De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Roel Sluiter Fonds ingesteld

30-07-2021

HARLINGEN - Als passend gebaar ter gelegenheid van het afscheid van Roel Sluiter, die eind mei terugtrad als burgemeester van de stad, is door het college van b&w het Roel Sluiter Fonds ingesteld.

Roel Sluiter Fonds ingesteld Foto: Joachim de Ruijter.

Roel Sluiter is een liefhebber van beeldende kunst, literatuur en muziek. Het college heeft daarom besloten om een fonds op naam in te stellen; genaamd het Roel Slulter Fonds.

 

Roel Sluiter Fonds

Het doel van het fonds is het financieel ondersteunen van cultuur in Harlingen en elders in Friesland. Het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt de mogelíjkheid om een dergelijk fonds in te stellen en te beheren. Daarmee wordt de naam Roel Sluiter aan initiatieven op het gebied van cultuur in de gemeente Harlingen en elders in Friesland verbonden. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft voor dit initiatief de mogelijkheid om een fonds op naam in te stellen. Dit is mogelijk vanaf een bedrag van €50.000.

 

Met het instellen van een fonds op naam betekent dat, dat Roel Sluiter op de hoogte wordt gebracht van toekenningen die uit het fonds zijn gedaan. Hij ontvangt daarnaast twee maal per jaar het Magazine van het Prins Bernhard Cultuurfonds en daarnaast uitnodigingen voor de uitreiking van de Zilveren Anjer en de Prins Bernhard Cultuurfonds Príjs.

 

Gedurende vijf jaar zal jaarlijks een budget van €10.000.00 beschikbaar zijn voor cultuur in de gemeente Harlingen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds afdeling Friesland beoordeelt de aanvragen voor bijdragen uit het fonds en richt zich zoveel mogelíjk op initiatieven in Harlingen. Enkel wanneer in een bepaald jaar geen sprake is van geschikte initiatieven vanuit Harlingen, dan wordt gekeken naar geschikte initiatieven elders in Friesland.

 

Financiën

  • Bij aanvang van het fonds wordt ineens €50.000 in het fonds gestort. Dit is een voorwaarde van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Daarmee is in feite sprake van bevoorschottíng.
  • lndien de storting in 2021 plaatsvindt, begint de looptijd van het Roel Sluiter Fonds op 1 januari 2022 en loopt deze gedurende de jaren 2O22 tot 2027.
  • De uitgave van € 50.000 wordt voor de helft gedekt door de gemaakte afspraak met Frank Stella. De gemeente stelt in het kader van die afspraak de komende vijf jaar ieder jaar € 5.000 beschikbaar voor initiatieven op het gebied van cultuur.
  • De overige € 25.000 (5 jaar maal € 5.000) is beschikbaar uit het post-corona cultuurfonds dat is gevormd uit de corona compensatie van het Rijk voor maatschappelijke en culturele instellingen.

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Zijgevel Nieuw Zuid verandert in boekenkast door street art

30-07-2021

HARLINGEN - Afgelopen week heeft de Utrechtse graffitikunstenaar JanIsDeMan, alias voor Jan Heinsbroek, de zijwand van wijkgebouw Nieuw Zuid verandert in een kast met vrolijk gekleurde boeken.

Het getij krijgt rol in verlichting 'Broken Jug'

30-07-2021

HARLINGEN - Woensdagavond hebben Iris Dijkstra en Tomas Danielse, lichtarchitecten van Atelier LEK, de verlichting van het kunstwerk de 'Broken Jug' getest.

GGD-Fryslân weekbericht van 23 tot en met 30 juli 2021

30-07-2021

HARLINGEN - Tal besmettingen gehalveerd, nieuwe fase vaccineren.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen De Omdraai De Omdraai De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber