De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Renovatie fietspad langs Kimswerderweg en Harlingerweg afgerond

04-11-2020

HARLINGEN - Rijke bermen met bloemen en kruiden stimulans voor biodiversiteit en weidevogels.

De renovatie van het fietspad langs de Kimswerderweg en Harlingerweg is in de zomerperiode afgerond. Op donderdag 5 november vindt er een officiële ingebruikname plaats. 

 

Rijke bermen met bloemen en kruiden stimulans voor biodiversiteit en weidevogels

Afgelopen zomer is het fietspad in nauwe samenwerking door beide gemeente opgeknapt. Zo zijn de asfaltlaag en markering vernieuwd. Het fietspad wordt gebruikt voor recreatief en woon-werkverkeer. De renovatiekosten bedragen circa €80.000,-.

 

Ter afsluiting van het gezamenlijke project strooien wethouder Erik Faber (gemeente Súdwest-Fryslân) en wethouder Harry Boon (gemeente Harlingen) een bloemen- en kruidenzaadmengsel in de berm langs het fietspad. Aannemer Jildert Teijema is de afgelopen dagen al druk bezig geweest met het zaaiklaar maken van de bermen. De bermen zijn verschraald met zand om de bloemen en kruiden beter te laten groeien. Het beleid van beide gemeenten is erop gericht om zoveel mogelijk ecologisch bermbeheer toe te passen.

 

Wethouder Erik Faber: “Dit project is een mooi voorbeeld van hoe twee gemeenten bij grensoverstijgende projecten de samenwerking kunnen zoeken en mobiliteit, recreatie en natuur met elkaar weten te verbinden”.

 

Wethouder Harry Boon: “Door de ligging in het natuurgebied is de berm langs het fietspad erg geschikt voor een bloemenmengsel. Als liefhebber van weidevogels zie ik dan ook graag dat veel meer bermen vogel- en insectenvriendelijk worden aangelegd”.

 

Fietspad loopt door bijzonder natuurgebied ‘Het Hegewiersterfjild’

Bijzonder aan het fietspad is dat het midden in natuurgebied ‘Het Hegewiersterfjild’ ligt. Dit is een belangrijk broedgebied voor zowel wad- als weidevogels. In het voorjaar zitten er volop grutto's, tureluurs, scholeksters en kieviten. Ook visdiefjes en steltlopers zoals kleine plevier en kluut bevolken de nieuwe schelpeneilanden die voor deze soorten zijn aangelegd. Het gebied heeft een vogelkijkhut en is in eigendom van Natuurmonumenten.

 

Algemeen Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

Sint-Maarten kan “gewoon” doorgaan

04-11-2020

HARLINGEN - Ondanks corona kan Sint Maarten op 11 november gewoon doorgaan.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

04-11-2020

HARLINGEN - De jeugdleden bij fc Harlingen vermaken zich nog prima.

Friese brouwers steunen Friese horeca

04-11-2020

HARLINGEN - Met de lancering van een supportdoos met Fries speciaalbier springen Friese brouwers in de bres voor Friese horeca.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Omdraai De Omdraai Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Greenart Production Greenart Production The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Greenart Production Greenart Production Broodje Nuchter Broodje Nuchter Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei De Omdraai De Omdraai Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona