Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Reactie Wad'n Partij op het PvdA gemeenteraadsverslag

04-03-2021

HARLINGEN - "Nou vooruit dan maar", schrijft Wim Wildeboer (raadslid Wad'n Partij Harlingen) als reactie op verslag gemeenteraadsvergadering PvdA Harlingen​.

In de film- en uitgeverswereld bestaat een uitspraak die schrijvers ter harte moeten nemen en die zegt: show, don’t tell. Daarmee wordt bedoeld dat je niet moet beweren, maar moet laten zien, laten voelen, aantonen, bewijzen. Dus je zegt bijv. van een persoon in je roman niet “hij is een schurk”, maar door het beschrijven van zijn gedrag, daden enz. laat je de lezer zien, begrijpen, voelen dat hij een schurk is.

 

Nou heb ik er begrip voor dat de voltallige PvdA-fractie dit adagium niet kent, maar eigenlijk kent ieder mens de essentie ervan, nl. dat je geen loze kreten moet slaken als je de discussie een beetje netjes wilt houden. En die, laten we zeggen, fatsoensnorm blijkt de PvdA ook niet te kennen. Om het voorbeeld van hierboven even door te trekken: in het PvdA-verslag op HarlingenBoeit van de raadsvergadering van 17 februari ben ik de schurk. Nou had ik al veel langer het vermoeden dat sommigen in die hoek dat vinden, maar als je dat in een publiek stuk beweert dien je dat aan te tonen, te onderbouwen, voorbeelden te geven. Niets van dat al, de PvdA beperkt zich tot loze beweringen, kretologie.

 

Laten we het even op een rijtje zetten: twee keer vallen de woorden dat je kritiek moet uiten op “respectvolle manier” (met dus de suggestie dat dat niet gebeurd is) en daarachteraan “en ga je geen feiten verdraaien.” Daar weer achteraan: “En een persoonlijke aanval op een ambtenaar doe je al helemaal niet.” En: “Ook het vertrouwen in de werkgeverscommissie werd ten onrechte ter discussie gesteld.” En dan afrondend dat de fractie van de WAD’N PARTIJ (dat ben ik dus) dat allemaal gedaan heeft: “een grens over gegaan.”

 

En dat dus zonder enig concreet voorbeeld, zonder enige onderbouwing, zonder enig bewijs. En dat is logisch want die voorbeelden/bewijzen zijn er niet. Kijk, ik ga natuurlijk niet zeggen dat de PvdA bewust liegt om de WAD’N PARTIJ in een kwaad daglicht te stellen - al is dit laatste sinds jaar en dag PvdA-”beleid” (al had ik een tijdje het gevoel dat er opklaring in de lucht hing) - maar al hun beschuldigingen, echt stuk voor stuk, zijn onwaar. Ik daag de PvdA dus uit om met voorbeelden/bewijzen te komen.

 

(Aan die scherpzinnige lezer die zegt, met dat PvdA-”beleid” beweer je nu zelf ook iets zonder het te bewijzen, zeg ik dit: 1) als ik het woord “schijtmeeuw” noem dan weet iedere ingewijde rond de gemeenteraad waar ik op doel, 2) ik heb in de loop der jaren geen dagboek bijgehouden van de kwaadaardige PvdA-aanvallen en ik heb ook geen zin om mijn tijd eraan te besteden om ze boven water te halen en 3) dat PvdA-”beleid” is algemeen en heeft zich op vele manieren en terreinen geopenbaard. De aantijgingen echter die de PvdA nu doet gaan over slechts een onderwerp en zijn zo recent dat het een makkie moet zijn om de bewijzen op tafel te leggen - als ze er dus zijn.)

 

En als ik dan toch aan het schrijven ben nog maar even wat verhelderende aanvulling. Waarom was er vanuit de raad deze keer “helemaal geen inbreng” zoals de PvdA schrijft en “kon de nieuwe griffier benoemd worden”? Ik kan niet voor anderen spreken, maar voor ons was het simpel: de nieuwe werkgeverscommissie heeft zich aan zijn opdracht gehouden en heeft een interim-griffier voorgesteld, i.t.t. de oude commissie die tegen de afspraken en zijn bevoegdheden in op zoek was gegaan naar een vaste griffier. En de kosten voor die interim zijn niet excessief zoals de oude commissie had beweerd.

 

Ook m.b.t. het PvdA-verslag betreffende de unaniem aangenomen motie over onzelfstandige huisvesting is wel enige verheldering nodig. De motie ging over huisvesting van arbeidsmigranten en de daaruit voortvloeiende overlast en tegelijk de uitbuiting van die migranten die daarbij op de loer ligt. GroenLinks vond dat blijkbaar discriminerend ofzo en wilde de titel veranderen in Onzelfstandige huisvesting. Ik heb daarvan gezegd dat ik daar niet moeilijk over ging doen, maar dat we wel bereid moeten zijn het beestje bij de naam te noemen. Er is in Harlingen immers geen sprake van grote aantallen onzelfstandig wonende studenten ofzo, maar wel van arbeidsmigranten. Dan moet je dat niet gaan verdoezelen. (Tussen haakjes: het lijkt erop dat Waadhoeke de regels dienaangaande heeft aangescherpt waardoor middels het waterbedeffect de problemen nu in Harlingen omhoog komen). Dat hele aspect is in het verslag van de PvdA spoorloos verdwenen. Heel politiekcorrect, maar de realiteit verandert niet als je je kop in het zand steekt.

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Queen-on-Air 6 maart 2021 bij Omroep RSH

04-03-2021

HARLINGEN - Zaterdagmorgen is er weer een uitzending van het programma Queen-On-Air bij Omroep RSH.

Hockeynieuws van de HMHC

04-03-2021

HARLINGEN - Het bericht dat er weer wat verruiming is in de mogelijkheden om te sporten zorgde bij de Dames en Heren teams van HMHC voor gejuich.

Kattenkop op nieuwe brug Reatille Wijnaldum

04-03-2021

WIJNALDUM - De brug Reatille in Wijnaldum wordt komende winter vernieuwd.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock