HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland raast 2022 binnen!

05-01-2022

HARLINGEN - Op deze eerste donderdag van 2022 is er ook tijd voor de Metal vitamine bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn.

Tussen 21.00 en 22.00 uur zal ik weer de leukste en best metal draaien uit Friesland, Nederland en de rest van de wereld. Natuurlijk wens ik alle luisteraars en lezers van mijn berichten een gelukkig, gezond en muzikaal 2022 toe. Je kan reageren tijdens de uitzending via de whatsapp van Omroep RSH op nummer 06-42456692.

De opening wordt verzorgd door Vortex. Vortex is een hardrock/heavy metal formatie uit Groningen. Samen met bands als Picture, Bodine en Vandale is Vortex een van de grondleggers van de Nederlandse hardrock en metal.

Verder heeft de band Endeavour eind vorig jaar een nieuwe single uitgebracht en dat reden genoeg om iemand van de band eens te bellen en vragen te stellen over de single, de band en eventuele LP.

Er is ook muziek van Methusalem, Martyr en het Grutte Pier Project feat. Carla DeBruine.

Op 28 oktober 2020, is het 500 jaar geleden dat Friese vrijheidsstrijder Grutte Pier overleed. Momenteel wordt er gewerkt aan een film die de komende jaren vormgegeven zal worden. Grutte’ Pier Gerfols Donia (1480-1520) was een vrijheidsstrijder die vocht tegen de graven van Holland toen zij besloten om Friesland te willen overnemen. De boer was een reusachtige man die beschikte over bovenmenselijke kracht. Nadat een leger zijn vrouw doodde, ging Pier ten strijde tegen de gouverneur van Friesland, die hij als bezetter zag. Hij richtte zijn eigen leger op dat op de Zuiderzee Hollandse schepen begon te plunderen.


Daar is ie dan! Het vervolg van ‘Skriem om my’ (nr. 11 in de Fryske Top 100) Het dreamteam Nico Outhuijse/Steven De Jong, en Carla De Bruine hebben een nieuwe track gemaakt genaamd ‘Fleane yn ’e Loft’. Voor het ‘Grutte Pierproject’ liet Steven zijn oog vallen op een nummer van Howard Blake (Walking in the air). Nico heeft wederom een prachtige mix gemaakt. Het idee werd geboren om een compleet Fries album uit te brengen als de eerste film volgend jaar in release gaat. Grutte Pierproject (GPP) bestaat naast de film uit diverse spin offs. Grutte Pierproject is een triologie film/serie/musical/muziek/event productie over het leven van vrijheidstrijder ‘Grutte Pier’ (1480-1520) Het is op de releasedatum van deze single – 28 Oktober 2021 – precies 501 jaar geleden dat Pier overleed in Sneek en werd begraven onder de Martinikerk aldaar. Fleane yn ’e Loft gaat over de vriendschap en liefde tussen mensen, jong en oud met eenzelfde gevoel voor vrijheid en onafhankelijkheid – “Ik hâld dy stevich fêst, wy sweve oer it strân, sa fry, Ik hingje tsjin dy oan, it jout my djippe rêst”-.


We sluiten af met Nightwish gewoon omdat het kan.


Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur. 

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

omroeprsh

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Muziek

Meer nieuws

Dankje allemaal!

05-01-2022

HARLINGEN - Dankjewel allemaal dat jum op ut prachtige lied, 'Mooie stad an 't Wad', stemt hewwe.

Uit de schatkamer van… Geertje Bode

05-01-2022

HARLINGEN - Donderdag 6 januari van 19.00 - 20.00 uur bij Omroep RSH.

In de kijker van GroenLinks: Frituurvet

05-01-2022

HARLINGEN - Oliebollen, appelflappen, een patatje op zijn tijd.

Reacties