Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland schakelt weer een tandje bij

01-03-2023

HARLINGEN - Je wekelijkse metal vitamine staan ook deze donderdagavond weer klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app.

Het was de bedoeling dat ik een band zou ontvangen om hen beter te leren kennen en met hen te praten over de Metal Battle in Friesland. Door een dubbele afspraak in de agenda wordt dit uitgesteld. Maar we openen wel met een nummer van ze.

Atmoran opent deze week de uitzending. Atmoran zijn vier jonge muzikanten uit Dokkum. De heren maken alternatieve metal geïnspireerd door bands als Lamb of God, Amon Amarth en een zelfs een beetje Radiohead. In 2019 kwam hun cd Omen uit en daar draaien we titel track van.

Verder is er deze uitzending muziek van Supersonic Revolution, Burning Witches en Godsmack.

Godsmack is een Amerikaanse heavymetalband uit Boston, Massachusetts bestaande uit vier muzikanten. De band werd opgericht in februari 1995. Nadat Sully Erna 23 jaar achter het drumstel had gezeten besloot hij in 1994 een nieuwe band te beginnen. Nog geen jaar later waren de volgende bandleden erbij gekomen: Robbie Merrill, Tony Rombola en Lee Richards.

Is Lighting Up The Sky de laatste plaat van Godsmack? Als we frontman Sully Erna mogen geloven wel. Niet dat de band geen inspiratie meer heeft, maar de leden hebben geen zin meer in het opnemen van nieuw materiaal. De groep blijft wel bestaan, maar dan alleen als live-formatie. De wereld rondtouren met een greatest hits-show en niet meer de kosten en de moeite van een nieuw album is dan ook financieel veel voordeliger. Gezien het huidige muziekklimaat een begripvolle keuze, maar op het artistieke vlak is het natuurlijk zonde.


Gelukkig komt Godsmack met zijn laatste wapenfeit sterk voor de dag. Nu zijn de laatste platen vrij wisselvallig en matig. 1000Hp (2014) heeft een aantal vermakelijke songs, maar kan over de gehele lengte niet bekoren en When Legends Rise (2018) is gestript van alle ruwheid en klinkt als een te gladde mainstream-rockplaat. Op Lighting Up The Sky klinkt de formatie weer stevig en afwisselend en komt deze met een aantal memorabele nummers, al worden clichés niet gemeden. Wat positief opvalt is dat Godsmack veel nummers laat ademen en voorziet van een goede opbouw. De tracks zijn niet geheel dichtgetimmerd en rechttoe rechtaan, maar krijgen iets meer de tijd en ruimte om tot hun climax te komen in plaats van snel en doelgericht. Goede voorbeelden hiervan zijn opener You And I, Hell's Not Dead, Best Of Times, Growing Old en de afsluitende titeltrack. Het zorgt ervoor dat Lighting Up The Sky veel dynamischer klinkt dan eerder werk, terwijl het kenmerkende Godsmack-geluid aanwezig blijft.


Dat houdt ook in dat Godsmack zijn eigen clichés herhaalt. Sully haalt weer veel thematische invloeden uit relationele sferen en schiet qua typerende Amerikaanse teksten af en toe wat uit de bocht. Zo zijn de teksten in Red White And Blue als "when in God we trust, we are never alone" en "the only colors that stand true, are the red, white and blue, so I stand by you" net wat te cringe-waardig, uiteraard ervan uitgaande dat hij dit niet over de Nederlandse vlag zingt. Ook het semi-emotionele Growing Old is net over het randje. Niet per se door zijn teksten, maar door de lange uithalen van Erna. Daartegenover staan dan wel heel robuuste tracks. Leadsingle Surrender is een catchy oorworm met een fijne opbouw naar zijn climax en ook de ballade Truth behoort tot de hoogtepunten van de plaat. Ook What About Me, You And I en Lighting Up The Sky laten een goed presterend Godsmack horen, waarbij de oplettende fan in de afsluitende song ook nog een referentie aan de klassieker Voodoo kan spotten. Mocht Lighting Up The Sky echt het laatste album van Godsmack zijn, dan eindigt de Amerikaanse formatie zijn muzikale carrière met een sterk slotstuk. De mainstream rock/metal-liefhebber wordt op zijn wenken bediend. Herkenbaar, catchy en melodieus zijn woorden die de plaat goed omschrijven. De ondergrens wordt nergens aangetikt, al wil het geheel nog wel eens iets te overdreven macho-Amerikaans zijn. Godsmack komt er echter mee weg en hopelijk komt de band in de toekomst terug op zijn besluit. De koek is namelijk nog niet op.


Dan is en nog tijd en ruimte voor muziek van Vandenberg, Heidevolk en Carrie.

Carrie was een Duitse metal band uit Münster opgericht in 1983 en ze hebben in 1985 een Demo uitgebracht en in 1986 kwam hun album “Secrets” uit. In dat zelfde jaar ging de band uit elkaar. In 2020 in het album “Secrets” nog een keer op cd uitgebracht door “Big Bad Wolfe records en Headbangers Records.

Er komt gedurende de week nog wel wat los qua muziek dus wie weet waar we mee afsluiten.

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

omroeprsh

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Muziek

Meer nieuws

Duurzaam doen in het Hannemahuis

01-03-2023

HARLINGEN - Duurzaam doen, kom in de voorjaarsvakantie naar het Hannemahuis om dit te ontdekken!

HMHC Jo16-1 naar landelijke subtop

01-03-2023

HARLINGEN - Het jongensteam HMHC Jo16-1 kent een geweldig hockeyseizoen: twee keer ongeslagen gepromoveerd op het veld.

Afscheid en toetreding tijdens algemene ledenvergadering fc Harlingen

01-03-2023

HARLINGEN - Woensdag 22 februari hield fc Harlingen weer haar jaarlijkse algemene ledenvergadering.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn TeamFRL TeamFRL Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wellheat Shop Wellheat Shop The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CDA Harlingen CDA Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires