Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Regio Team wint 39e Havenstadtoernooi

02-01-2020

HARLINGEN - Voor de 39e keer werd het Havenstadtoernooi gespeeld en georganiseerd door fc Harlingen.

Regio Team wint 39e Havenstadtoernooi Foto: Dorus Breidenbach.

De organisatoren waren Johan en Drewes Janssen, Adriaan Aalders, Lawrence de Graaf, Willem Noorloos en Hielke Jager. En zoals al jaren stond bij de kassa Harma Teuben geassisteerd door Willem Noorloos. De wedstrijdleiding was in handen van Jan v/d Heide.

 

Al 39 jaar zijn Age Tichelaar (scheids/grensrechter) en Jan Helvrich (tijdwaarneming) van de partij. Al deze mensen zijn goud waard net als onze eregasten. Onze eregast dit jaar was Wiebe van Dijk en hij werd tijdens de opening bedankt voor zijn inzet, nadat hij met buitenkantje rechts de aftrap had verricht ging het toernooi los.

 

Poulewedstrijden

Het toernooi begon oudejaarsdag met een ouderwetse derby tussen fc Harlingen en Zeerobben, die bij elkaar in poule A zaten. Zeerobben had een makkie en wonnen met 4-1. Regio team moest in dezelfde poule tegen Flevo uit Middenmeer en dat werd spannend, maar met een nipte overwinning pakte het Regio Team de winst. Regio Team won vervolgens met 2-0 van fc Harlingen, Zeerobben verloor toch wel een beetje verrassend van Flevo met 1-0. De laatste wedstrijden zijn meestal beslissend en hier won Flevo met 2-0 van fc Harlingen en hierdoor plaatste Flevo zich voor de kruisfinale. Zeerobben en Regio Team moesten uitmaken wie de tweede finalist werd. Het werd zeer spannend en toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er 1-1 op het scorebord en dit was voor het Regio Team voldoende om de kruisfinales te bereiken.

 

In poule B speelde het Sexbierummer AVC hun eerste wedstrijd tegen de Samba Boys uit Leeuwarden. Verassend wist AVC het van een van de favorieten te winnen. De Samba boys waren sterker, maar door goed keeperswerk en slimme uitvallen maakte AVC drie doelpunten en pakten de drie punten. De andere twee teams in deze poule waren het sterke team van Wiron uit Den Oever tegen Berlikum. Wiron bleek duidelijk sterker en won met 4-2. AVC won later met 2-0 van Berlikum. De Samba boys zetten Berlikum met 8-2 aan de kant. Wiron won met 5-2 van AVC en Wiron won ook met 2-0 van de Samba Boys. Dus zaten Wiron en AVC terecht in de kruisfinales.

 

Kruisfinales

Onder leiding van de scheidsrechters Henk Swart en Willem Jan Kimp, de laatste was ingevallen voor de heer Kraak die jarenlang een duo vormde met Swart maar nu helaas vanwege een blessure moest afzeggen, konden de kruisfinales beginnen. Jan Willem floot voor ut eerst op dit toernooi en dat deed die jongen goed.

 

Regio Team startte tegen AVC en het Regio Team was een wat ouder team met enkele jongkies erin. Klaas Kuiken, broerke van wethouder Hein, was speciaal uit Den Haag gekomen om deze dag mee te spelen. RT startte goed en bij een uitval bracht Drewes Janssen de bal bij Kevin Jaarsma die haalde meteen uit en hange, 1-0. Het spel hobbelde wat op en neer en aan beide kanten was veel inzet. In de 6e minuut kreeg RT een corner, ut hele zootsje van AVC stond te slapen en de bal kwam bij Klaas Kuiken terecht en die joeg de bal in de rechterbovenhoek 2-0. AVC zocht de aanval maar vergaten dan wel eens te verdedigen zo ook nu, Reinier van der Stap zette iedereen op het verkeerde been en hoppa 3-0. Toch gaven de Sexbierummers het niet op, en ze hadden pech om een keer de lat en een keer de paal te raken. Maar toen Arjan Outhuyse de bal wel goed kreeg joeg hij 3-1 binnen. Ze zetten alles op de aanval maar vervolgens kreeg de Roadrunner “Miep Miep” Stijn Schakenbos de bal hij vloog dur as een dief langs en besliste de strijd 4-1.

 

Wiron tegen Flevo werd ook een zeer spannende partij met veel inzet maar weinig vernuft. Wiron had in Mark Poepjes een sterke keeper die vaak op de goed plaats stond. Wiron zag een van hun weinige goeie aanvallen op de paal belanden. Aan de andere kant knalde ook Flevo een bal snoeihard op de paal. In de laatste seconden kreeg Flevo nog een kans voor open doel maar die werd gemist, de laatste kans van de wedstrijd werd gepakt door keeper Poepjes van Wiron. Het werd penalty’s en dat ging ook gelijk op, Flevo dacht gewonnen te hebben maar de bal vloog er via onderkant lat weer uit. Zes penalty’s waren benut door beide partijen. Wiron schoot de zevende binnen en de achtste van Flevo werd gestopt door keeper Mark Poepjes.

 

Finale

Een finale dus tussen het Regio Team (RT) en Wiron. Twee keer 12 en een half minuut werd er gespeeld en ook hier was er spanning. RT was aanvallender maar troffen wederom een sterk keepende Mark Poepjes die na afloop terecht benoemd werd tot de beste keeper van het toernooi. Pech was er ook voor RT, Ralf van Hurck raakte net als Kevin Jaarsma de paal. Bij de uitvallen van Wiron stonden v d Stap, van Hurck, Klaas Kuiken en zelfs Michel van der Ploeg goed te verdedigen.

 

In de 2e helft kreeg Wiron een kans maar ook Connor Bosma bleek een uitstekende keeper. Het werd druk voor het doel van de keeper, Reinier v.d. Stap zag zijn inzet gestopt, Stijn “Miep Miep” Schakenbos kon de keeper niet passeren en datzelfde gold voor een schot van Ralf van Hurck. In de laatste vier minuten lukte het toch nog, Reinier v.d. Stap veroverde de bal ging op de keeper af en punterde fraai 1-0 binnen. Wiron leverde hun keeper in voor een speler en zo kwam RT onder druk. Helemaal toen Kevin Jaarsma 2 minuten straf kreeg. Maar ze redden het mede dankzij goed keeperwerk van Connor Bosma en wonnen hiermee de 39e editie van het Havenstadtoernooi.

 

Een keuze te maken uit de beste speler van het toernooi bleek moeilijk. Maar uiteindelijk werd er terecht gekozen voor Reinier van der Stap. Beste keeper werd Mark Poepjes.

 

Hielke Jager kon de prijzen uitreiken en bedankte alle medewerkers en sponsors. Wijtze Hempenius opende het bal en het bleef nog lang gezellig. Een mooi einde van een fantastisch Havenstadtoernooi. 

 

Eindstanden:

1 Regio Team
2 Wiron
3 AVC
4 Flevo
5 Zeerobben
6 Samba Boys
7 fc Harlingen
8 Berlikum

 

Fc Harlingen bedankt de sponsoren van het Havenstadtoernooi. Zonder de bijdrage en giften van onze sponsoren zouden wij dit toernooi nooit op deze wijze kunnen organiseren. 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

SC Berlikum wint het Havenstad jeugd zaalvoetbaltoernooi 2019

02-01-2020

HARLINGEN - “De jeugd heeft de toekomst” en dat is ook precies de reden dat naast het senioren Havenstad zaalvoetbaltoernooi voor de vierde keer op rij het jeugdtoernooi werd georganiseerd.

Razende Roeland raast 2020 in

02-01-2020

HARLINGEN - Gelukkig nieuwjaar metal liefhebbers op deze eerste donderdag van het jaar is er weer een verse en stevige uitzending van Razende Roeland bij Omroep RSH.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Lichtboei De Lichtboei Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Greenart Production Greenart Production IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Broodje Nuchter Broodje Nuchter Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï