Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland raast weer heerlijk verder!

16-11-2022

HARLINGEN - Donderdag is het weer tijd voor je wekelijkse portie metal vitamine vanaf 21.00 uur bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de omroep Zilt app.

Deze week luisteren we onder andere terug op het werk van Sammy “Shmoulik” Avigal. Deze Israëlische zanger heeft zich in een aantal bands laten horen.

Sammy "Shmoulik" maakte naam met de Nederlandse bands Picture, Horizon en Hammerhead. Later verhuisde hij naar de Verenigde Staten en nam het album Heavier Than Thou op met The Rods. De band Paris werd opgericht rond begin 1986, rond de tijd van Avigal's verhuizing naar de VS. De band omvatte ook Tom Innamorato, Carl Canedy , Andy MacDonald en Craig Gruber. Ze namen ten minste één demo op en hadden op een gegeven moment de naam Vision gekregen. De band Mover waarin hij zong mag niet verward worden met een andere Nederlandse band uit de jaren '80, Mover. In 2003 verhuisde Sammy naar Florida om het album Under a Savage Sky op te nemen onder de vlag van Jack Starr's Guardians of the Flame. Na het opnemen van dat album begon hij zijn eigen band genaamd Avigal.

De uitzending zal beginnen met een nummer van de band Avigal uit 2011.

Verder is er muziek van Moonrock, John Price, Mover met Arjen Lucassen, Vision met Tom Jude en Picture.

Picture was de allereerste Nederlandse hardrockband met een “platendeal”. Met een geschiedenis van 7 uitgebrachte albums wereldwijd en uitgebreide tournees door heel Europa met oa AC/DC, Saxon, Ted Nugent, Rose Tattoo en April Wine, kent iedereen het verleden van Picture.  In 1979 begon het verhaal van Picture. Klassieke nummers als Heavy Metal Ears, Diamond dreamer, Bombers en Eternal Dark (later gecoverd door de Zweedse metalgigant Hammerfall) en energieke liveoptredens maakten Picture tot een zeer succesvolle band. Picture maakte de weg vrij voor alle andere succesvolle Nederlandse hardrockbands die kort daarna in hun voetsporen traden.

Daarnaast kijk ik nog even terug op het Holland Heavy Festival. De presentator van het geheel speelt in de band Jurassic Park.

De geschiedenis van deze hardrockfossielen begint in de vroege jaren 70 als vier jonge gezonde boerenjongens geïnspireerd door bands als Black Sabbath, Montrose en Led Zeppelin besluiten een band onder de naam "Frankenstein" op te richten. Vanaf het eerste begin hebben ze het imago van "Bad boys", omdat ze letterlijk Nederland onveilig maken met hun spectaculaire, keiharde rockshows. Om maar te zwijgen over de buiten proportionele hoeveelheid licht- en geluidsapparatuur dat door hun fanatieke road crew uit een forse truck werd geladen. Het was duidelijk: Frankenstein was "serious business". Het optreden samen met Motörhead op het popfestival in Lochem in 1980, dat op TV wordt uitgezonden, is het absolute hoogtepunt voor de band en betekent ook nationale bekendheid. Zo'n 20 jaar later werd Frankensteins oprichter, gitarist en spin doctor Berthus Westerhuis, die al die jaren als producer en engineer van zijn eigen studio in de muziek business gebleven is, gevraagd om 'voor de gein' nog eens z'n gitaar af te stoffen en met wat vrienden mee te spelen op een lokaal festival. Dit werd een groot succes en al snel ontstond het idee voor een Frankensteinreünie die in 2010 voor een slordige 1500 man publiek plaatsvond.

 

Westerhuis was 'Back On The Streets" en besloot met drie vintage medemuzikanten een nieuwe band op te richten onder de naam "Jurassic Park” Op basgitaar Roelof Kloeze, Berthus' 'partner in crime' en Frankensteins medeoprichter, die met zijn relaxte uitstraling een authentieke hardrock feel in zijn spel weet te leggen. Zanger John Scholing is een frontman pur sang. Hij weet met zijn absurde energieke humor de mensen aan z'n voeten te krijgen. Hij komt overal mee weg en weet zowel het publiek als de band flink bezig te houden. John was vroeger frontman van de legendarische hardrockformatie "Stranger". Op drums 'hard hitter' Hans Spijker. Met zijn bouwjaar van 1968 is hij de Benjamin van de Jurassics. Spijker is tevens drummer van de thrashmetal-formatie "Dead Head". Een show van Jurassic Park is een waar spektakel van 100% puur massieve hardrock 'n' roll. Ze spelen nog altijd de Frankenstein klassiekers uit de 70'er jaren, aangevuld met splinternieuwe Jurassic songs en "old school" hardrock covers van o.a. Black Sabbath, Montrose en nog veel meer. De over de top grote backline van Marshall stacks (een èchte muur) is nog altijd hun handelsmerk. Jurassic Park is een goed geconserveerd prehistorisch geheim van gerijpt muzikaal vakmanschap met een flinke dosis humor!

En we bellen even met Bjørn van Dangerous Times for the Dead om te horen hoe ze hun eerst optreden voor publiek hebben ervaren tijdens het Holland Heavy Festival.

 

Daarnaast is en nog een primeur, ik mag nog voor de release het nieuwste nummer van Nox Aeterma draaien.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl en de app van Omroep Zilt te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur. 

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

omroeprsh

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Algemeen Muziek

Meer nieuws

RSH Marathon is terug!

16-11-2022

HARLINGEN - Na 2 jaren waarin het door de alom bekende redenen niet kon is er dit jaar weer en voor de 6e keer de RSH Marathon.

Wat als je geen advocaat kan betalen?

16-11-2022

HARLINGEN - Tijdens ons gratis spreekuur is het vaak een van de eerste vragen die mensen stellen: 'Als jullie me bijstaan, kan ik dat dan wel betalen?'

Beleid voor het kappen van bomen en de nieuwe aanplant

16-11-2022

HARLINGEN - Het groenbeleid van gemeente Harlingen is het behouden en versterken van de groenstructuur.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen TeamFRL TeamFRL Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad CDA Harlingen CDA Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events