Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Rederij Doeksen brengt capaciteit omhoog en gaat maximaal haalbare dienstregeling varen

11-05-2020

HARLINGEN - In aansluiting op de persconferentie van het kabinet van 6 mei jl. neemt Rederij Doeksen maatregelen.

In aansluiting op de persconferentie van het kabinet van 6 mei jl., waarin enige versoepelingen van de coronamaatregelen werden afgekondigd, neemt Rederij Doeksen de komende weken een aantal maatregelen om de capaciteit per afvaart te verhogen, zodat voldaan kan worden aan de groeiende vervoersvraag, met in acht neming van de veiligheidsvoorschriften.

 

Extra afvaarten rondom Hemelvaart en Pinksteren

Tot en met zondag 31 mei wordt de basisdienstregeling aangevuld met extra afvaarten op drukke momenten, zoals rondom Hemelvaart en Pinksteren. Passagiers van wie de afvaarttijd hierdoor wijzigt, ontvangen hierover bericht. Alle maatregelen, zoals afstand houden, handcontact vermijden etc. blijven geldig.

 

Maatregelen vanaf 1 juni a.s.

Vanaf 1 juni wordt de totale capaciteit per afvaart, net als in het OV, van 30% verhoogd naar 40%. De veiligheid is o.a. geborgd door scheidingsfolie, het spreiden van beschikbare zitplaatsen en verplichte looproutes.

Het afstandsregime van 1,5 meter op de terreinen en in de terminals blijft van kracht. Omdat deze afstand aan boord niet altijd haalbaar is, wordt op grond van het landelijk geldende OV-protocol per 1 juni neus- en mondbedekking verplicht aan boord, maar ook in de terminals en op de terreinen. Het gaat om niet-medische mond- en neusbescherming die de passagiers zelf moeten verzorgen en sjaals e.d. zijn niet toegestaan.

Afvaarten worden verspreid over de dag ingezet om te veel drukte in de terminals en tijdens het in- en ontschepen te voorkomen en het in- en ontschepen gebeurt gefaseerd.

 

Maximaal haalbare dienstregeling

Met ingang van maandag 1 juni a.s. wordt de maximaal haalbare dienstregeling gevaren, met het maximaal aantal afvaarten dat Rederij Doeksen kan bieden. Deze maximale dienstregeling gaat uit van de maximaal verantwoorde inzet van de medewerkers met inachtneming van de opgelegde overheidsmaatregelen en het toekomstige Protocol Openbaar Vervoer. Alle afvaarten voor deze periode zullen op korte termijn via het boekingssysteem gepubliceerd worden en te boeken zijn.

 

Spreiden aankomst- en vertrekmomenten gasten is gezamenlijke verantwoordelijkheid

Het is aannemelijk dat de vervoersvraag op bepaalde dagen groter is dan het aanbod. De capaciteitsgrens van 40% die voor het Openbaar Vervoer en de Waddenveren is afgekondigd, is echter iets waar het bedrijf zich strikt aan moet houden.  Paul Melles, directeur Rederij Doeksen: “We doen daarom een dringend appel op de ondernemers op de eilanden om de wisselingen van hun accommodaties (en dus de reismomenten van hun gasten) zo goed mogelijk spreiden over de hele week en flexibel te zijn als het gaat om aankomst- en vertrektijden. Alleen dan kan dagelijks maximaal van de beperktere vervoerscapaciteit gebruik gemaakt worden. Probeer de pieken in bezoekers af te vlakken.”

 

Duur en geldigheid

Maatregelen vanuit het kabinet kunnen tussentijds aangepast of opgeschort worden, als de actuele situatie daartoe aanleiding geeft. Dit kan leiden tot het aanpassen van de hiervoor genoemde dienstregeling. Aan welke voorwaarden de dienstregeling en de dienstverlening vanaf 1 juli a.s. moeten voldoen, is sterk afhankelijk van de maatregelen die het kabinet t.z.t. voor die periode aankondigt.

 

Meer informatie leest u op www.rederij-doeksen.nl/corona

 

Corona

Meer nieuws

Lekker lockdown - deel 3!

11-05-2020

HARLINGEN - "Lekker lockdown" is de quarantaine kookshow met chef Ward de Graaf.

Verslag van de PVDA Harlingen uit de Raad van 6 mei 2020

11-05-2020

HARLINGEN - Het was een bijzondere raadsvergadering op 6 mei, met name omdat het even anders ging dan normaal.

'Pluimduim' voor waterscouts

11-05-2020

HARLINGEN - Alle leiders en leidsters van de Harlinger waterscouts kregen afgelopen weekend een bloemetje en een 'Pluimduim' thuisbezorgd.

Reacties

Greenart Production Greenart Production Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Broodje Nuchter Broodje Nuchter Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Haarmode Cats Haarmode Cats
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt