Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland ontmoet Surrecturus!

23-03-2022

HARLINGEN - Deze donderdagavond is het tijd voor een portie metal vitamine bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn.

Tussen 21.00 en 22.00 uur komt er weer een uitzending van Razende Roeland je huiskamer binnen, waarin we deze keer kennis gaan maken met Surrecturus en hun vragen gaan stellen over hun nieuw uit te komen album. Ieme en Henk zijn te gast in de studio, voor het eerst sinds lange tijd kan ik weer mensen ontvangen live in de studioruimte.

Henk ter Heegde en Ieme van der Veen (=ik) zijn (voor het eerst) aan elkaar voorgesteld op het festival Bumarock in Anjum juni-2018, Henk speelde drums in de band Johnny Engine waar mijn muziekvriend Bennie Visser gitaar inspeelde. Ik was geluidstechnicus/mixer FOH die dag. Bennie stelde ons aan elkaar voor en er was meteen een klik, we spraken over muzieksoftware, opname techniek en mixen. Na dat festival besloot Henk mij een muziek ideetje, die hij had liggen te sturen. Ik luisterde het af en was meteen verkocht en heb dit voorzien van tekst en zang teruggestuurd. Toen Henk dit hoorde, was hij ook verkocht en besloten we samen dit nummer opnieuw en goed op te nemen. Hij staat inmiddels op het album met de titel “My Tears Unite”. Toen we eenmaal bezig waren met opnames en uitwerken van het nummer, hebben we afgesproken dat we een heel album gingen maken. Ik liep al langer met het idee om een thema gebaseerd album te maken en zo zijn we van start gegaan. Het hele album is van A tot Z zelf geschreven, opgenomen, gemixt en gemastered in onze eigen studio te Stiens. Henk had de studioruimte met control room en drum opname gedeelte, aangevuld met zijn basic studio hardware en ik vulde daaraan mijn hardware en software toe om samen 1 gehele studio te vormen, complementeren en completeren. Met opnames en schrijven componeert Henk ter Heegde het totale muziekgedeelte en speelt ook alle instrumenten zelf in. De zang en tekst worden door mij verzorgd; zang melodieën ook, al zijn er een aantal nummers waarvan de zangmelodie gezamenlijk in de studio, tijdens opnames ter plekke bedacht zijn. Voor een aantal solo’s hebben we een oude bekende van mij gevraagd; Geart de Haan. Je hoort zijn solo’s op Lilith, Power of the Trivium, Awake and Arise, Luna was my Queen en My Tears Unite. Surrecturus is vanaf aanvang een tweemans studio formatie. Op dit moment is Surrecturus druk schrijvend en opnemend met nieuwe nummers en internationale collaboraties. Wellicht met betere concert vooruitzichten ten aanzien van overheidsmaatregelen, kan er in de toekomst een band worden geformeerd rondom Henk en Ieme. Het is op dit moment hun ambitie zoveel mogelijk luisteraars te bereiken, daarmee een Surrecturus fanbase te creëeren en om op termijn daarvoor op te kunnen treden. De promotie van het huidige album, wat vanaf 25 maart 2022 gelanceerd wordt, neemt eerst de meeste aandacht en tijd, daarna ziet men wel wat daaruit voortvloeit.

De heren hebben ook twee favoriete songs aangeleverd. Dus het is niet alleen maar Surrectus wat we horen gaan. Er is ook muziek van Amrophis.

Amorphis is een Finse heavymetalband, opgericht in 1990 door Jan Rechberger en Esa Holopainen. Eerst was het een deathmetalband en later speelde de band mainstreammuziek met niettemin een stijgende complexiteit van de muziekstukken. Amorphis is bekend vanwege hun Engelse vertaling van het Finse epos, Kalevala, als de bron voor hun teksten.

 

Er is muziek van Children of Bodom.

Children of Bodom was een metalband uit de Finse stad Espoo. De stijl van de band valt onder het genre melodieuze deathmetal, hoewel hun muziek ook wel beïnvloed is door powermetal, symphonic metal en black metal. Children of Bodom was actief van 1993 tot 2019. De groep combineert ruwe zang ('grunts' en 'screams') met keyboard en snelle gitaarsolo's. De teksten van Children of Bodom zijn meestal Engelstalig.

Daarnaast is er nog ruimte voor Axis Mundi en Atreides.

Atreides is een Spaanse heavy-power metalband gevormd door Dany Soengas (Skydancer) in 2014.

Dus er is genoeg reden om weer een uurtje heerlijk voor de radio, laptop of speaker te gaan zitten en te genieten van mooie rock.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur. 

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

omroeprsh

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Muziek

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

23-03-2022

HARLINGEN - In verband met de nieuwe indelingen die op komst zijn was het afgelopen zaterdag een voor Zeerobben begrippen rustige zaterdag.

Werkzaamheden A31 tussen Harlingen-Havens en Marsum

23-03-2022

HARLINGEN - Rijkswaterstaat voert vanaf maandag 28 maart tot zaterdag 30 april grootschalig onderhoud uit aan de A31 tussen Harlingen-Havens (19) en Marsum (22).

Oproep: Vlag halfstok als eerbetoon aan Piet Paulusma

23-03-2022

HARLINGEN - Een oproep aan alle inwoners van Harlingen om als eerbetoon aan onze markante stadsgenoot en weerman Piet Paulusma komende vrijdag de vlag halfstok te laten wapperen.

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires