RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland raast ook tijdens de “herfstweek” van deze zomer

19-08-2021

HARLINGEN - In deze herfstweek van de zomer 2021 is er op donderdag weer een metal vitamineshot, zodat je er weer tegen kunt.

Bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn, schalt er tussen 21.00 uur en 22.00 uur weer de nodige oude en nieuwe Metal, Rock en Grunge door de ether. Wil je nog een nummer toevoegen app dan tijdens de uitzending naar 06-42456692.

 

De week open ik met de uit Stadskanaal afkomstige band Burning. Burning is een old school metal band die een album en EP op hun naam hebben staan en er staat een release gepland voor het einde van het jaar. Volgens de site Metalfan.nl is Burning in 2020 de best metal band van de Benelux. Vorige week donderdag vond de release plaat van hun laatste single.

 

Verder is er muziek van onder andere Airbourne, Slender Pale en Billy Idol.

 

William Michael Albert Broad (Stanmore, Middlesex, 30 november 1955), beter bekend onder zijn artiestennaam Billy Idol, is een van origine Engelse zanger, maar nu vooral werkzaam in de Verenigde Staten. Hij kwam op ten tijde van de punk-beweging eind jaren 70 en wist zich daarna met een eigen geluid als solo-zanger te handhaven, in een vruchtbare samenwerking met de gitarist Steve Stevens wiens geluid een belangrijk mede-bepalend element werd in meerdere hits.

 

Billy Idol zal op 17 september via Dark Horse Records een nieuwe EP uitbrengen, The Roadside, zijn eerste nieuwe release in bijna zeven jaar. Geproduceerd door Butch Walker (Green Day, Weezer) en met Idols oude leadgitarist en co-schrijver Steve Stevens, werd The Roadside bedacht, opgenomen en gemixt bijna volledig in de schaduw van de pandemie. De eerste single 'Bitter Taste' gaat vandaag in première en bevat enkele van Idols meest introspectieve en bekentenis teksten ooit, terwijl hij de confrontatie aangaat met de dood, wedergeboorte en zijn persoonlijke groei in de eenendertig jaar sinds zijn bijna fatale motorongeluk in 1990. “Ik denk dat iedereen zich meer reflectief heeft gevoeld (tijdens de pandemie). Het leek dus heel logisch en natuurlijk om iets over mijn motorongeluk te schrijven”, legt Idol uit. “Zeker, het motorongeluk was de catharsis, het moment van ontwaken. Er bleef een klein beetje van mij over aan die kant van de weg. Maar het was uiteindelijk niet per se een slechte zaak; het was een wake-up call. Misschien heb ik aan die kant van de weg de oneerbiedige jeugdige Billy achtergelaten en de deur geopend voor een meer attente vader en een gevoeliger muzikant.”

 

Verder is er een bijzondere uitvoering van Nothing else matters die ik nu helemaal zal draaien en er is nieuwe muziek van Paradox.

 

Heresy is het tweede album van Paradox, uitgebracht in 1989. Het album predikt een conceptueel verhaal over de kruistocht tegen de Albigenzen in de 13e eeuw. Het is Paradox's best verkochte album tot nu toe en het was het laatste studioalbum van de band gedurende 11 jaar, tot Collision Course. Op 13 augustus 2021 kwam de laatste single Mountains and Caves uit, deze staat op de langspeelplaat Heresy II - End of A Legend die 24 september uitkomt. Paradox is een Duitse power/thrash metal band, opgericht in 1986.

 

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

 

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website. 

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

omroeprsh

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Muziek

Meer nieuws

Jazz in Cee en optreden Harlinger Beach Boys op het Harlinger strand schuiven door!

19-08-2021

HARLINGEN - De Zomer aan Zee ‘Friday on the Beach’ activiteit, gepland op 20 en 27 augustus a.s., gaan niet door!

Fc Harlingen 1 bereid zich voor op nieuw seizoen

19-08-2021

HARLINGEN - De voorbereidingen voor een nieuw voetbalseizoen gaan eindelijk weer van start.

Afslag Harlingen

19-08-2021

HARLINGEN - Zaterdag 21 augustus om 11.00 uur is er een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen bij Omroep RSH.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Omdraai De Omdraai Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Omdraai De Omdraai Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten