HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland ontmoet Vortex bij Omroep RSH

07-07-2021

HARLINGEN - Deze donderdag 08-07-2021 in de herkansing!

Razende Roeland ontmoet Vortex en zij zorgen voor de nodige metal vitamine tussen 21.00 en 22.00 in de ether bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn. Dus je kan weer lekker afstemmen op één van de twee regionalen in Noord West Friesland. Ben je nou woonachtig buiten dat gebied, wat ik ook wel snap dan kun via www.omroeprsh.nl mee luisteren en kijken. 

 

Ik zal telefonisch contact hebben met Jurjen dat is zeker. Alle bandleden hebben in ieder geval nog een favoriet nummer ingeleverd, dus ook qua muziek variatie zit je goed. Er is weer een prijsvraag, met als prijs de 45rpm single Horrible Dolls op vinyl en je kan tijdens de uitzending reageren via 06-42456692. 

 

Vortex is een hardrock/heavy metalformatie uit Groningen. Samen met bands als Picture, Bodine en Vandale is Vortex een van de grondleggers van de Nederlandse hardrock en metal.  Vortex wordt beschouwd als de meest toonaangevende Groninger band in dit genre. Hun geschiedenis is er een van ups en downs en talrijke bezettingswisselingen.  Vortex ontstaat begin 1979 als rockband, deels vanuit de groep Living Rock. Al in de loop van dat jaar wordt de muziek harder en sneller en is dan overwegend hardrock. Ook heavy metal wordt niet geschuwd. 

 

2014 is een speciaal jaar voor Vortex, men viert namelijk de 35e verjaardag! Hun jubileum vieren ze met een nieuwe plaat! Nog specialer is het feit dat het optreden (31 januari 2014) in Vera wordt vereeuwigd en verschijnt op dvd. In 2019 bestaat Vortex 40 jaar. Ter gelegenheid daarvan komt een nieuw album uit en een speciale editie dubbel-cd met nooit gereleasde demo's. De heren hebben gevraagd om muziek van de onder andere Burning, Furries en Denner Shermann.

 

In de vorige eeuw, nog ver voor ondergetekende naar muziek ging luisteren die ook maar enigszins in de buurt van metal komt, zette Mercyful Fate de muziekwereld op z’n kop met albums als Melissa en Don’t Break The Oath. Behalve de duistere teksten en de stem van zanger King Diamond, was het vooral het gitaarspel van Michael Denner en Hank Sherman dat de band inmiddels tot een legende heeft gemaakt. Tegenwoordig laat Mercyful Fate weinig meer van zich horen. De heren Denner en Sherman hebben echter niet stil gezeten en hebben een aantal songs weten te creëren waarvan zij vinden dat ze het met de wereld moeten delen. Omdat een album met alleen maar twee gitaristen zeer waarschijnlijk nogal snel gaat vervelen, hebben de heren een aantal oude bekenden gevonden om hun songs tot leven te wekken. Bij Demonica troffen ze Marc Grabowski om de bas te hanteren. Op de drums was er maar een persoon geschikt en dat is Snowy Shaw, die ook al in Mercuful Fate speelde. Over een zanger moest iets langer nagedacht worden, maar uiteindelijk mocht Sean Peck zijn kunsten laten horen. Oké, genoeg nu over de voorgeschiedenis, tijd voor het belangrijkste aspect van dit alles; de muziek. De openingstonen van Satan’s Tomb laten direct horen wat we allemaal willen horen, gitaren! Een heerlijke riff zoals we ze inmiddels uit ons hoofd kennen van de “klassiekers”. Zodra Peck zijn mond opentrekt, is gelijk duidelijk dat hier een goede keus is gemaakt. Hij heeft een iets zwaardere stem dan King Diamond heeft (wie niet?!), maar wel een waanzinnig bereik. Gevolg is dat de uithalen minder schril over komen en de songs ook gelijk dreigender klinken. Ondertussen duelleren de heren Denner en Shermann er lekker op los met hun gitaren en vergeet je bijna dat dit Denner/Shermann is en niet een nieuwe Mercyful Fate. Ook de overige songs, War Witch, New Gods en Seven Skulls brengen precies wat je verwacht van deze legendes. Na dik twintig minuten is het plotseling afgelopen en is Satan’s Tomb aan zijn einde. Voor eenieder die er nog aan twijfelde is het na het beluisteren van deze EP wel duidelijk, Denner/Shermann gaat verder waar Mercyful fate jaren gelden gestopt is. De juiste mensen zijn bij elkaar gekomen en ze zijn in staat om menig luisteraar kippenvel te bezorgen met hun gitaarspel. Een must-have voor elke metalhead! Nog meer goed nieuws: de heren zijn bezig met nog meer nieuw materiaal voor een langspeler.

 

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. 

 

Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook. 

 

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website. 

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

omroeprsh

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Muziek

Meer nieuws

Copini Brillen en Contactlenzen winnaar Vitesse sponsorcompetitie 2021

07-07-2021

HARLINGEN - Al vele jaren organiseert P.V. Ons – Genoegen een bedrijven sponsorcompetitie.

VVH-dames 1 heeft de selectie voor komend seizoen rond

07-07-2021

HARLINGEN - Ondanks dat ook het afgelopen seizoen door Corona niet kon worden uitgespeeld.

Zomer aan Zee: Kunst & Theater performance door De Kompanen

07-07-2021

HARLINGEN - Vrijdag 9 juli a.s. staan de Kompanen met hun kunst & theater performance op het 'Friday on the Beach' programma van Zomer aan Zee!

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus CDA Harlingen CDA Harlingen VVD Harlingen VVD Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen