De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Radiolichtschip rondt project af dankzij subsidie

20-05-2021

HARLINGEN - In 2020 heeft de stichting Vrienden van het Lichtschip een subsidie ontvangen van de Provincie Fryslân in het kader van het "Iepen Mienskipfûns".

Radiolichtschip rondt project af dankzij subsidie Waterdicht schot.

De subsidie was bedoeld ter ondersteuning van de restauratie en instandhouding van het maritieme erfgoed in het algemeen en in het bijzonder het herplaatsen van een aantal belangrijke onderdelen dat in de loop der jaren waren verdwenen.  

Dat viel nog niet mee, omdat als gevolg van de beperkingen van corona de slagkracht behoorlijk was beperkt. Lange periodes konden slechts 1 of 2 mensen aan boord worden toegelaten. Maar men is in de opzet binnen de gestelde geslaagd. Op het bovendek is een luiken-kast die ooit in een vorig leven was verwijderd in staal nagebouwd en teruggeplaatst. Daarmee is een stuk originaliteit aan het schip toegevoegd en de veiligheid verbeterd. De waterdichte schotten die een schip zeewaardig maken doordat er verschillende waterdichte compartimenten ontstaan, zijn in de jaren 90 door de vorige eigenaar gesloopt om de effectieve binnenruimte te vergroten. Dankzij de subsidie is een van de verdwenen schotten, inclusief de spanten waar het schot zijn sterkte aan dankt, herplaatst. In het schot is een waterdichte deur geplaatst zodat de nooduitgang ook is veiliggesteld.

 

Het "in de vaart" houden van het schip kost naast veel geld ook veel tijd. Een groep vrijwilligers is wekelijks bezig met werkzaamheden om het schip in uitstekende conditie te houden terwijl anderen hun talenten inzetten om te proberen de steun binnen te halen die nodig is om de kosten te dekken, zoals de subsidie van de Provincie Fryslân.

 

De stichting Vrienden van het Lichtschip is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en roept belangstellenden op om contact op te nemen. Ook als u de stichting wilt ondersteunen wordt u van harte uitgenodigd om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek of kunt u een donatie doen via onze website. Meer informatie over het radiolichtschip vindt u op www.radiolichtschip.nl of op facebook onder "radiolichtschip".
 

  • U kunt contact opnemen door een email te sturen aan lichtschip@home.nl of te bellen met Martin Goedhart (0517-341931).

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Hockeynieuws van HMHC: voorbereiding komend seizoen in volle gang

20-05-2021

HARLINGEN - Na een wat rustiger periode in de meivakantie wordt er weer volop gehockeyd aan de Westerzeedijk.

Uitnodiging afscheid burgemeester Roel Sluiter

20-05-2021

HARLINGEN - Op woensdag 26 mei neemt burgemeester Roel Sluiter afscheid van de inwoners, verenigingen, bedrijven, organisaties, etc. uit de gemeente Harlingen.

De meiden van Zeerobben naar Heerenveen

20-05-2021

HARLINGEN - Het Abe Lenstra stadion krijgt na dit seizoen een nieuw veld.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Omdraai De Omdraai Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Omdraai De Omdraai Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires