Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Fysiotherapie Rozengracht

Fysiotherapie Rozengracht

De praktijk huisvest vele specialisten, aangesterkt met het plus team voor optimale zorgkwaliteit.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Repliek Paul Schoute (VVD Harlingen) op Jan Jellema (Harlinger Belang)

10-03-2018

HARLINGEN - Wie is er het meest sociaal? Eenmaal andermaal!?

Harlinger Belang voegt zich bij monde van Jan Jellema in de discussie over de sociale woningbouw in Harlingen. Dat is op zichzelf prima. Alle zouteloze stukjes in de verschillende verkiezingsprogramma’s hebben niet tot die discussie geleid waartoe die ene frase in ons verkiezingsprogramma wél heeft geleid. Dat is winst. Maar helaas maakt HB zich er wel erg gemakkelijk vanaf met parmantig klinkende zinnen als: ‘De VVD kiest dus voor uiterst selectieve woningbouw. Het liefst voor pensionado’s als we haar verkiezingsprogramma mogen geloven.’

 

Of sympathiek bedoelde overwegingen als: ‘De aantrekkelijkheid van woonstad Harlingen en de leefbaarheid van haar wijken ligt hem juist in de diversiteit! En of dat huur- of koopwoningen zijn, in de sociale- of vrije sector, appartementen of gezinswoningen, het maakt ons niet uit.’

 

Het probleem is natuurlijk dat het wél uitmaakt. Er is een categorie woningzoekers die op dit moment niet goed bediend wordt, de groep middeninkomens die maar moeilijk aan bod komt. Moeten we nou geloven dat dit Harlingen Belang ‘niet uitmaakt’? Vooralsnog gaan we ervan uit dat dit niet zo is maar dat dit stukje van HB vooral bedoeld is om kiezers te behagen door zich fijn te profileren als ‘sociale’ partij tegenover die ‘a-sociale VVD’ers’. Dat doet het altijd goed in verkiezingstijd moeten ze bij HB gedacht hebben.

 

Natuurlijk moeten braakliggende terreinen met voorrang bebouwd worden, het kan alleen geen kwaad na te denken over wat je voor wie waar bouwt en in welke prijscategorie. Ook jongeren komen er in Harlingen bijvoorbeeld nog bekaaid af. De VVD bepleit niet dat er ‘complete wijken worden gebouwd voor mensen met een ruime portemonnee’. We pleiten wél voor een discussie over de mix van woningen die Harlingen de komende jaren moet aanbieden. Want waarom zou je niet ook als mooie stad aan het Wad je richten op ouderen die wat te besteden hebben? En daar ook hier of daar ruimte voor maken? Goed voor de middenstand in Harlingen.

 

Helaas verzandt een discussie over dit soort overwegingen in Harlingen al snel in stellingnames als: ‘wij zijn sociaal, en jullie a-sociaal’, door zoiets alleen maar te opperen. Jammer. Het is gemakzuchtig en het dient zeker het belang van Harlingen niet. Dus wij roepen op om uit de schuttersputjes te komen en er over te praten zonder die cliché verwijten.

 

Een laatste opmerking over het Spaansenterrein. Het is op zijn minst opmerkelijk dat het gerechtshof zich afgelopen week hardop heeft afgevraagd waarom Harlingen meteen naar de rechter is gestapt en niet eerst de deal heeft voorgelegd aan het coordinatiepunt staatsteun van Binnenlandse zaken. Ons probleem ligt vooral bij de gekozen weg van confrontatie met een belangrijke werkgever die destijds is gevolgd. En die weg is destijds gevolgd door een college waar Harlinger Belang zitting in had. Had dat nou niet anders gekund, een paar jaar nadat je als gemeente zelf met droge ogen een contract hebt gesloten? Want het gevolg is dat we voorlopig niks met dat terrein kunnen, een prachtige locatie midden in de stad. We staren ons er niet blind op meneer Jellema, maar het is wel doodzonde.

 

Paul Schoute - VVD Harlingen

 

 

Gerelateerde berichten

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Kandidaten PvdA Harlingen: Ron Leen is het rode hart van Wijnaldum

10-03-2018

HARLINGEN - Kandidaten van PvdA Harlingen stellen zich aan u voor, vandaag de beurt aan Ron Leen.

Fotoclub Focus foto van de maand februari

10-03-2018

HARLINGEN - De uitslag van de foto van de maand van Februari was heel bijzonder, 2 foto's met exacte zelfde puntenaantal en dan ook nog exact gelijke opbouw van punten.

CDA Harlingen stelt haar kandidaten voor

10-03-2018

HARLINGEN - Vandaag stellen we aan u voor: kandidaat Ronald Bootsma, nummer 4 op de kandidatenlijst van CDA Harlingen.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje
Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen