De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland raast lekker vrij door

14-07-2021

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur en je wekelijkse metal vitamine staan weer klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn.

Deze week is het een uitzending met veel uit één lopende stijlen. Uiteraard gaan we de wereld weer over qua bands, maar de hoofdmoot bestaat uit Nederlandse artiesten, want we mogen en moeten trots zijn op onze Metalscene.

 

De avond wordt geopend door Ron Coolen die schreef vorig jaar een nummer over het stad Paradise wat in de as werd gelegd door natuurbranden. Nu is het helaas weer actueel in de Canadese westkust en ook in de Amerikaanse westkust staat weer aardig in de brand. Terwijl bij ons het zuiden onderloopt met water.

 

Verder is er nieuwe muziek van Slender Pale, Volbeat, De Bijwerking en The Deaf Dollars.

 

The Deaf Dollars is een rockband uitgevonden door drie vrienden voor het leven: Pascal Molenaar, Erik Sterk en Kevin Tsie. Met hun enorme koffers aan ervaring vinden ze nu het moment om alles tot het uiterste en vol gas te geven op hun muzikale capaciteiten en te blijven pushen. Communicatie met het publiek en passie en liefde voor het maken van muziek zijn de sleutel tot het maken van hun muziek en dit over de hele wereld te verspreiden. Rock gecombineerd met theatrale emotionele melodieën en de geluiden van de jaren 80 is waarom The Deaf Dollars eruit springen. Met legendes als Prince, David Bowie, Queen en Lenny Kravitz als hun leraren word je meegezogen in een professioneel liveoptreden dat je niet snel zult vergeten.

 

Ook het duistere of extra stevige werk is in deze uitzending weer vertegenwoordigt, want er is muziek van Nox Aeterna en Ektomorf.

 

Het Hongaarse Ektomorf draait al mee sinds 1994 en leverde sindsdien maar liefst veertien albums af. Door de jaren heen was het een komen en gaan van bandleden. De enige nog steeds aanwezige constante factor is zanger/gitarist Zoltán Zoli Farkas. Hoewel het hun aan werkethiek en enthousiasme nooit ontbrak, bleef de doorbraak wat achter. Dat had zeker te maken met originaliteit en kwaliteit van de albums. Niet dat ze slecht klonken, maar behalve enkele meezingers, ontbrak het hun toch aan dat beetje extra. 2017 was jammer genoeg niet zo een schitterend jaar voor Zoli. Heel wat tegenslagen op persoonlijk gebied waren daar de oorzaak van. Gelukkig gaf onze sympathieke Hongaar nooit op en je kent het spreekwoord: wat je niet doodt, maakt je sterker. Alles werd afgereageerd met het schrijven van muziek. Samen met de verhuis naar een nieuw en groter label zorgde dat voor de toepasselijke albumtitel ‘Reborn’. Vijf van de acht nummers zijn nog steeds thrash nummers waar de vonken vanaf schieten. Een ding hebben ze gemeen: de aanwezigheid van eenvoudige maar uiterst catchy refreinen. Meezingen vanaf de eerste luisterbeurt is een feit. ‘Ebullition’ en titelnummer ‘Reborn’ behoren tot het sterkste wat de band ooit heeft afgeleverd. Maar behalve thrash, werd deze keer ook een andere richting ingeslagen. Dat is vooral te horen op ‘And The Dead Will Walk’ en ‘The Worst Is Yet To Come’. Het gaspedaal wordt serieus ingehouden maar in plaats krijg je een logge en dreigende sfeer. Dat laatste gaat nog eens gepaard met een sampler van een onweersbui en onheilspellende kerkklokken die later nog terugkeren. De haat druipt ervan af en alweer is het een schot in de roos. Een beetje de uitzondering is ‘Forsaken’. Met zijn zeven minuten is het direct het langste nummer maar het is ook integraal instrumentaal. Dat kan een beetje gokken zijn want zonder zang toch nog origineel en spannend voor de dag komen is geen sinecure. Hier is dat duidelijk niet het geval. De prachtige gitaarpartijen zeggen meer als woorden zelf. Ektomorf is op ‘Reborn’ bijzonder straf voor de dag gekomen. De wedergeboorte is duidelijk aanwezig. Hopelijk krijgt Ektomorf na al die jaren eindelijk de erkenning want met zo een worp verdienen ze dat wel.

 

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

 

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website. 

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

omroeprsh

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Muziek

Meer nieuws

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 7 juli 2021 - CDA Harlingen

14-07-2021

Harlingen – Beleidsplan Hannemahuis, Jaarrekening Gemeente Harlingen, Begroting 2022 GR Fryslan West.

Publiek geniet van bijzondere performance op Harlinger strand

14-07-2021

HARLINGEN - Om de schoonheid van het strand onder de aandacht te brengen organiseert gemeente Harlingen in samenwerking met BENG Evenementen 10 weken lang 'Friday on the Beach' op het Harlinger strand.

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 7 juli 2021 - Harlinger Belang

14-07-2021

HARLINGEN - Financiële positie van de gemeente Harlingen solide.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Omdraai De Omdraai Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus