Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland gaat regionaal lekker volle bak!

30-06-2022

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur ook deze week staan ze weer klaar, je metal vitamine.

Je kan het beluisteren bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn of via het internet. Deze week heb ik twee bands uit de regio op de lijst staan, want beide bands hebben een cd uitgebracht.

De opening is wel een internationale, namelijk van Megadeth. Een collega maakte me er attent op dat deze superband in september met een nieuw album komt en dat de eerste single er ook al is. Nou dan moet ie wel gedraaid worden bij mij in het programma.

De regio wordt vertegenwoordigt door Swim or Drown en Zubzero.

De eerste is opgericht in 2008, Heerenveen-based Swim or Drown tovert pure metallic harde adrenaline. Het Nederlandse kwintet heeft 14 jaar lang een absolute hel gebracht jaar met dezelfde line-up, die ze graag hetzelfde willen voortzetten manier. _“We zijn hier zo verdomd trots op, en we hopen dat we kunnen toevoegen nog 14 jaar,”_ zegt de zanger Jan. Ze hebben al opgeslagen drie EP's in hun Arsenal en veel shows gespeeld, waaronder delen het podium met Poison Idea, Biohazard, Merauder, Sinister en Stillbirth.

Het kan zomaar dat de naam ZubZero nog een belletje bij je doet rinkelen. Deze mannen draaien namelijk al sinds 1999 mee in de Friese metal scene. De afgelopen jaren was het even stil rondom de band, maar sinds vorig jaar hebben ze met nieuwe zanger Steven Kok weer vers vlees in de kuip. Muzikaal spelen ze een soort thrash metal met snelle gitaarriffs en harde kicks, waarbij soms het tempo omlaag wordt gegooid voor een stukje sludge of stoner. Het is een lekker simpele formule waar de band goed mee uit de voeten kan.

Verder is er muziek van Arch Enemy, Dead City Ruins en Serious Black.

Een van de nieuwe nummers op Serious Black’s aankomende studioalbum ‘Vengeance Is Mine’ heet ‘Album Of Our Life’ en slaat in meerdere opzichten de spijker op de kop. Enerzijds is de internationale powermetalband rond bassist en oprichter Mario Lochert erin geslaagd om wat waarschijnlijk het krachtigste en meest tot de verbeelding sprekende werk uit zijn carrière tot nu toe is, met tal van geweldige gitaarriffs, groovende ritmes en anthemische melodieën. Aan de andere kant wagen de teksten van het album zich in gebieden die voorheen niet in kaart waren gebracht door de band. Lochert: “Deze keer heb ik meer inzicht gegeven in mijn emoties en privéleven dan ooit tevoren, d.w.z. in hoe ik denk, hoe ik me voel, hoe ik ben, en hoe moeilijk het kan zijn om een band draaiende te houden als je zelf niet goed. De teksten op 'Vengeance Is Mine' weerspiegelen de afgelopen vier of vijf jaar. Dit heeft natuurlijk een impact gehad op de songwriting, die nog intenser en emotioneler is geworden.”

Ook heb ik muziek van Iron Maiden, Picture en zoals beloofd nog een keer Zonazero.

Zonazero werd opgericht in Vigo in het jaar 2000, in 2002 gaven ze hun eerste concert in Hangar 77 Vigo, van vanaf daar begonnen we onze tour door Galicië en deelden we het podium met bands als Barón Rojo, Os Suaves enz... in 2007 ontving hij de prijs voor beste direct bij Maketon EstrellaGalicia. Op dat moment hebben we een pauze van vijf jaar genomen vanwege een zeer ernstig ongeval dat had onze voormalige zanger Cesar, die op het punt stond te overlijden door een motorongeluk, en daarin moment dat we het album "La Ira de los Mansos" hebben gecomponeerd, uitgegeven door Maldito Records, geproduceerd door Zoilo Unreal en José Barros, ex-zanger van de band Dismal, Absorbed en huidige zanger van Enki. In maart 2020, David Rollano, voormalig zanger van El Cubo, een metalband uit Porriño, frisse lucht geven aan de band met verschillende teksten en melodieën, maar de essentie van ZonaZero. Tijdens de opsluiting hebben we gerepeteerd en voorbereid wat ons volgende album zal worden waarvan we al onze eerste en tweede single hebben uitgebracht, "Que se pare el Mundo" en "Biodramina".

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com, info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur.

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

omroeprsh

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Muziek

Meer nieuws

Gekostumeerd familievoetbal bij Zeerobben

30-06-2022

HARLINGEN - Het gekostumeerd familievoetbal is al jaren een vast onderdeel op de familiedagen van Zeerobben.

Plusklas groep 6, 7 en 8 ervaren een lesdag op de Simon Vestdijk

30-06-2022

HARLINGEN - In het kader van uitdaging en voorbereiding op de volgende stap in de schoolcarrière kwamen de kinderen van CBO Noordwest Friesland een ochtend lessen volgen.

HMHC: nieuwe hoofdsponsoren en nieuw wedstrijdtenue

30-06-2022

HARLINGEN - Het hockeyseizoen is (bijna) weer voorbij en een goed begin van het volgende seizoen is alweer gemaakt.

Reacties

The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wellheat Shop Wellheat Shop Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad