De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Rederij Doeksen brengt capaciteit omhoog en gaat maximaal haalbare dienstregeling varen

11-05-2020

HARLINGEN - In aansluiting op de persconferentie van het kabinet van 6 mei jl. neemt Rederij Doeksen maatregelen.

In aansluiting op de persconferentie van het kabinet van 6 mei jl., waarin enige versoepelingen van de coronamaatregelen werden afgekondigd, neemt Rederij Doeksen de komende weken een aantal maatregelen om de capaciteit per afvaart te verhogen, zodat voldaan kan worden aan de groeiende vervoersvraag, met in acht neming van de veiligheidsvoorschriften.

 

Extra afvaarten rondom Hemelvaart en Pinksteren

Tot en met zondag 31 mei wordt de basisdienstregeling aangevuld met extra afvaarten op drukke momenten, zoals rondom Hemelvaart en Pinksteren. Passagiers van wie de afvaarttijd hierdoor wijzigt, ontvangen hierover bericht. Alle maatregelen, zoals afstand houden, handcontact vermijden etc. blijven geldig.

 

Maatregelen vanaf 1 juni a.s.

Vanaf 1 juni wordt de totale capaciteit per afvaart, net als in het OV, van 30% verhoogd naar 40%. De veiligheid is o.a. geborgd door scheidingsfolie, het spreiden van beschikbare zitplaatsen en verplichte looproutes.

Het afstandsregime van 1,5 meter op de terreinen en in de terminals blijft van kracht. Omdat deze afstand aan boord niet altijd haalbaar is, wordt op grond van het landelijk geldende OV-protocol per 1 juni neus- en mondbedekking verplicht aan boord, maar ook in de terminals en op de terreinen. Het gaat om niet-medische mond- en neusbescherming die de passagiers zelf moeten verzorgen en sjaals e.d. zijn niet toegestaan.

Afvaarten worden verspreid over de dag ingezet om te veel drukte in de terminals en tijdens het in- en ontschepen te voorkomen en het in- en ontschepen gebeurt gefaseerd.

 

Maximaal haalbare dienstregeling

Met ingang van maandag 1 juni a.s. wordt de maximaal haalbare dienstregeling gevaren, met het maximaal aantal afvaarten dat Rederij Doeksen kan bieden. Deze maximale dienstregeling gaat uit van de maximaal verantwoorde inzet van de medewerkers met inachtneming van de opgelegde overheidsmaatregelen en het toekomstige Protocol Openbaar Vervoer. Alle afvaarten voor deze periode zullen op korte termijn via het boekingssysteem gepubliceerd worden en te boeken zijn.

 

Spreiden aankomst- en vertrekmomenten gasten is gezamenlijke verantwoordelijkheid

Het is aannemelijk dat de vervoersvraag op bepaalde dagen groter is dan het aanbod. De capaciteitsgrens van 40% die voor het Openbaar Vervoer en de Waddenveren is afgekondigd, is echter iets waar het bedrijf zich strikt aan moet houden.  Paul Melles, directeur Rederij Doeksen: “We doen daarom een dringend appel op de ondernemers op de eilanden om de wisselingen van hun accommodaties (en dus de reismomenten van hun gasten) zo goed mogelijk spreiden over de hele week en flexibel te zijn als het gaat om aankomst- en vertrektijden. Alleen dan kan dagelijks maximaal van de beperktere vervoerscapaciteit gebruik gemaakt worden. Probeer de pieken in bezoekers af te vlakken.”

 

Duur en geldigheid

Maatregelen vanuit het kabinet kunnen tussentijds aangepast of opgeschort worden, als de actuele situatie daartoe aanleiding geeft. Dit kan leiden tot het aanpassen van de hiervoor genoemde dienstregeling. Aan welke voorwaarden de dienstregeling en de dienstverlening vanaf 1 juli a.s. moeten voldoen, is sterk afhankelijk van de maatregelen die het kabinet t.z.t. voor die periode aankondigt.

 

Meer informatie leest u op www.rederij-doeksen.nl/corona

 

Corona

Meer nieuws

Lekker lockdown - deel 3!

11-05-2020

HARLINGEN - "Lekker lockdown" is de quarantaine kookshow met chef Ward de Graaf.

Verslag van de PVDA Harlingen uit de Raad van 6 mei 2020

11-05-2020

HARLINGEN - Het was een bijzondere raadsvergadering op 6 mei, met name omdat het even anders ging dan normaal.

'Pluimduim' voor waterscouts

11-05-2020

HARLINGEN - Alle leiders en leidsters van de Harlinger waterscouts kregen afgelopen weekend een bloemetje en een 'Pluimduim' thuisbezorgd.

Reacties

Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Broodje Nuchter Broodje Nuchter Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Greenart Production Greenart Production Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Omdraai De Omdraai Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg