Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland gaat weer volle bak tegen de wind in!

07-04-2022

HARLINGEN - Het is donderdagavond 21.00 uur en je radio staat op Omroep RSH of Radio Eenhoorn, je kan je laptop of pc op de site van één van beide omroepen zetten en dan meeluisteren of kijken.

Je metal vitamine staan weer klaar. Tijdens de uitzending kan je ook nog een bericht achterlaten in de app via 0642456692 om te laten weten wat je ervan vindt.

Deze uitzending open ik met de band Stoned at Pompeï om deze band is gevraagd door een Spaanse luisteraar.

Stoned at Pompeï werd opgericht op het moment dat vier gevestigde muzikanten besloten om samen te komen om hun gevarieerde invloeden samenvoegen waardoor dit hun hoofdproject wordt. Met een uitgebreide muzikale carrière van jongs af aan hebben de leden van Stoned at Pompeï uitgebreide ervaring op podia in heel Europa, erin geslaagd om professionele muzikanten te zijn in de Geschenk. Afkomstig uit VIGO (Pontevedra) strijden ze in verschillende formaties zoals (A Roda, Moon Cresta, MITIC El Espectáculo) en hebben samengewerkt met talloze artiesten zoals (Broken Peach, Aphonnic, El Gran Wyoming & Los Insolventes, Michael Legend Musical en een lange enz.) In 2013 brachten ze hun eerste single "Heels Are Made to Be Broken" uit, N#1 op Myspace Spain en #3 op Myspace UK Dit gaf aanleiding tot een rondreis door Engeland die geweldig werd ontvangen en de nominatie voor "Best Direct" bij de Maketon Estrella Galicia/Cadena Ser-muziekprijzen, weggevend naar zijn eerste EP in digitaal formaat. Naast deze en andere precedenten was de anticipatie voorafgaand aan de release van zijn album 'ANCROIDAL' (Warner Muziek) nam toe door verschillende factoren: het succes in de crowdfunding van het album, het op tijd krijgen record (verdubbeling van het aanvankelijk benodigde bedrag). Tegelijkertijd werden ze geselecteerd rechtstreeks door de jury van Hard Rock Café USA voor de finale van de prestigieuze internationale competitie Hard Rock Rising begin 2017. Dit zijn enkele van de eerdere "mijlpalen" waarna de multinational Warner Music is geïnteresseerd in hen om hun huidige platencontract te tekenen.

Door een luisteraar werd ik gewezen op de band Deftones, mij helaas op dat moment onbekend, maar inmiddels niet meer en we gaan er iets van draaien.

Deftones is een Amerikaanse rockband uit Sacramento, Californië, die werd opgericht in 1988. De band bestaat uit Chino Moreno(zang en gitaar), Stephen Carpenter(leadgitaar), Abe Cunningham (drums en percussie), Frank Delgado (keyboards en draaitafels) en Sergio Vega (basgitaar).
Deftones wordt gezien als een van de grondleggers van nu metal maar distantieerde zich in de loop der jaren van het genre door zijn muziek verder te ontwikkelen tot een experimentele en veelzijdige sound waarin heavy riffs en screams samengaan met intense zang- en gitaarmelodieën, synthesizers en samples. Muziekcritici hebben de band omschreven als een van de meest vernieuwende rockbands van de afgelopen twintig jaar.
De band heeft tot op heden acht studioalbums uitgebracht, waarvan drie bekroond zijn met platina (Adrenaline, Around the Fur en White Pony) en een met goud (Deftones). Deftones' meest recente album Ohms kwam uit in september 2020.


Verder is er muziek van Def Leppard, Slender Pale en Outshine.
De Zweedse goth rock/metal band Outshine zal in mei 2022 hun vijfde full-length "The Awakening" presenteren via Rockshots Records. Het album volgt hun vier eerdere LP's sinds het begin in 2007. Met een visioen van duisternis en melancholie in een visueel landschap, gaat hun aanstaande album helemaal over wat er in de wereld is gebeurd tijdens pandemische tijden. Maandag deelde de band hun videoclip voor de tweede single van het album, "Our Misery". Vergelijkbaar met hun eerste single "It's All Lies", behalve dat dit nummer meer gaat over "onze" ellende, onze pest. "Het nummer gaat over de laatste jaren onder Covid toen een totalitaire beweging zich als een lopend vuurtje verspreidde. Alle leugens, de bevooroordeelde mainstream media die angst verspreiden en verhalen opdringen die mensen nog verder verdelen. Maar het punt is dat dit niet hun ellende is, hun greif. Het is ieders ellende, "onze ellende", onze plaag. We denken dat het iemand anders probleem is en zolang ik me eraan houd komt alles goed. Maar dat is niet de manier, we zitten er allemaal samen in. Wij moeten niet luisteren naar de verdeeldheid zaaiende mainstream media, elites of wakkere mentaliteit die probeert mensen te verdelen en "zondebokken" af te schilderen, terwijl het de elites en gekochte media zijn die de echte plaag zijn. Het is onze ellende en we moeten ons verenigen, we moeten onze medemens verlichten om te evolueren en uit deze beweging te komen", zegt band oprichter, gitarist en zanger Jimmy Boman.

En natuurlijk is er muziek van Nederlandse bodem met Dangerous times for the Dead en Slavantas

Slavantas wordt opgericht in het voorjaar van 2007, wanneer een paar vrienden het idee krijgen om een band te beginnen. In eerste instantie om met plezier wat muziek te maken. Wanneer sommige nummers vorm beginnen te krijgen, denken ze aan meer dan alleen plezier spelen. Op 6 september 2008 organiseert Slavantas haar eigen festival in Maastricht (oude muziekgieterij). Na dit succesvolle 1e optreden volgen er nog meerdere optredens. Na een aantal keer wisselen van bandlid valt de band in 2012 uit elkaar. Heel lang gebeurt er niets totdat de zanger besluit op zoek te gaan naar muzikanten die Slavantas weer tot leven willen brengen. Na een gesprek met een van de oud-gitaristen wordt besloten ervoor te gaan en in het voorjaar van 2019 zal er een nieuwe start worden gemaakt met nieuwe leden om opnieuw op te starten, en Heavy Metal terug te geven aan Maastricht en de rest van onze Provence. Slavantas is klaar voor de volgende ronde met een nieuwe aankomst aan de horizon.

Daarnaast draai ik ook nog wat van de twee oudste metalbands van ons land en ik mocht van beide bands leden ontmoeten. Vortex en Martyr zijn begrippen in de scene die deze avond op de radio niet mogen ontbreken.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com , info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur. 

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

omroeprsh

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Muziek

Meer nieuws

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: De laatste loodjes!

07-04-2022

HARLINGEN - Afgelopen maandag was het precies honderd dagen voor de start van de Tall Ships Races Harlingen 2022.

Crisisloods Harlingen: Heb jij nog een goede fiets staan?

07-04-2022

HARLINGEN - De werkgroep van de Crisisloods in Harlingen is hard op zoek naar goedwerkende fietsen voor de Oekraïense vluchtelingen.

De Ontdekkers zijn weer van start!

07-04-2022

HARLINGEN - Elke week beleven De Ontdekkers veel plezier met hun activiteiten.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor