Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland raast met een lekker tempo!

18-05-2022

HARLINGEN - Deze donderdagavond staan je metal vitamine weer klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn vanaf 21.00 uur!

Echt even weer een uurtje heerlijk genieten van Nederlandse en een beetje internationale metal. Je kan reageren tijdens de uitzending via 06-42456692.

De opening is deze week van Diggeth. Diggeth is een driekoppig hardrock monster afkomstig uit de Achterhoek en bestaande uit zanger/gitarist Harald te Grotenhuis, bassist Alco Emaus en nieuw achter de drumkit Casper Bongers. De band staat al sinds 2004 op de planken, maar pas in 2009 verschijnt het debuutalbum 21st Century Nomad. Indrukwekkend is het lijstje van bands waarvoor Diggeth heeft mogen openen in de loop der jaren: Michael Schenker, Exodus, Megaletter, Slayer, Karma To Bun, Soulfly, Sacred Reich en heel recent Motörhead’s Phil Campbell And His Bastard Sons. De stijl wordt de door de band zelf omschreven als “Metal ’n Roll.” Hoe dat klinkt? Pak je Lynyrd Skynyrd, Black Sabbath en Metallica platen uit de kast, gooi ze in de blender en kans is groot dat het resultaat klinkt als Diggeth. Eind 2014 verscheen het vorige album Kings Of The Underworld, in 2019 was het tijd voor de volgende stap Gringos Galacticos.

Er is deze week ook muziek van RVH, Martyr, Vortex en Horizon.

Horizon was een Nederlandse metal band uit Breda, bestaande uit Marc Vanreusel, Athur van Loon, Jack Nobelen, Giovanni Pileri en Shmoulik Avigal.  Ze brachten in 1983 een demo uit en in 1985 verscheen hun LP Master of the Game. Daar zijn twee singles van uitgebracht. In 2019 is er nog een compilatie en een live album uitgebracht. De band heeft bestaan tussen 1982 en 1985. De zanger Shmoulik is helaas niet meer onder ons dus van een reünie kan het niet meer komen en ook geen nieuw materiaal meer.

Na deze nationale bands gaan we op eens over de grens kijken met muziek van onder andere The Lizzards, Motorhead, Vision of Atlantis en Bort.

Op basis van rock, hard rock, grunge en heavy metal werd het Argentijnse “power trio” BORT opgericht in 2014 en gevormd door: Martin Zuccarelli (drums en achtergrondzang), Elías Stohge (gitaar en zang), Fernando Gambaleri (bas en zang) en Juan Cupertino (slaggitaar).


Medio 2019 begint het schrijfproces en de pre-productie van “Valhalla”, hun derde album. Hetzelfde jaar zij vroegen een uitkering aan van het INAMU (Instituto Nacional de la música) om de productie te financieren; deze voordeel dat het wordt gegeven aan Argentijnse bands om de muzikale productie te promoten, en in overweging, de bands voeren een evenement uit voor liefdadigheid doeleinden voor een door de band gekozen entiteit. Dus op 14 februari op 2020 begint de opname in Estudio "Sonorámica" (Valle Traslasierra, Córdoba) onder technische leiding van Esteban Kralj; en ging verder op Estudio La Marca (La Plata). Dit nieuwe record werd uitgebracht in november 2020 en bevat 12 nummers, waarmee de eerdere albums op één zijn samengevoegd. Nog een keer, de nieuwe muzikale richting van de band op het gebied van schrijven, componeren en arrangementen; zonder hun . te verliezen "rotsende wortels". "Valhalla", het is de afsluiting van een conceptuele trilogie, rekening houdend met actuele problemen, anekdotische en existentiële betekenissen. Eind 2021 besloot de band hun line-up te wijzigen: tweede gitarist Juan Cupertino voltooit de band tot een kwartet. In 2022 begint het schrijven en componeren van een aanstaande vierde plaat in de toekomst. Nieuwe liedjes wordt in de tussentijd als single uitgebracht; zoals beginnen met het plannen van een belangrijke locatie in het midden van de jaar.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur. 

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

omroeprsh

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Muziek

Meer nieuws

HMHC versterkt trainersstaf voor komende seizoen

18-05-2022

HARLINGEN - HMHC is volop in beweging.

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 11-05-2022 - PvdA Harlingen

18-05-2022

HARLINGEN - Afgelopen woensdagavond was er een raadsvergadering waarin verschillende onderwerpen besproken werden.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen CDA Harlingen CDA Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wellheat Shop Wellheat Shop Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wellheat Shop Wellheat Shop CDA Harlingen CDA Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis