HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Roel Sluiter Fonds ingesteld

30-07-2021

HARLINGEN - Als passend gebaar ter gelegenheid van het afscheid van Roel Sluiter, die eind mei terugtrad als burgemeester van de stad, is door het college van b&w het Roel Sluiter Fonds ingesteld.

Roel Sluiter Fonds ingesteld Foto: Joachim de Ruijter.

Roel Sluiter is een liefhebber van beeldende kunst, literatuur en muziek. Het college heeft daarom besloten om een fonds op naam in te stellen; genaamd het Roel Slulter Fonds.

 

Roel Sluiter Fonds

Het doel van het fonds is het financieel ondersteunen van cultuur in Harlingen en elders in Friesland. Het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt de mogelíjkheid om een dergelijk fonds in te stellen en te beheren. Daarmee wordt de naam Roel Sluiter aan initiatieven op het gebied van cultuur in de gemeente Harlingen en elders in Friesland verbonden. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft voor dit initiatief de mogelijkheid om een fonds op naam in te stellen. Dit is mogelijk vanaf een bedrag van €50.000.

 

Met het instellen van een fonds op naam betekent dat, dat Roel Sluiter op de hoogte wordt gebracht van toekenningen die uit het fonds zijn gedaan. Hij ontvangt daarnaast twee maal per jaar het Magazine van het Prins Bernhard Cultuurfonds en daarnaast uitnodigingen voor de uitreiking van de Zilveren Anjer en de Prins Bernhard Cultuurfonds Príjs.

 

Gedurende vijf jaar zal jaarlijks een budget van €10.000.00 beschikbaar zijn voor cultuur in de gemeente Harlingen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds afdeling Friesland beoordeelt de aanvragen voor bijdragen uit het fonds en richt zich zoveel mogelíjk op initiatieven in Harlingen. Enkel wanneer in een bepaald jaar geen sprake is van geschikte initiatieven vanuit Harlingen, dan wordt gekeken naar geschikte initiatieven elders in Friesland.

 

Financiën

  • Bij aanvang van het fonds wordt ineens €50.000 in het fonds gestort. Dit is een voorwaarde van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Daarmee is in feite sprake van bevoorschottíng.
  • lndien de storting in 2021 plaatsvindt, begint de looptijd van het Roel Sluiter Fonds op 1 januari 2022 en loopt deze gedurende de jaren 2O22 tot 2027.
  • De uitgave van € 50.000 wordt voor de helft gedekt door de gemaakte afspraak met Frank Stella. De gemeente stelt in het kader van die afspraak de komende vijf jaar ieder jaar € 5.000 beschikbaar voor initiatieven op het gebied van cultuur.
  • De overige € 25.000 (5 jaar maal € 5.000) is beschikbaar uit het post-corona cultuurfonds dat is gevormd uit de corona compensatie van het Rijk voor maatschappelijke en culturele instellingen.

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Zijgevel Nieuw Zuid verandert in boekenkast door street art

30-07-2021

HARLINGEN - Afgelopen week heeft de Utrechtse graffitikunstenaar JanIsDeMan, alias voor Jan Heinsbroek, de zijwand van wijkgebouw Nieuw Zuid verandert in een kast met vrolijk gekleurde boeken.

Het getij krijgt rol in verlichting 'Broken Jug'

30-07-2021

HARLINGEN - Woensdagavond hebben Iris Dijkstra en Tomas Danielse, lichtarchitecten van Atelier LEK, de verlichting van het kunstwerk de 'Broken Jug' getest.

GGD-Fryslân weekbericht van 23 tot en met 30 juli 2021

30-07-2021

HARLINGEN - Tal besmettingen gehalveerd, nieuwe fase vaccineren.

Reacties