Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland raast nog even door na de storm!

23-02-2022

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur is het deze week alleen bij Omroep RSH tijd voor je metal vitamine, in verband met een verkiezingsdebat zal ik niet bij Radio Eenhoorn te beluisteren zijn.

Dus metal liefhebbers uit de Waadhoek je bent van harte welkom via de site van Omroep RSH om mee te luisteren. Je zoals altijd kan je mee “praten” via de whatsapp 0642456692.

Deze uitzending open ik met een top band uit Groningen, ze zijn één van de oudste metal bands van Nederland, Vortex is een hardrock/heavy metalformatie uit Groningen. Samen met bands als Picture, Bodine en Vandale is Vortex een van de grondleggers van de Nederlandse hardrock en metal. De band ondergaat de nodige bezettingswisselingen en is enige jaren inactief, maar blijft trouw aan de traditionele hardrock en heavy metal uit de beginperiode en de dan opkomende New Wave Of British Heavy Metal. Met name in Duitsland heeft de band nog steeds een cultstatus.

Daarnaast is er muziek van Martyr.

Martyr is een powermetalband uit Utrecht die al sinds 1982 bestaat. Tijdens haar bestaan is er een set democassettes uitgebracht, evenals een aantal langspelers. Het grote publiek maakte in 1985 voor het eerst kennis met Martyr, toen het nummer "En Masse a(Stand Or Die)" verscheen op het collectieve album "Metal Massacre VI" van het legendarische Amerikaanse label Metal Blade. Andere grootheden op deze plaat waren Possessed, Hallow's Eve, Dark Angel, The Obsessed, Hirax, Hades en Nasty Savage. Het debuutalbum "For The Universe" uit hetzelfde jaar geldt nog steeds als een klassieker in heavy metal-kringen. De toonaangevende website "Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives" schreef bijvoorbeeld het volgende over dit album: "Martyr's songwriting is enorm superieur aan de meeste van zijn concurrenten". In 2014 werd de groep geëerd door de "Dutch Steel (80's Metal From The Netherlands)" verzamelaar voor Martyr's bijdrage aan de Nederlandse heavy metal geschiedenis. Eea de toenmalige burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, ontbrak ook niet, hij stuurde de groep begin 2018 een persoonlijke brief om Martyr te bedanken voor hun ambassadeurschap voor de stad. De groep treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland, als headliner of als voorprogramma van een bekendere act binnen het heavy metal spectrum (bijvoorbeeld als support van ex-Iron Maiden zangers Paul Di'Anno en Blaze Bayley, Trivium, Iced Earth, Manilla Road, Lizzy Borden, Raven en Saxon). De absolute hoogtepunten van Martyr's carrière tot nu toe waren hun 3 tours in Japan, met waanzinnige menigten. De feedback die Martyr ontvangt op basis van hun prestaties is puur positief (zie beoordelingen hieronder). Martyr brengt op 24 februari 2022 hun nieuwe volledige album "Planet Metalhead" uit en heeft al drie singles "No Time For Goodbyes" (1 juni 2020) en "Fire Of Rebellions" (17 juli 2020) en "Raise Your Horns, Unite!" (15 november 2020). Rick zal daar nog het één en ander over vertellen.

Verder heb ik muziek van Surrecturus. In het hart van het noordwesten van Friesland; Surrecturus werd gevormd door Henk ter Heegde en Ieme van der Veen, uit een wederzijdse interesse in het mixen en produceren van muziek. Henk is een gerenommeerd en gerespecteerd drummer die ook een veelvoud aan instrumenten kan bespelen. Ieme is een zanger die zeer bekend staat om zijn vocale vaardigheden en podiumprestaties; beiden gedreven door de kracht van groots klinkende muziek begonnen ze hun reis. Ze konden het goed met elkaar vinden en korte tijd daarna gingen ze aan de slag met hun eigen songwriting; en alles op te nemen in hun eigen studio. Al snel ontstond het idee om een compleet album op te nemen, de werktitel werd nooit veranderd: Awake and Arise. Ieme werd altijd gedreven door het idee om een op een thema gebaseerd album te schrijven, wat de teksten betreft. En zo reizen we van Lilith, moeder van demonen en geboorte van alle kwaad, naar de Black Magick-trilogie. Te beginnen met het mind control-programma van de oude farao's: Power of the Trivium. Dan duiken we in het resultaat van mind control: Isolatie. Waar al het licht verdwenen lijkt, zullen we opstaan en ontwaken uit deze slaap en verder reizen naar ons eigen oude land waar we ontdekten, we hebben onszelf verkracht en vermoord. Ook al was Luna onze koningin, we hebben haar vermoord uit jaloezie en hebzucht. En dus zal zelfs de nacht sterven, we zullen onze ziel verliezen en op het pad van onze verenigde tranen zullen we de grond van ons oude land bewandelen en haar horen huilen... Zullen we Baldr terugbrengen of zullen we getuige zijn van de wedergeboorte van Lilith …. Voor de meeste leadgitaarsolo's vroegen ze de goed getalenteerde gitarist Geart de Haan. Geweldig getalenteerde speler die met uitstekende solo's kwam, dat komt de nummers echt ten goede en is een geweldige en welkome bijdrage aan het hele album

Dinsadagavond kwam het volgende bericht: Grunge-pionier Mark Lanegan overleden op 57-jarige leeftijd.

Mark Lanegan, die lange tijd leadzanger was van de grungeband Screaming Trees en lid van rockband Queens of the Stone Age, is overleden. Het is niet bekend waaraan, maar vorig jaar werd nog bekend dat de zanger zou lijden aan Covid-19 en een nierziekte zou hebben. Lanegan werd 57. Met Screaming Trees stond Mark Lanegan aan de wieg van de grungebeweging. De band scoorde hits als Nearly lost you en Shadow of the season. Na de split van de Trees in 2000 bleef hij soloplaten maken, maar werkte hij ook samen met onder meer Queens of the Stone Age. Hij is bijvoorbeeld te horen op hun albums Rated R en hun doorbraakplaat Songs for the deaf.De zanger schreef ook diverse boeken. Zijn laatste werk, Devil in a coma, kwam afgelopen jaar uit. Hierin beschreef de Ierse artiest hoe hij als muzikant omging met de coronalockdown.

Dus ik zal van deze zanger zeker wat draaien.  
 

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

RSHnieuws

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Muziek

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

23-02-2022

HARLINGEN - Het is voorjaarsvakantie en dan is het traditiegetrouw rustig op en rond de velden.

Port of Harlingen: Stremming Sasbrug voor voetgangers/fietsers

23-02-2022

HARLINGEN - Van 7 maart t/m 1 april 2022 is de Sasbrug dagelijks van 08.45 tot 16.00 gestremd voor voetgangers en fietsers.

Grandioze outlet van geuren bij Salon & Parfumerie Rona!

23-02-2022

HARLINGEN - Er gaat het een en ander veranderen in de grondstoffen voor parfums, daarom gaan heel veel parfums nu in de outlet!

Reacties

Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats