Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Razende Roeland raast rustig voort

20-04-2023

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur en je metal vitamine staan weer klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn, Omroep Zilt.

Deze uitzending ga ik doen waar twee heren van de band “Metalbats Formaly knows as Vortex” mij een tijdje terug wat merchandise voor hebben gegeven. Dus wil je wat winnen is het zeker een reden om te luisteren.

De opening van deze uitzending is voor Dangerous times for the dead, de band timmert gestaag aan de weg en treedt meer en meer op. Helaas nog iets te zuidelijk, maar Drachten en Harlingen waren al een keer hun podium.

Verder is er muziek van Queen of Spades, Vortex en Dreamyth.

 

Dreamyth

Ter ere van de release van hun debuutalbum "Aletheia" via Rockshots Records, verwelkomt de Spaanse power melodic metal Dreamyth fans om zich bij hen aan te sluiten in "Dreamland" met hun nieuwste videoclip met gastvocalen van Primal Fear's Ralph Scheepers en een keyboardsolo van Bob Katsionis ( ex-Firewind).


Gitarist/componist Adrián Carrero vult aan: "We komen bij een van de belangrijkste nummers van het album, niet alleen vanwege de ongelooflijke vocale prestaties van Ralf Scheepers, maar omdat het een van de nummers is die het geluid van de band vertegenwoordigen, op dezelfde manier als Aletheia, maar een beetje complexer qua compositie en arrangementen. Een simpele maar krachtige inleiding maakt plaats voor een klassieke riff opgesierd met klassieke en moderne instrumenten (orgel en synthesizers) om een unieke sfeer te creëren voor het binnenkomen van Mr. Ralf, die op een ietwat mysterieuze manier losbarst alsof het een droom is, om druk dan een enorme kracht op de stem af. Meer dan 6 minuten aan een nummer dat je verrast, opheft en je door zijn dynamiek leidt voor een prachtige reis, je zult niet teleurgesteld zijn.


Dreamyth werd in 2020 opgericht door gitarist en componist Adrián Carrero (Crusade of Bards) en drummer David Macarrilla. Dreamyth bedacht zijn naam door de woorden "Dream" en "Myth" te combineren, die ze omschrijven als "een nieuwe wereld voorbij de verbeelding waar de mythen en legendes echt zijn". Andrea Carrero voltooide de kern van het project na het zingen op alle songs demo's (uitgebracht en niet uitgebracht). Kort daarna werden ze vergezeld door Paolo Andreotti (Crusade of Bards) en tweede zanger Dani G. Mede-oprichter van de band Adrián Carrero's passie voor klassieke geschiedenis en cultuur, vooral zijn verhalen over mythologie in verschillende culturen, beïnvloedt de teksten die de composities van de band begeleiden. Alles speelt zich af in een nieuwe wereld waar ze de Goden zijn, Aletheia. Het conceptalbum neemt fans mee naar een nieuwe wereld "ALETHEIA", en de mythe en legendes eromheen worden soms vanuit filosofisch oogpunt benaderd. "Het idee is ontstaan uit de behoefte om een nieuwe benadering te geven aan de manier waarop de mythen van onze wereld worden verteld. In de loop der jaren zijn deze verhalen die zijn afgeleid van culturele tradities of legendes, die een diepe symbolische betekenis hebben en meestal een les inhouden, zijn op verschillende manieren gedeeld en hebben altijd geleid tot een zekere nieuwsgierigheid en inspiratie in de samenleving. Gelukkig zijn er tal van mythen en legendes en vaak vele variaties van hetzelfde kernverhaal tussen verschillende culturen." voegt Adrián Carrero toe.

Er is ook muziek van Hardland (dat een nieuw nummer uitbracht) Slender Pale en Chiron's Return.

 

Chiron’s Return

Is opgericht begin 2021 door Ronald Kuijt na het uiteenvallen van zijn band Company of Dreams. Ronald liep al geruime tijd met het idee om een conceptalbum te maken met de medewerking van verschillende gastmuzikanten. Petra Jochems was de eerste waar hij contact mee zocht. Petra bedacht de verhaallijn en schreef alle songteksten voor het album. Bijna gelijktijdig met Petra werd Ruth Jochems (ex-Company of Dreams, Ex-Moonstruck) gevraagd om als vaste bassist Chiron’s Return te komen versterken. Zoals geschreven is Chiron’s Return een muzikale band die gebruikmaakt van gast vocalisten, zoals LadyLau, Mirte van der Ham, Deborah Ouwehand en André van Iterson, maar ook van Arthur Stok op de piano. Het eerste nummer bevat alleen het gesproken woord van Tim van Doorn en zet gelijk het sfeertje van deze EP neer. Tijdens het album wordt door toevoeging van het orkest door Ivo Visser een basis gezet voor de symfonische sfeer die de hele tijd in het album door leeft. Inmiddels is 31 maart hun EP uitgekomen.

 

Jezebel

De afsluiting van de avond is in handen van de Nederlandse band Jezebel. Daar heb ik ook al wel vaker iets over geschreven en ik heb naast hun laatste single niet zoveel meer gehoord, wat een goed teken kan zijn als er een album aankomt en veel optredens.

 
Heb je nog suggesties kan je altijd mailen naar rsh.razenderoeland@gmail.com.

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

Kijk live mee

 

OmroepRSH

 

Omroep RSH

 

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Zondag Concert Museum Hannema voor de Vrienden van het Hannemahuis

20-04-2023

HARLINGEN - Enthousiast ontvangen concertje voor de Vrienden van het Hannemahuis in het Kabinet van Baur.

U2 Onair bij Omroep RSH

20-04-2023

HARLINGEN – Zaterdag 22 april 2023 is er van 10.00 – 11.00 uur U2 Onair bij Omroep RSH, presentatie en samenstelling Dorus Breidenbach.

Hoog bezoek bij Maritieme Academie in Harlingen

20-04-2023

HARLINGEN - In Harlingen was het vanochtend een drukte van belang.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wellheat Shop Wellheat Shop Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje TeamFRL TeamFRL Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot
Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wellheat Shop Wellheat Shop Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas CZVideoful CZVideoful BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 CZVideoful CZVideoful
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Wellheat Shop Wellheat Shop Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber TeamFRL TeamFRL Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CZVideoful CZVideoful De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen