Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland komt op stoom richting een lang weekend!

13-04-2022

HARLINGEN - Ook op witte donderdag staat de metal vitamine voor je klaar, via Omroep RSH en Radio Eenhoorn komt het weer bij via de ether en het internet.

Tijdens de live uitzending kan meepraten via de whatsapp op 0642456692,

Deze uitzending openen we zeer stevig met Arch Enemy. De reden om met deze Zweedse melodicdeathmetalband te beginnen is omdat de Nederlandse symfonische deathmetalband  Axis Mundi aan het eind van de maand April hun album uitbrengen en ik daar deze donderdag met Arne over ga praten.

Verder is er muziek van Luback, Saffek en Cobra Spell.

De internationale band Cobra Spell is het geesteskind van de Nederlandse gitariste Sonia Anubis (ex-Burning Withes en sinds kort ook ex-Crypta) en de Mexicaanse gitarist Sebastian Silva (Unto Others), die hun voorliefde voor de jaren tachtig metal via deze band wilden uiten. Inmiddels heeft Silva de band verlaten en heeft mevrouw Anubis in bassiste Angelina Vehera, zanger Alexx Panza (Hitten), drummer Léonard Cakolli en gitariste Esmée van Sinderen de nodige gelijkgestemde zielen gevonden om de line-up te completeren. Opener en eerste single ‘Addicted To The Night’ (waar ook een videoclip voor gemaakt is) toont meteen de belangrijkste pluspunten van de band, zijnde de fris klinkende en energieke gitaarriffs en -solo’s van de gitaar tandem Anubis/van Sinderen en de krachtige zang van Alexx Panza. Een en ander wordt ondersteund door een prima ritmesectie en verpakt in compacte en aanstekelijke nummers. De herkenbare refreinen zorgen er voor dat je binnen de kortste keren mee zit te brullen en dat is wat mij betreft een erg positief signaal. Het navolgende ‘Steal My Heart’ kent een sterke groove en heeft een wat hoger glamrock-gehalte, maar is eveneens een prima nummer met lekker gitaarwerk. ‘Steal My Heart’ bevat weer wat meer pop-elementen en zou het eind jaren tachtig zeker niet slecht gedaan hebben op een plaat van Winger of een soortgelijke band. Het refrein is na enkele luisterbeurten in ieder geval niet meer uit je kop te krijgen. Afsluiter ‘Accelerate’ is het hardste nummer op deze EP en de speedy riffs hebben een bepaalde New Wave Of British Heavy Metal-vibe. ‘Anthems Of The Night’ bevat een viertal sterke metal tracks, die een goed beeld geven waar Cobra Spell voor staat en waar ze toe in staat zijn. Het persbericht van Sonia Anubis, waarmee ze haar afscheid van Crypta aankondigde, gaf aan dat ze zich volledig wilde gaan focussen op Cobra Spell en na deze ‘Anthems Of The Night’ gehoord te hebben kan ik haar beslissing wel begrijpen. Melodieuze metal met een sterk jaren tachtig sausje doet het bij mij altijd goed, maar ik denk dat er een grote schare metalheads is die dit materiaal van Cobra Spell zeker zullen kunnen waarderen.
Ook is er muziek van Vision en Moonrock.


Moonrock heeft een demo opgenomen, deze demo bevat zanger Shmoulik Avigal die naam maakte in Nederland en albums uitbracht met "Picture" en "Horizon". In 1985 verhuisde hij naar New York om zich bij een nieuwe line-up van "The Rods" aan te sluiten. Dani Shetrit ging tegelijkertijd twee jaar studeren aan "Berklee College of Music" in Boston. In 1986 ging hij terug naar Engeland om zich bij de Ierse metalband "Blackwych" aan te sluiten. In 1988 verhuisde hij naar de stad New York en begon zijn eigen band "Paganmoon". Eenmaal in New York verenigde het lot hen en begon "Moonrock". Als aanvulling op de line-up werd de New Yorkse stadslegende bassist Eric Klaastad van Squadran (VS) aangeworven samen met Dennis Monroe op drums en Kenn Distin op keyboards. Tegen het einde van 1998 ging de band de Heatwave-studio's in en nam deze demo met 12 nummers op. In 1999 had wijlen Shmoulik Avigal met gitarist Dani Shetrit een demo van 12 nummers uitgebracht, getiteld "Mindless Creatures". Ze noemden de band Moonrock en hadden een stijl tussen Metal Church en Black Sabbath (Martin-tijdperk). De demo is nooit officieel uitgebracht, maar Classic Metal Records zal het op zich nemen om hem relatief snel opnieuw uit te brengen.

 

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com, info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur. 

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

omroeprsh

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Muziek

Meer nieuws

Zeerobben: Toppers van Toen

13-04-2022

HARLINGEN - Vanwege alle corona-maatregelen heeft ook het toernooitje voor de toppers van toen stil gelegen.

Gratis hockeyen bij HMHC

13-04-2022

HARLINGEN - Het paasweekend is voor hockeyers altijd een inhaalweekend.

12e editie Harlinger Kampioenschap Sloeproeien

13-04-2022

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd er voor de 12e keer gestreden om het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Karsten Wonen Karsten Wonen
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns