RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland neemt geen gas terug, maar raast moedig voorwaarts

10-12-2020

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur staan ze weer klaar je metal vitamines bij Omroep RSH.

Na een uitzending met twee leuke gesprekken, ga ik deze week weer helemaal los met muziek. Deze uitzending is een gedeelte mee geregisseerd door Jelle Zijlstra. Hij droeg een paar ideeën aan waarop ik weer verder kon zoeken. Er is muziek van Led Zeppelin, Arch Enemy en Greta van Fleet. 

 

Greta Van Fleet is een Amerikaanse rockband uit Frankenmuth, Michigan, opgericht in 2012. De band bestaat uit zanger Josh Kiszka, gitarist Jake Kiszka, bassist Sam Kiszka en drummer Danny Wagner. De groep tekende in maart 2017 een contract met Lava Records en een maand later bracht de band zijn debuutstudio-ep Black Smoke Rising uit. Hun eerste single, "Highway Tune", kwam vier weken op rij bovenaan de Billboard US Mainstream Rock en Actieve Rock Charts in september 2017. Een tweede ep, From the Fires, die de vier nummers bevatte van Black Smoke Rising en vier nieuwe nummers, werd uitgebracht op 10 november 2017, dit tegelijk met een tweede single, "Safari Song". Hun eerste volledige album, Anthem of the Peaceful Army, verscheen op 19 oktober 2018, met vooruitlopend daarop de single "When the Curtain Falls", die werd uitgebracht in juli 2018. Greta Van Fleet speelt hardrock waarvan vaak een gelijkenis wordt getrokken met Led Zeppelin, mede door de stem en de uithalen van zanger Josh Kiszka. De band geeft zelf ook toe beïnvloed te zijn door Led Zeppelin. Zo heeft gitarist Jake onder meer een jaar lang het gitaarwerk van Zeppelin gitarist Jimmy Page bestudeerd (evenals dat van andere classic rocksterren). Er is net een nieuwe single uitgebracht en 16 april 2021 komt hun tweede album uit. 

 

Ook is er muziek van Vortex, Metallica en Mind of Fury.  

Degenen die hun leven hebben gegeven in het belang van hun land, zijn veiligheid en welzijn, de ware helden van de natie die nooit naar huis terugkeerden naar hun geliefden. De Amerikaanse natie heeft zijn gevallenen en veteranen dierbaar en laat hun herinnering nooit wegglippen. Naast het gevoel van verlies is er een manier om in de stralende ogen van de toekomst te kijken.

 

Het heavy metal trio, Mind Of Fury, dat onlangs hun tweede album, "The Fire" uitbracht, deelt de herinnering aan degenen die verloren en verdwenen waren, maar nooit vergeten, met een video voor het nummer "Far Away". Moge licht schijnen op de gezinnen van degenen die dienen en degenen die hun leven hebben opgeofferd om de burgers van het land te beschermen. Dank u voor uw service.

 

Mind Of Fury, opgericht in 2015, barstend van de melodieuze, door heavy metal gedreven geest, werd gevormd door het trio: vocalist/ gitarist, geboren Chileens, Ghee-Yeh, bassist Mike Frankenbush en drummer Henry Moreno (ex-Imagika / ex-Taunted). De gevaarlijke ontmoeting die Mind Of Fury is, is een ensemble van Bay Area Thrash Metal ontmoet neoklassieke gitaarversnippering in de stijl van Yngwie Malmsteen, samen met de groove die het brood en de boter van Pantera is geweest. In de loop van hun carrière bracht de band hun debuut "Do Or Die" (2017) uit, dat zeer goed werd ontvangen door de media en de solide basis van een perfecte harmonie van de verschillende richtingen van de band binnen Metal bewijst. Het enthousiasme dat om het album cirkelde, verzekerde de band van een plek op de editie van Rocklahoma Festival 2017. Het vervolgalbum van "Do Or Die", "The Fire", ziet de Mind Of Fury als een ondertekende band, die deel uitmaakt van de groeiende selectie van RFL Records, zet de old school Metal-vlam voort die brandt in de harten van zijn leden en een aandacht van de media.

 

We sluiten af met de kerst hit van Hardland. Inmiddels al première schijf bij de collega's van Radio Viva. 

 

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook. 

 

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website. Wil je tijdens de uitzending nog iets kwijt dan kan ook appen via 06-42456692 maar dan alleen tussen 21.00 en 21.50 uur.

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

RSHnieuws

 

Omroep RSH

 

Muziek

Meer nieuws

Harlingen nog aantrekkelijker met toeristische arrangementen

10-12-2020

HARLINGEN - Een bezoek aan een stad wordt aantrekkelijker als je vooraf je bezoek kunt plannen.

Ane Schaap HJO Zeerobben

10-12-2020

HARLINGEN - Terwijl er heel veel stilligt in de voetballerij, is Zeerobben alweer begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen 2021/2022.

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Omdraai De Omdraai Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12
Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie