Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Restaurant ’t Havenmantsje bereikt top 3 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca

03-12-2019

HARLINGEN - Op dinsdag 3 december heeft SVH, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekendgemaakt welke leerbedrijven in de top 3 van de wedstrijd staan.

Restaurant ‘t Havenmantsje wist zich als finalist voor deze spannende wedstrijd te plaatsen. De leerbedrijven waarmee zij gaan strijden voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020 zijn: Le Brasseur uit Maarssen en Pulitzer Amsterdam. Ook dit jaar had de commissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van KHN, FNV Horecabond, de MBO Raad, SBB, SVH en oud winnaars Het Hooihuis en Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden, de mooie taak om te bepalen welke leerbedrijven dit jaar de finale bereiken.

 

De top 10 van beste leerbedrijven is in de afgelopen weken bezocht door de vakjury. Als opdracht dienden de leerbedrijven de juryleden te ontvangen als een leerling op de eerste werkdag. Om een compleet beeld te krijgen van het leerbedrijf en de leermeesters, werd tijdens het bezoek ook met hen gesproken en is daarnaast het opleidingsplan en de visie op opleiden onder de loep genomen. De resultaten van de bedrijfsbezoeken zijn door de jury gepresenteerd aan de wedstrijdcommissie, waarna de top 3 tot stand is gekomen.

 

De top 3

't Havenmantsje, Le Brasseur en Pulitzer Hotel Amsterdam wisten zich als beste leerbedrijven te onderscheiden. De bedrijven vielen tijdens de jurybezoeken op door de gestructureerde en heldere opleidingsvisie, met een individuele aanpak voor elke leerling. Ook werd de opdracht door deze bedrijven het beste uitgevoerd. Le Brasseur plaatste zich vorig jaar ook voor de top 10, maar haalde toen net de top 3 niet. Zij hebben de feedback van de jury ten harte genomen en wisten zichzelf te verbeteren, waardoor zij zich nu geplaatst hebben in de top 3. “En dit is precies waar de wedstrijd voor staat; samen met de leerbedrijven blijven werken aan de allerbeste praktijkopleidingen voor nieuwe horecamedewerkers en leerbedrijven stimuleren om zichzelf te blijven verbeteren, aldus juryvoorzitter Ricardo Eshuis. “Het bezoek aan de top 10 heeft geleerd dat steeds meer bedrijven zich bewust zijn van hun DNA en het belang dat zij leerlingen werven en selecteren die daarbij passen. Wanneer er een competitieve cultuur heerst vanuit de ambitie het beste product neer te zetten, dan moeten leerlingen daar in mee kunnen. Het is goed te zien dat bij deze leerbedrijven leerlingen dan geen handjes zijn maar daadwerkelijk iets toevoegen aan het team en zo veel kunnen leren.”

 

Finale

De leerbedrijven uit de top 3 krijgen een bezoek van de voltallige wedstrijdcommissie. Voor dit bezoek krijgen zij een nieuwe opdracht die zij uitvoeren voor de commissieleden. Daarna zal in spanning gewacht worden op de uitslag, die tijdens de finale op de Horecava in Amsterdam bekend wordt gemaakt.

 

Winnaars

Eén leerbedrijf zal ook dit jaar de titel Beste Leerbedrijf Horeca in ontvangst nemen. Dit bedrijf ontvangt de award, een muurschildje, mag een dag meelopen met een SVH Meester naar keuze en voor twee jaar plaatsnemen in de wedstrijdcommissie. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen voor de branchevaststellingscommissie van SVH waarin hij samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel drukt op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche.

 

Beste Leermeester Horeca

De andere titel, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, is aan de Beste Leermeester Horeca. Deze prijs is bedoeld voor die leermeester die met zijn eigen kwaliteiten bovenuit steekt. Net als met voetbal wil je soms niet alleen de beste club belonen met de titel maar ook de beste voetballer onderscheiden. Soms blinkt een leermeester dermate uit, dat dit een verschil maakt in een bedrijf. Dat is dan niet per se het beste leerbedrijf.

 

Tijdens de bedrijfsbezoeken zijn de juryleden leermeesters tegengekomen die in positieve zin opvallen en door hun leerlingen geroemd werden om hun enthousiasme en persoonlijke aandacht. De top 3 Beste Leermeesters in willekeurige volgorde zijn: Nita Koster, van Partycentrum Catering Pannenkoekenhuys ’t Noorden, Jurriën van Hierden van Parc Broekhuizen en Leo de Ree van Brasserie de Koperen Kees. Deze leermeesters ontvangen een bezoek van twee leden uit de wedstrijdcommissie en krijgen een opdracht voor tijdens de finale op de Horecava. De winnende leermeester zal ook tijdens deze finale bekend gemaakt worden. Ricardo: “De bevlogenheid waarmee sommige leermeesters zich inzetten voor leerlingen is hartverwarmend. Zeker wanneer ze ook nog op persoonlijke titel zich inzetten voor het beter presteren en alle tijd nemen voor hen om het beste uit zichzelf te halen.”

 

Over de wedstrijd

De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca wordt jaarlijks georganiseerd door SVH. Met de wedstrijd wil SVH goed werkgeverschap stimuleren en een bijdrage leveren aan de best mogelijke praktijkopleiding voor nieuwe horecamedewerkers.

 

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op besteleerbedrijfhoreca.nl

 

Eten, Drinken, Uitgaan Onderwijs

Meer nieuws

Personeel Simon Vestdijk strijdt om de Gouden Garde!

03-12-2019

HARLINGEN - Het personeel van de Simon Vestdijk streed donderdag 28 november voor de eerste keer om de Gouden Garde.

RSG Vmbo leerlingen op bezoek bij JOGG en het Jongerenwerk Harlingen

03-12-2019

HARLINGEN - Afgelopen dinsdagochtend kwamen er 60 leerlingen van het RSG vmbo in de Kelder van MFC het Vierkant op bezoek.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

03-12-2019

HARLINGEN - De winterstop nadert voor de jeugdteams van fc Harlingen en vele teams spelen komend weekend dan ook hun laatste wedstrijd.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Broodje Nuchter Broodje Nuchter Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg Greenart Production Greenart Production Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock