Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk at the movies!

Heerlijk at the movies!

Op 16, 17 & 18 oktober wordt de parkeerplaats aan de Westerzeedijk in Harlingen omgebouwd tot een drive-in bioscoop. Bestel nu je tickets!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Rederij Doeksen neemt maatregelen

16-03-2020

HARLINGEN - Hoe gaat Rederij Doeksen om met het coronavirus?

* Laatste update maandag 16 maart 2020, 14.20 uur *

 

Het coronavirus (COVID-19) houdt de hele wereld in zijn greep en het tegengaan van de verspreiding ervan heeft voor iedereen consequenties. Ook onze reizigers hebben veel vragen over het reizen met de veerdienst.

 

Rederij Doeksen is voortdurend in overleg met de Veiligheidsregio Fryslân en houdt de adviezen van het RIVM nauwlettend in de gaten. We merken dat mede door de genomen maatregelen er minder reizigers aanwezig zijn.

 

De centrale overheid heeft het openbaar vervoer en de veerdiensten van en naar de eilanden als primaire infrastructuur en levensader aangemerkt. Dit betekent dat de schepen voorlopig blijven varen en de gepubliceerde dienstregeling verandert vooralsnog niet.

 

Hoewel de maximale grens van 100 personen nog niet voor vervoersbedrijven geldt, hebben we besloten om de capaciteit op alle veerschepen en sneldiensten zodanig aan te passen, dat passagiers op de door de RIVM geadviseerde afstand van minimaal 1,5 meter van elkaar kunnen plaatsnemen. We vragen passagiers daarom dringend gespreid plaats te nemen aan boord en in de wachtruimtes.

 

De hieronder gepubliceerde uitgebreide hygiëne-instructies en maatregelen zijn van kracht, voor zowel passagiers als medewerkers, ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus.

 

Maatregelen

Hygiënemaatregelen
 • Blijf bij gezondheidsklachten (koorts, verkoudheids- of luchtwegklachten) thuis tot u 24 uur klachtenvrij bent;
 • Was uw handen regelmatig en grondig met zeep;
 • Gebruik papieren handdoekjes om uw handen af te drogen;
 • Gebruik regelmatig desinfecterende gel;
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
 • Houd gepaste afstand tot anderen;
 • Schud geen handen;
 • Neem aan boord en in de veerterminals gespreid van elkaar plaats. De capaciteit van alle schepen is dusdanig bijgesteld, dat passagiers op 1,5 meter van elkaar kunnen plaatsnemen.


Fysiek contact zoveel mogelijk vermijden

 • Contant geld wordt niet Wij vragen onze passagiers te betalen met pin;
 • De vingerscan bij de toegangscontrole staan allemaal uit. Houd uw ticket, pas of telefoon zelf voor de scanner bij de ticketcontrole. Onze medewerkers nemen deze niet aan. Ook ander hand-tot-handcontact wordt vermeden;
 • Onze medewerkers zullen zoveel als mogelijk anderhalve meter afstand tot de gasten bewaren;
 • Bij de ticketcontrole en de toegang tot het schip zullen minder medewerkers staan dan u gewend bent.

 

Horecapunten aan boord en in terminal gesloten

Met ingang van zondag 15 maart 18.00 uur zijn alle horecagelegenheden gesloten. Dit geldt ook voor Grand Café Promenade en de horecafaciliteiten aan boord van onze veerdiensten. Aan boord van ms Friesland en ms Midsland stellen wij gratis koffie en thee ter beschikking. Gasten dienen dit zelf te pakken. Wij vragen u uw eigen eten en drinken mee te nemen voor de overtocht.


Extra schoonmaken

Aan boord, in de kantoren en in de terminals wordt extra schoongemaakt. De zeepvoorraad wordt goed in de gaten gehouden en alle locaties zijn voorzien van papieren handdoekjes.


Winkel Parlevinker

Winkel de Parlevinker in de terminal in Harlingen mag voorlopig openblijven en zal ruimere openingstijden hanteren. Hier kunt u terecht voor flesjes drinken, verpakte koeken, snoep, etc. De winkel zal dagelijks open zijn van 07.30 uur tot 20.00 uur.

 

Consequenties dienstregeling

De nieuwe maatregelen na het crisisoverleg van het kabinet van zondag 15 maart hebben voorlopig geen consequenties voor de geplande afvaarten. We volgen hierin de aanwijzingen van de Veiligheidsregio Fryslân en het RIVM en houden hierover nauw contact met de autoriteiten. Mocht deze situatie wijzigen, dan volgt informatie via deze pagina en onze sociale mediakanalen. In het geval er een afvaart uitvalt of de vertrektijd wijzigt, dan wordt contact opgenomen met alle passagiers die hiervoor hebben geboekt.

 

Ik wil mijn reis wijzigen of annuleren, kan dat?

We begrijpen dat passagiers bezorgd zijn over de situatie. Reizigers kunnen hun geplande reis kosteloos verplaatsen naar een later moment dit jaar. Willen zij annuleren, dan kan dat tegen de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden: https://www.rederij-doeksen.nl/wijzigen-en-annuleren.

 

Meer informatie

 

Alvast heel hartelijk dank voor uw medewerking!

 

Bedrijfsleven Regio

Meer nieuws

Brief burgemeester Roel Sluiter aan de inwoners van Harlingen

16-03-2020

HARLINGEN - Burgemeester Roel Sluiter heeft maandag een open brief geschreven aan de inwoners van de gemeente Harlingen.

Gemeente Harlingen: Hulp voor ondernemers

16-03-2020

HARLINGEN - Ook ondernemers in Harlingen ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het Coronavirus.

Gemeente Harlingen: Aangepaste Dienstverlening i.v.m. Corona

16-03-2020

HARLINGEN - Vanaf maandag 16 maart 2020 is het gemeentehuis alleen op afspraak geopend.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Greenart Production Greenart Production DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen
Food 80/20 Food 80/20 De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Greenart Production Greenart Production Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock