De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Reactie Wad'n Partij op het PvdA gemeenteraadsverslag

04-03-2021

HARLINGEN - "Nou vooruit dan maar", schrijft Wim Wildeboer (raadslid Wad'n Partij Harlingen) als reactie op verslag gemeenteraadsvergadering PvdA Harlingen​.

In de film- en uitgeverswereld bestaat een uitspraak die schrijvers ter harte moeten nemen en die zegt: show, don’t tell. Daarmee wordt bedoeld dat je niet moet beweren, maar moet laten zien, laten voelen, aantonen, bewijzen. Dus je zegt bijv. van een persoon in je roman niet “hij is een schurk”, maar door het beschrijven van zijn gedrag, daden enz. laat je de lezer zien, begrijpen, voelen dat hij een schurk is.

 

Nou heb ik er begrip voor dat de voltallige PvdA-fractie dit adagium niet kent, maar eigenlijk kent ieder mens de essentie ervan, nl. dat je geen loze kreten moet slaken als je de discussie een beetje netjes wilt houden. En die, laten we zeggen, fatsoensnorm blijkt de PvdA ook niet te kennen. Om het voorbeeld van hierboven even door te trekken: in het PvdA-verslag op HarlingenBoeit van de raadsvergadering van 17 februari ben ik de schurk. Nou had ik al veel langer het vermoeden dat sommigen in die hoek dat vinden, maar als je dat in een publiek stuk beweert dien je dat aan te tonen, te onderbouwen, voorbeelden te geven. Niets van dat al, de PvdA beperkt zich tot loze beweringen, kretologie.

 

Laten we het even op een rijtje zetten: twee keer vallen de woorden dat je kritiek moet uiten op “respectvolle manier” (met dus de suggestie dat dat niet gebeurd is) en daarachteraan “en ga je geen feiten verdraaien.” Daar weer achteraan: “En een persoonlijke aanval op een ambtenaar doe je al helemaal niet.” En: “Ook het vertrouwen in de werkgeverscommissie werd ten onrechte ter discussie gesteld.” En dan afrondend dat de fractie van de WAD’N PARTIJ (dat ben ik dus) dat allemaal gedaan heeft: “een grens over gegaan.”

 

En dat dus zonder enig concreet voorbeeld, zonder enige onderbouwing, zonder enig bewijs. En dat is logisch want die voorbeelden/bewijzen zijn er niet. Kijk, ik ga natuurlijk niet zeggen dat de PvdA bewust liegt om de WAD’N PARTIJ in een kwaad daglicht te stellen - al is dit laatste sinds jaar en dag PvdA-”beleid” (al had ik een tijdje het gevoel dat er opklaring in de lucht hing) - maar al hun beschuldigingen, echt stuk voor stuk, zijn onwaar. Ik daag de PvdA dus uit om met voorbeelden/bewijzen te komen.

 

(Aan die scherpzinnige lezer die zegt, met dat PvdA-”beleid” beweer je nu zelf ook iets zonder het te bewijzen, zeg ik dit: 1) als ik het woord “schijtmeeuw” noem dan weet iedere ingewijde rond de gemeenteraad waar ik op doel, 2) ik heb in de loop der jaren geen dagboek bijgehouden van de kwaadaardige PvdA-aanvallen en ik heb ook geen zin om mijn tijd eraan te besteden om ze boven water te halen en 3) dat PvdA-”beleid” is algemeen en heeft zich op vele manieren en terreinen geopenbaard. De aantijgingen echter die de PvdA nu doet gaan over slechts een onderwerp en zijn zo recent dat het een makkie moet zijn om de bewijzen op tafel te leggen - als ze er dus zijn.)

 

En als ik dan toch aan het schrijven ben nog maar even wat verhelderende aanvulling. Waarom was er vanuit de raad deze keer “helemaal geen inbreng” zoals de PvdA schrijft en “kon de nieuwe griffier benoemd worden”? Ik kan niet voor anderen spreken, maar voor ons was het simpel: de nieuwe werkgeverscommissie heeft zich aan zijn opdracht gehouden en heeft een interim-griffier voorgesteld, i.t.t. de oude commissie die tegen de afspraken en zijn bevoegdheden in op zoek was gegaan naar een vaste griffier. En de kosten voor die interim zijn niet excessief zoals de oude commissie had beweerd.

 

Ook m.b.t. het PvdA-verslag betreffende de unaniem aangenomen motie over onzelfstandige huisvesting is wel enige verheldering nodig. De motie ging over huisvesting van arbeidsmigranten en de daaruit voortvloeiende overlast en tegelijk de uitbuiting van die migranten die daarbij op de loer ligt. GroenLinks vond dat blijkbaar discriminerend ofzo en wilde de titel veranderen in Onzelfstandige huisvesting. Ik heb daarvan gezegd dat ik daar niet moeilijk over ging doen, maar dat we wel bereid moeten zijn het beestje bij de naam te noemen. Er is in Harlingen immers geen sprake van grote aantallen onzelfstandig wonende studenten ofzo, maar wel van arbeidsmigranten. Dan moet je dat niet gaan verdoezelen. (Tussen haakjes: het lijkt erop dat Waadhoeke de regels dienaangaande heeft aangescherpt waardoor middels het waterbedeffect de problemen nu in Harlingen omhoog komen). Dat hele aspect is in het verslag van de PvdA spoorloos verdwenen. Heel politiekcorrect, maar de realiteit verandert niet als je je kop in het zand steekt.

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Queen-on-Air 6 maart 2021 bij Omroep RSH

04-03-2021

HARLINGEN - Zaterdagmorgen is er weer een uitzending van het programma Queen-On-Air bij Omroep RSH.

Hockeynieuws van de HMHC

04-03-2021

HARLINGEN - Het bericht dat er weer wat verruiming is in de mogelijkheden om te sporten zorgde bij de Dames en Heren teams van HMHC voor gejuich.

Kattenkop op nieuwe brug Reatille Wijnaldum

04-03-2021

WIJNALDUM - De brug Reatille in Wijnaldum wordt komende winter vernieuwd.

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Omdraai De Omdraai Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie