Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Radiolichtschip rondt project af dankzij subsidie

20-05-2021

HARLINGEN - In 2020 heeft de stichting Vrienden van het Lichtschip een subsidie ontvangen van de Provincie Fryslân in het kader van het "Iepen Mienskipfûns".

Radiolichtschip rondt project af dankzij subsidie Waterdicht schot.

De subsidie was bedoeld ter ondersteuning van de restauratie en instandhouding van het maritieme erfgoed in het algemeen en in het bijzonder het herplaatsen van een aantal belangrijke onderdelen dat in de loop der jaren waren verdwenen.  

Dat viel nog niet mee, omdat als gevolg van de beperkingen van corona de slagkracht behoorlijk was beperkt. Lange periodes konden slechts 1 of 2 mensen aan boord worden toegelaten. Maar men is in de opzet binnen de gestelde geslaagd. Op het bovendek is een luiken-kast die ooit in een vorig leven was verwijderd in staal nagebouwd en teruggeplaatst. Daarmee is een stuk originaliteit aan het schip toegevoegd en de veiligheid verbeterd. De waterdichte schotten die een schip zeewaardig maken doordat er verschillende waterdichte compartimenten ontstaan, zijn in de jaren 90 door de vorige eigenaar gesloopt om de effectieve binnenruimte te vergroten. Dankzij de subsidie is een van de verdwenen schotten, inclusief de spanten waar het schot zijn sterkte aan dankt, herplaatst. In het schot is een waterdichte deur geplaatst zodat de nooduitgang ook is veiliggesteld.

 

Het "in de vaart" houden van het schip kost naast veel geld ook veel tijd. Een groep vrijwilligers is wekelijks bezig met werkzaamheden om het schip in uitstekende conditie te houden terwijl anderen hun talenten inzetten om te proberen de steun binnen te halen die nodig is om de kosten te dekken, zoals de subsidie van de Provincie Fryslân.

 

De stichting Vrienden van het Lichtschip is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en roept belangstellenden op om contact op te nemen. Ook als u de stichting wilt ondersteunen wordt u van harte uitgenodigd om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek of kunt u een donatie doen via onze website. Meer informatie over het radiolichtschip vindt u op www.radiolichtschip.nl of op facebook onder "radiolichtschip".
 

  • U kunt contact opnemen door een email te sturen aan lichtschip@home.nl of te bellen met Martin Goedhart (0517-341931).

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Hockeynieuws van HMHC: voorbereiding komend seizoen in volle gang

20-05-2021

HARLINGEN - Na een wat rustiger periode in de meivakantie wordt er weer volop gehockeyd aan de Westerzeedijk.

Uitnodiging afscheid burgemeester Roel Sluiter

20-05-2021

HARLINGEN - Op woensdag 26 mei neemt burgemeester Roel Sluiter afscheid van de inwoners, verenigingen, bedrijven, organisaties, etc. uit de gemeente Harlingen.

De meiden van Zeerobben naar Heerenveen

20-05-2021

HARLINGEN - Het Abe Lenstra stadion krijgt na dit seizoen een nieuw veld.

Reacties

Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen