Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland raast door met de Belgen

21-01-2021

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur net voordat op vrijdag de avondklok ingaat kan je nog je metal vitamines krijgen bij Omroep RSH.

Deze week een leuke uitzending met centraal een Belgische band.

 

Maar de opening is deze week voor een Harlinger rockband Desert Sons. Desert Sons was van 2000 tot en met 2009 een Friese stonerrockband. De band is afkomstig uit Harlingen. De band bestond uit zanger 'Ome Sake', gitarist Jimi Bonnema, basgitarist Remi van der Schaaf en drummer Angel Vilar Catellar. De band is opgericht in augustus 2000 en het laatste optreden was 3 december 2009 in Theater Romein te Leeuwarden.

 

Verder is er muziek van H.E.A.T. en Fireforce.

 

Fireforce is een combatmetalband zoals ze genoemd worden. Op 15 januari 2021 kwam hun 4e studio album "Rage of War" uit. Deze uitzending zal ik twee nummers van dit album draaien en tussen de twee nummers heb ik een gesprek met Erwin Suetens de gitarist en schrijver van de band. Op de lp-hoes is een staat een soldaat met houten hand als symbool voor het vreemdelingenlegioen. “Rage Of War” is het vierde album van de Belgische heavy metal band Fireforce.

 

Het album werd geproduceerd door R.D. Liapakis en Bob Briessinck en met de bekende Henrik Udd achter de mixing en mastering desk, herontdekte de band hun strakke, stuwende heavy metal; als een panzer op volle toeren! Twaalf (tien op de LP-versie) intens krachtige nummers die definitief de kracht in hun combat metal zullen steken. Tegelijkertijd zullen vele aangename harmonische en melodische componenten zeker indruk maken. Het concept van het album blijft ongewijzigd: historische gebeurtenissen door de eeuwen heen die onze wereld vandaag hebben bepaald. Gevechten en moed, waanzin en oorlog ... "Rage Of War" is een heavy metal-oproep tot wapens, een krachtige vecht verhalen-vertellende samensmelting van beukende drums, strakke gitaarriffs, zware baslijnen, hoofdthema's en solo melodieën rondom en natuurlijk geven furieuze vocalen een stem aan de oorlogsteksten en beschrijven ze het bloed, het verlies en de moed op een slagveld! Deze plaat klinkt solide, zwaar en het zal zeker de Heavy Metal-plaat zijn die alle echte metalheads over de hele wereld moeten hebben! Het gevecht houdt nooit op!

 

Daarnaast is er nog muziek van Anvil, Ron Coolen en Sabaton.

 

Sabaton is een Zweedse heavy metal band, opgericht in 1999. Kenmerkend voor de band zijn de liedteksten die bijna zonder uitzondering gaan over historische oorlogen, veldslagen en personages. De band bestaat sinds 2016 uit Joakim Brodén (zanger), Pär Sundström (basgitaar), Chris Rörland (gitarist), Tommy Johansson (gitarist) en Hannes van Dahl (drummer). In januari 2019 lanceerde de band het onlinekanaal Sabaton History Channel. Op dit kanaal werd de historische achtergrond van Sabaton-nummers uitgelegd in samenwerking met historici. In april 2019 volgde de single Bismarck, een ode aan het Duitse slagschip uit de Tweede Wereldoorlog. In juni 2019 volgde het album The Great War. De tournee voor dit album werd uitgevoerd samen met een koor (the Great War Choir) en met leden van de band Apocalyptica. Samen met Apocalyptica werd ook het nummer Angels Calling opnieuw opgenomen en als single uitgebracht. Op 1 augustus 2019 speelde Sabaton ter ere van haar 20-jarig bestaan een grote show op Wacken Open Air. Hier werden twee podia tegelijkertijd in gebruik genomen. Oud-leden Daniel Mÿhr, Daniel Mullback, Rikard Súnden en Thobbe Englund speelden samen met Sabaton een deel van de setlist mee. Tijdens een memorabele show op het festival Hellfest in 2019 werd Sabaton gevraagd om als headliner de band Manowar te vervangen, die enkele uren voor de show haar optreden had gecanceld. Veertig minuten voor het begin van de show verloor zanger Joakim Brodén zijn stem. Gitaristen Tonny Johansson en Chris Rörland namen de vocalen over, terwijl Brodén tijdens de show de teksten uitdeelde en printte en samen met vrienden op het podium ging lunchen.

 

En er is een primeur van Dangerous Times for The Dead zij hebben net hun nieuwe single afgerond en deze zal wordt bij Razende Roeland als eerste op de radio gedraaid.

 

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

 

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

 

Wil je tijdens de uitzending nog iets kwijt kan ook appen via 06-42456692 maar dan alleen tussen 21.00 en 21.50 uur. 

 

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

RSHnieuws

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Muziek

Meer nieuws

Subsidie voor opvang regenwater en meer groen

21-01-2021

HARLINGEN - Inwoners en bedrijven in de gemeente Harlingen kunnen in 2021 subsidie aanvragen voor de aanleg van meer groen en het opvangen van regenwater.

HMHC: trainingen aangepast aan avondklok

21-01-2021

HARLINGEN - Deze week hoorden we van het kabinet dat de corona-maatregelen nog verder aangescherpt worden.

Harlinger Kampioenschap Sloeproeien 2021 ook afgelast

21-01-2021

HARLINGEN - Na lang en intensief beraad, heft het bestuur helaas moeten concluderen dat het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien ook dit jaar niet doorgaat.

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Food 80/20 Food 80/20 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20