Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Razende Roeland, de bootjes zijn binnen dus raast het op zee!

13-07-2022

HARLINGEN - Op de openingsavond van de Tall Ship Races in Harlingen draai ik jullie metal vitamine weer op Omroep RSH en Radio Eenhoorn.

Deze donderdag om 21.00 uur gaan we lekker los met metalbands die al jaren mee gaan en wat bands die nog niet zolang geleden zijn begonnen.

De opening is voor Alestorm, ik kan het niet laten om toch een “piraat metal” plaat te draaien.

Alestorm is een folk/powermetalband uit Perth, Schotland, opgericht onder de naam Battleheart in 2004. De band schrijft graag muziek over alles wat met piraten en het piratenleven te maken heeft, vandaar dat zij de muziek omschrijven als "True Scottish Pirate Metal"

Deze avond gaat verder met Manowar, Dangerous times for the Dead en King Diamond.

King Diamond is een Deense heavy metal band, opgericht in 1985 door zanger King Diamond, gitaristen Andy LaRocque en Michael Denner, bassist Timi Hansen en drummer Mikkey Dee. Als zanger staat hij bekend om zijn krachtige en brede zangstem, met name zijn verreikende falsetto – schreeuwen. Hij is de leadzanger en tekstschrijver van zowel Mecryful Fate als de gelijknamige King Diamond .Hij speelt ook keyboards en gitaar op studio-opnames, maar gebruikt liveshows om zich uitsluitend op zijn vocale prestaties te concentreren. Diamond staat bekend om zijn donkere lyrische inhoud en zijn verhaal concepten. Hij staat ook bekend om zijn kenmerkende shock stage persona (met name zijn zwart-witte facepaint).

Verder is er muziek van de Nederlandse band Martyr, Sad Iron, Burning en Vanderbuyst.

Vanderbuyst was een Nederlandse hardrockband. De band werd in 2008 opgericht en maakte hardrock in de stijl van de jaren 70 en 80.  Willem Verbuyst richtte de band Vanderbuyst op in 2008 na het uiteenvallen van de band Powervice. Verbuyst vroeg Jochem Jonkman (zang en bas) en Barry van Esbroek ( drums) bij zijn band. De muziek van Vanderbuyst is geïnspireerd door oude hardrock zoals die in de jaren 70 en 80 gemaakt werd door bands als UFO, Thin Lizzy, Van Halen en Deep Purple. Kort na de oprichting bracht de band een EP uit met drie nummers, die tot optredens leidden in België, Duitsland en Nederland. In de lente van 2010 begon de band aan de opnames voor het debuutalbum, getiteld Vanderbuyst. Deze CD werd in oktober 2010 uitgebracht bij het Duitse platenlabel Ván Records. Een van de nummers van het album was een cover van UFO's Rock Bottom. De single die afkomstig is van dit album heet Stealing Your Thunder.

Er is nog nieuwe muziek van Testament en we sluiten af met een metal klassieker die nu dankzij een tv programma weer in de picture staat. Metallica's  “Master of Puppets” is herontdekt  door de serie Stranger Things.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com, info@omroeprsh.nl of info@radioeenhoorn.nl o.v.v. Razende Roeland.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM, Radio Eenhoorn via 107.5 FM of via www.omroeprsh.nl en www.radioeenhoorn.nl te luisteren en ook te zien via Studio Live tussen 21.00 en 22.00 uur. 

 

Muziek

Meer nieuws

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 22 juni en 13 juli - 2022 - PvdA Harlingen

13-07-2022

HARLINGEN - Afgelopen tijd waren er twee raadsvergaderingen, op 22 juni en 13 juli, waarin verschillende onderwerpen besproken werden, ook was er een wijkschouw in Ludinga.

Overzicht jeugdteams fc Harlingen seizoen 2022-2023

13-07-2022

HARLINGEN - Terwijl diverse jeugdteams samen met de begeleiding de afgelopen weken gebruikten om het seizoen feestelijk af te sluiten is de jeugdcommissie alweer druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

13-07-2022

HARLINGEN - Zaterdag 16 juli 2022 staat afslag Harlingen in het teken van de debutanten die kort geleden zijn toegetreden tot onze gemeenteraad.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12