Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland raast opnieuw vol gas door!

26-01-2022

HARLINGEN - Donderdag 21.00 uur en je metal vitamine staan weer klaar om gehoord te worden via Omroep RSH en Radio Eenhoorn.

Je kan je mening geven of een suggestie doen tijdens de uitzending via de What's app op nummer 06-42456692. Deze uitzending komen er weer veel Nederlandse metalbands voorbij.


De opening wordt verzorgd door de Schiedamse bands Black Nazareth. De nieuwe Schiedamse rockband Black Nazareth moet in alles het roemruchte maar vooral ook donkere en duistere verleden van de jeneverstad uitademen. "Hard en zwart", omschrijft bassist Henry McIlveen het bondig. De band heeft al een aantal songs opgenomen en is klaar voor de lancering. Dat zal in coronatijden vooral digitaal gebeuren, want een daverend concert zit er voorlopig niet in.


De vier muzikanten van Black Nazareth hebben allen een Schiedamse link. Vandaar ook de naam die verwijst naar het jeneververleden van de stad die ook wel Zwart Nazareth werd genoemd. Wat hen verder bindt is het aantal decibellen dat ze graag uitstrooien. Met bands als Focus, Threnody, Within Temptation en Textures bouwden ze de afgelopen jaren een grote schare fans op, ook internationaal. Omdat er geen concerten mogelijk waren de laatste maanden stortten ze zich op een nieuwe project: Black Nazareth. "Voor mij blijft het gewoon een band hoor, ook voor de langere termijn", lacht Menno Gootjes, gitarist van Focus en Schiedammer in hart en ziel. "Schiedam heeft ook een 'gritty black', zwarte historie met de drankwalmen en de zwarte teer die in de lucht hing. Dat is zo toepasselijk voor de muziek die nu uit ons gekomen is", zegt Gootjes.

Daarnaast is er muziek van de internationalebands Volbeat, Ghost en Luback.

Sinds 2011 heeft deze Spaanse band zijn persoonlijkheid ontwikkeld tot het bereiken van een onmiskenbare identiteit. Rock, blues, folk, soul en Americana worden gecombineerd vloeiend onder de interpretatieve kracht van vijf geweldige muzikanten. Na Imminent (2014), een snelle en diepgaande evolutie, besprenkeld met muziek roots en zuidelijke airs, leidden tot hun tweede album: Relative Keys. Voor vitale onderwerpen (2016). Elf nummers vol nuances, met meer en betere instrumentale ontwikkelingen en een nieuwe lijn in de composities. “Ze bestrijken verschillende takken van soul, blues en folk, en het gevolg is een geluid eigen. Voor elke band die zijn zout waard is, is het hebben van een eigen geluid al een slag gewonnen". – Zeppelin Rock Zijn derde werk, de EP The Deal (2019), is gebaseerd op een pure, organische stijl en helder. Elk lid van de groep ontwikkelt zijn volledige potentieel in de vijf thema's, het voltooien van een emotioneel, complex en nog meer direct en toegankelijk. In januari 2020 was de single "Need (live at Ahalik Studios)" een hit tot nu toe onbekend, waardoor grote verwachtingen werden gewekt. Daarna is de voorschotten "Heat, Flames and Fire", “Beware” en "Black Cat" hadden de leiding over blijf de atmosfeer opwarmen tot de komst van The Measure Of The Step (2021), twaalf sneden die de constante groei van LUBACK laten zien.

De Nederlandse inbreng is van Hvalross, De Bijwerking en er is een lp uitgekomen van Burning, daar draai ik wat van, ik heb muziek mogen ontvangen van de band Slavantas dus daar wordt ook wat van gedraaid.

Slavantas wordt opgericht in het voorjaar van 2007, wanneer een paar vrienden het idee krijgen om een band te beginnen. In eerste instantie om met plezier wat muziek te maken. Wanneer sommige nummers vorm beginnen te krijgen, denken ze aan meer dan alleen plezier spelen. Op 6 september 2008 organiseert Slavantas haar eigen festival in Maastricht (oude muziekgieterij). Na dit succesvolle 1e optreden volgen er nog meerdere optredens. Na een aantal keer wisselen van bandlid valt de band in 2012 uit elkaar. Heel lang gebeurt er niets totdat de zanger besluit op zoek te gaan naar muzikanten die Slavantas weer tot leven willen brengen. Na een gesprek met een van de oud-gitaristen wordt besloten er voor te gaan en in het voorjaar van 2019 werd er een nieuwe start gemaakt met nieuwe leden om opnieuw op te starten, en Heavy Metal terug te geven aan Maastricht en de rest van onze Provence. SLAVANTAS is klaar voor de volgende ronde met een nieuwe aankomst aan de horizon.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com, info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur. 

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

omroeprsh

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

 

 

Muziek

Meer nieuws

Senioren Zeerobben ook weer van start

26-01-2022

HARLINGEN - Voor het 1e en 2e elftal begint de competitie morgen nog niet.

Françoise Stoop, werken op jute

26-01-2022

HARLINGEN - Gemeentemuseum het Hannemahuis toont van 27 januari t/m 27 maart 2022 schilderijen op jute van Françoise Stoop.

De meiden van Zeerobben

26-01-2022

HARLINGEN - De vrouwen van Vrouwen 1 hebben eigenlijk weinig stil gezeten.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus