Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland raast alweer 5 jaar!

20-09-2022

HARLINGEN - Deze donderdagavond vieren we het 5-jarig bestaan van het programma Razende Roeland bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app tussen 21.00 en 0.00 uur.

Je kan natuurlijk deze avond mee doen en praten via de sociale media en via de app van Omroep RSH op 06-42456692.

Het begon in de marathon tijdens het 25-jarig bestaan van toen nog Radio Stad Harlingen, even een uurtje Hardrockmuziek draaien. In 2017 het idee ingediend en gelukkig werd het goedgekeurd om op de zaterdagavond de ether van Harlingen en omgeving te verblijden met Hardrock, Grunge en Heavy Metal. In 2018 is het programma verhuisd naar de donderdagavond en in 2019 ging het van één keer in de twee weken naar een wekelijks uurtje Hardrock en Heavymetal.

Door en dankzij de corona werd Razende Roeland ook ontdekt door Nederlandse Hardrockbands en werd de radio een belangrijke bron om nieuwe muziek te verspreiden en te laten weten dat de bands er nog waren en zijn. In 2020 waren er ook een paar bijzondere uitzendingen zoals op kerstavond en oudejaarsavond, heerlijk om dan jouw passie en de passie van bands te laten klinken op die avonden.

Razende Roeland heeft dankzij de contacten op gedaan in de jaren 2020 en 2021 veel bands in de spotlights kunnen zetten. Ik denk aan de specials met Martyr, Hardland, Dangerous time for the Dead en onlangs nog met Sad Iron. Geweldig om een hele band aan de telefoon te hebben en samen van de muziek door hen gemaakt en geïnspireerd te genieten.

In deze uitzending van 3 uren zal ik proberen veel bands die ik heb mogen spreken aandacht te geven, maar ook de grote en kleine internationale bands krijgen hun platform.  

De avond wordt bijzonder omdat het voor het eerst is dat er een band live komt spelen in de studio, daarnaast zijn er een paar prijs vragen waar we leuke prijzen voor hebben.

Het feestprogramma zal vol zitten met heerlijke muziek van onder andere Pearl Jam, RVH, Vortex Ron Coolen, Arjen Lukassen en Burning.

Liefhebbers van een portie ouderwetse heavy metal opgelet. Burning uit het geweldige Stadskanaal (Groningen) heeft zijn 3e langspeler, getiteld Source of Humanity uitgebracht in 2021. Weer een album met dik veertig minuten heavy metal die rechtstreeks uit de jaren tachtig afkomstig lijkt. De band is opgericht in 2013 en in 2016 kwam hun eerst LP Nightmares uit.

Natuurlijk zal ik als kind van de jaren tachtig ook een plaat van Iron Maiden, Dio en Testament draaien. Maar het merendeel van de muziek deze avond zal komen uit Nederland. Met band zoals Jezebel, Manora, Slavantas, Diggeth en Mystic Motion.

Vorig jaar werden we wakker geschud door de band Mystic Motion uit Emmen die met Wake up! Nu had ik het genoegen om met de leadzanger een telefoongesprek te hebben en in dit gesprek werden er nog twee gloednieuwe songs van de 7-koppige band bekend gemaakt. Onlangs bracht de band “noodgedwongen” zes nummers in eigen beheer uit. De band is net als vele andere bands alweer heerlijk aan het spelen in diverse zalen.

Er zal op de avond ook ruimte zijn voor nieuwe muziek van Slender Pale. Dangerous time for the Dead is de band die spelen komt dus ik denk dat we een top feestje gaan hebben!!

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com, info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 0.00 uur.

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

omroeprsh

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Muziek

Meer nieuws

Jan Reier Arends ontvangt gemeentelijke draagspeld

20-09-2022

HARLINGEN - Op maandag 19 september 2022 mocht burgemeester Ina Sjerps de gemeentelijke draagspeld uitreiken aan Jan Reier Arends.

Waddenrobkes (video)

20-09-2022

HARLINGEN - Hoe leuk is dit toch!

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Wellheat Shop Wellheat Shop Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten