Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Reactie Harlingen Sail op berichtgeving HC over Tall Ship Races 2022

17-12-2021

HARLINGEN - Tot ongenoegen van de stichting Harlingen Sail, staat vrijdag 17 december een artikel op de voorpagina van de Harlinger Courant, met onjuiste berichtgeving over de financiering van de Tall Ships Races Harlingen 2022.

Reactie Harlingen Sail op berichtgeving HC over Tall Ship Races 2022 © The Tall Ships Races 2018 - Fotografie Dorus Breidenbach

De fouten in het stuk zijn inmiddels erkend door de redactie en er wordt gewerkt aan een rectificatie. Desondanks hecht stichting Harlingen Sail aan het geven van een reactie en een juiste weergave van de feiten.

 

De Tall Ships Races Harlingen 2022 worden georganiseerd door stichting Harlingen Sail, in opdracht van de gemeente Harlingen. Daarbij is, net als in 2018, nadrukkelijk afgesproken dat de gemeente Harlingen zélf de organisatie en uitvoering van de beveiliging, het verkeer en het parkeren rondom het evenement op zich neemt. Dat doet de gemeente Harlingen met een eigen begroting, die losstaat van de begroting van stichting Harlingen Sail. Er bestaan hieromtrent ook geen geldstromen van de gemeente naar de stichting.

 

Het is de gemeente Harlingen zélf, die nu met een begroting komt die de oorspronkelijke begroting van € 500.000,- overschrijdt. Stichting Harlingen Sail kent de details van de gemeentelijke projectbegroting niet en kan daar dus ook geen verantwoordelijkheid voor nemen. De in het artikel genoemde bedragen zijn de stichting niet bekend, laat staan dat deze bedragen, zoals het artikel in de Harlinger Courant vermeld, door de stichting zijn berekend. Stichting Harlingen Sail hecht eraan te vermelden, dat zij juist in deze tijd zeer kostenbewust opereert en binnen de vooraf opgestelde begroting blijft.

 

Daarnaast wordt in het artikel melding gemaakt van een garantstelling door de gemeente Harlingen voor een mogelijk exploitatietekort van de stichting. Dit voor het geval er, vanwege coronamaatregelen, geen- of een kleinschaliger evenement kan of moet worden georganiseerd. Stichting Harlingen Sail heeft, net als aan andere partners, gevraagd of de gemeente Harlingen wil meedenken over het gezamenlijk dragen van mogelijke financiële risico’s. Daarbij is niet de angst voor hoofdelijke aansprakelijkheid van de bestuurders het belangrijkste motief, maar de zorgvuldigheid en verantwoordelijkheid die de stichting voelt ten opzichte van haar contractpartners en leveranciers.

 

Tenslotte laat Harlingen Sail weten dat de voorbereidingen op het evenement op koers liggen, dat zich weer tientallen prachtige Tallships hebben aangemeld en dat het festivalprogramma volgend jaar weer veel spetterende onderdelen kent.  

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

Henk Konings nieuwe trainer Zeerobben

17-12-2021

HARLINGEN - Eersteklasser Zeerobben heeft voor het seizoen 2022/2023 een nieuwe hoofdtrainer in de persoon van de in Drachten woonachtige Henk Konings.

Weekbericht GGD Fryslân week 50

17-12-2021

HARLINGEN - Besmettingen dalen verder, nu ook daling ziekenhuisbezetting.

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 8 december 2021 - VVD Harlingen

17-12-2021

HARLINGEN - De VVD in de raadsvergadering van 8 december 2021, de belangrijkste onderwerpen:

Reacties

Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen