Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Rederij Doeksen brengt capaciteit omhoog en gaat maximaal haalbare dienstregeling varen

11-05-2020

HARLINGEN - In aansluiting op de persconferentie van het kabinet van 6 mei jl. neemt Rederij Doeksen maatregelen.

In aansluiting op de persconferentie van het kabinet van 6 mei jl., waarin enige versoepelingen van de coronamaatregelen werden afgekondigd, neemt Rederij Doeksen de komende weken een aantal maatregelen om de capaciteit per afvaart te verhogen, zodat voldaan kan worden aan de groeiende vervoersvraag, met in acht neming van de veiligheidsvoorschriften.

 

Extra afvaarten rondom Hemelvaart en Pinksteren

Tot en met zondag 31 mei wordt de basisdienstregeling aangevuld met extra afvaarten op drukke momenten, zoals rondom Hemelvaart en Pinksteren. Passagiers van wie de afvaarttijd hierdoor wijzigt, ontvangen hierover bericht. Alle maatregelen, zoals afstand houden, handcontact vermijden etc. blijven geldig.

 

Maatregelen vanaf 1 juni a.s.

Vanaf 1 juni wordt de totale capaciteit per afvaart, net als in het OV, van 30% verhoogd naar 40%. De veiligheid is o.a. geborgd door scheidingsfolie, het spreiden van beschikbare zitplaatsen en verplichte looproutes.

Het afstandsregime van 1,5 meter op de terreinen en in de terminals blijft van kracht. Omdat deze afstand aan boord niet altijd haalbaar is, wordt op grond van het landelijk geldende OV-protocol per 1 juni neus- en mondbedekking verplicht aan boord, maar ook in de terminals en op de terreinen. Het gaat om niet-medische mond- en neusbescherming die de passagiers zelf moeten verzorgen en sjaals e.d. zijn niet toegestaan.

Afvaarten worden verspreid over de dag ingezet om te veel drukte in de terminals en tijdens het in- en ontschepen te voorkomen en het in- en ontschepen gebeurt gefaseerd.

 

Maximaal haalbare dienstregeling

Met ingang van maandag 1 juni a.s. wordt de maximaal haalbare dienstregeling gevaren, met het maximaal aantal afvaarten dat Rederij Doeksen kan bieden. Deze maximale dienstregeling gaat uit van de maximaal verantwoorde inzet van de medewerkers met inachtneming van de opgelegde overheidsmaatregelen en het toekomstige Protocol Openbaar Vervoer. Alle afvaarten voor deze periode zullen op korte termijn via het boekingssysteem gepubliceerd worden en te boeken zijn.

 

Spreiden aankomst- en vertrekmomenten gasten is gezamenlijke verantwoordelijkheid

Het is aannemelijk dat de vervoersvraag op bepaalde dagen groter is dan het aanbod. De capaciteitsgrens van 40% die voor het Openbaar Vervoer en de Waddenveren is afgekondigd, is echter iets waar het bedrijf zich strikt aan moet houden.  Paul Melles, directeur Rederij Doeksen: “We doen daarom een dringend appel op de ondernemers op de eilanden om de wisselingen van hun accommodaties (en dus de reismomenten van hun gasten) zo goed mogelijk spreiden over de hele week en flexibel te zijn als het gaat om aankomst- en vertrektijden. Alleen dan kan dagelijks maximaal van de beperktere vervoerscapaciteit gebruik gemaakt worden. Probeer de pieken in bezoekers af te vlakken.”

 

Duur en geldigheid

Maatregelen vanuit het kabinet kunnen tussentijds aangepast of opgeschort worden, als de actuele situatie daartoe aanleiding geeft. Dit kan leiden tot het aanpassen van de hiervoor genoemde dienstregeling. Aan welke voorwaarden de dienstregeling en de dienstverlening vanaf 1 juli a.s. moeten voldoen, is sterk afhankelijk van de maatregelen die het kabinet t.z.t. voor die periode aankondigt.

 

Meer informatie leest u op www.rederij-doeksen.nl/corona

 

Corona

Meer nieuws

Lekker lockdown - deel 3!

11-05-2020

HARLINGEN - "Lekker lockdown" is de quarantaine kookshow met chef Ward de Graaf.

Verslag van de PVDA Harlingen uit de Raad van 6 mei 2020

11-05-2020

HARLINGEN - Het was een bijzondere raadsvergadering op 6 mei, met name omdat het even anders ging dan normaal.

'Pluimduim' voor waterscouts

11-05-2020

HARLINGEN - Alle leiders en leidsters van de Harlinger waterscouts kregen afgelopen weekend een bloemetje en een 'Pluimduim' thuisbezorgd.

Reacties

The Shamrock The Shamrock Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Lichtboei De Lichtboei DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Greenart Production Greenart Production Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Broodje Nuchter Broodje Nuchter Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Broodje Nuchter Broodje Nuchter Haarmode Cats Haarmode Cats Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Greenart Production Greenart Production