RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Remise aan de Westerzeedijk bij HMHC Heren

07-10-2021

HARLINGEN - Afgelopen zondag stond de kraker tegen Steenwijk op het programma voor de mannen van HMHC.

Steenwijk is één van de titelkandidaten in de competitie, maar de heren zijn zelf ook goed begonnen aan het seizoen dus gingen deze wedstrijd vol vertrouwen in. Waar de vakantiegangers weer terug waren en uitgerust aan de wedstrijd konden beginnen, had het zware weekend van daarvoor toch zijn tol geëist. Met 2 geblesseerde spelers werd toch een oud paard weer van stal gehaald in de vorm van Niek van der Zee.

 

De wedstrijd begon slordig van beide kanten en er werden weinig kansen gecreëerd door beide partijen. Steenwijk kwam iets vaker in de cirkel, maar de defensie van Harlingen stond verdedigend erg goed en gaf weinig kansen weg. Daarentegen werd er voorin ook weinig gecreëerd waardoor beide teams met een 0-0 gingen rusten.

 

In de tweede helft werd het spel beter en begon Harlingen ook kansen te creëren en golfde het spel op en neer. Toch was het Steenwijk die het eerste doelpunt maakte. Een harde klap van Steenwijk kon niet worden onderschept door de defensie van Harlingen en werd vakkundig door de benen van de tot dan toe erg goed keepende Remmert van Koppen gespeeld. Harlingen ging naarstig opzoek naar de gelijkmaker maar de defensie van Steenwijk bleek stug en gooide alles in de strijd om de 1-0 vast te houden.

 

Deze tactiek leidde tot een strafcorner voor de HMHC. Doordat de eerste uitloper van Steenwijk te gretig was werd deze doorgestuurd naar de middenlijn. Een uitgelezen kans voor de Heren om de gelijkmaker te maken. Nadat de variant nog gekeerd werd door de keeper was ons oude paard scherp. Niek kon van dichtbij raak tikken en bracht de stand terug naar een gelijkspel.

 

Hierna volgde een open spel waar beide teams volop voor de winst gingen. De wedstrijd werd daardoor ook slordiger van beide kanten en er werden vol op kansen gecreëerd. Waar aan de ene kant Steenwijk 2 keer op identieke wijze de bal tegen de paal kreeg, kreeg Onno Onnes het voor elkaar om de bal 30 centimeter voor de doellijn nog naast te krijgen. In dit druistige spel kreeg Sjoerd Nieuwland nog keihard een bal tegen zijn enkel en moest voor de zekerheid naar het ziekenhuis. Weer een speler in de lappenmand.  Dus bij deze een oproep aan oudgediende of eventueel nieuwe sterren. Wij trainen dinsdag en donderdag. Wil je een keer meedoen, laat het weten!

 

De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Waar Harlingen voorafgaande aan de wedstrijd dit een prima resultaat had gevonden, bleef er toch een gevoel achter dat er meer te halen viel, maar dat een 1-1 gelijkspel tegen één van de titelkandidaten een goed resultaat is staat buiten kijf.

 

Dit weekend staan weer 2 wedstrijden op het programma. Vrijdag staat Roden thuis op het programma voor de beker en zondag gaan we voor 3 punten in Sneek. Tot dan!

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 40

07-10-2021

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 4 t/m 7 oktober 2021.

Bekerhockey en lasergamen bij HMHC

07-10-2021

HARLINGEN - Komende weekend is er alle dagen wat te beleven bij HMHC aan de Westerzeedijk.

De week van de scheidsrechter

07-10-2021

HARLINGEN - Er was vorige week al de dag van de materiaalman en afgelopen week was het ook nog eens de week van de scheidsrechter.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Omdraai De Omdraai Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen